|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pazite se noric!
1.3.2005 17:51:42   
dadica
Pozdravček,malo sem se spet oglasila na ta forum,
Punce ki želite zanosit in še niste imele noric oz.vodenih koz izogibajte se otrokom!
Jaz sem sedaj v 6 tednu in sem jih dobila tako da je veliko vprašanje kako se bom odločila glede otroka.
Preživljam najtežji čas v življenju in tega ne privoščim niti najhujšemu sovražniku.
TAKO DA SE PAZITE!

LP dadica in :duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   pazite se noric!
1.3.2005 17:59:05   
Skorpija
Tole so pa res grozne novice... Moja mama je tudi enkrat med nosečnostjo imela rdečke in se ni lepo končalo, je pa kasneje imela še dva otroka...

Ti držim pesti in vse kar lahko rečem je, da bodi močna in če karkoli rabiš... Smo tukaj!

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   pazite se noric!
1.3.2005 18:02:37   
ElaM
dadica, drži se, naj tebe in tvojo pikico čuvajo :angel:.
Nekaj mi ni jasno, a so norice tudi nevarne otročku, jaz sem mislila, da so nevarne rdečke in škrlatinka.
Držimo :miska:, da bo še vse v redu.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   pazite se noric!
1.3.2005 18:07:20   
Mina1
DADICA, kaj pa G pravi?

Držim pesti, da bo z vama vse v najlepšem redu;)

Ja, sem slišala, da so norice lahko hudo nevarne, lahko tudi usodne za pikico:zmeden:.

pa-pa, Mina1

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   pazite se noric!
1.3.2005 18:11:34   
dadica
stanje je tako da zdravniki sami ne vedo kako je.vse kaj se odločim je na meni imam pa povečane možnosti za prizadetega otroka,niso sicer tako nevarne kot rdečke ,ampak vseeno.Moja g mi je po telefonu priporočala prekinitev nosečnosti1

A je to pravica 2 leti in pol se matrava za pikico potem pa se ji bova morala odpovedati!
Srce se mi trga na pol ker ne vem kaj naj naredim.Sem mislila da več nimam solz ampak so sedaj spet prišle....:((:((:((:((:((:((

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   pazite se noric!
1.3.2005 18:15:15   
Mina1
Joj, sej sploh ne vem, kaj naj ti rečem:(

Mi je zelo hudo zate in za tvojo pikico. Sej to je problem, ker ne veš, kaj in kako in ker ne veš, kaj bo na koncu, če se odločiš, da pikico obdržiš:zmeden:

Dadica, drži se, edino to lahko rečem. Pa sporoči nam, kaj in kako. Mi je res hudo.

Mislim nate, Mina1

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   pazite se noric!
1.3.2005 18:18:45   
Skorpija
Dadica, ni kaj dodati ali reči... Se mi kar srce trga!:((

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   pazite se noric!
1.3.2005 18:19:04   
žužu
tako mi je hudo zate, da imam čisto solzne oči.
premisli, verjamem, da je odločitev težka. kakorkoli se boš odločila, se boš prav.
moja prijateljica je bila na istem. sicer ne zaradi koz, ampak zaradi zelo močnih zdravil. nadaljevala je z nosečnostjo in morala je podpisati, da na lastno odgovornost. danes ima k sreči zelo lepo in zdravo deklico.
želim ti vso srečo

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   pazite se noric!
1.3.2005 18:24:59   
špelin@
Draga dadica, lepo lepo prosim, ne z glavo skozi zid. Res ti iz srca toplo priporočam, da si prebereš odgovore dr. Pušenjaka na to temo:
http://med.over.net/phorum/search.php?f=19&search=noric&globalsearch=0&match=1&date=0&fromday=30&frommonth=1&fromyear=2005&today=1&tomonth=3&toyear=2005&fldsubject=1&moderationbit=0

V hitrejšo pomoč ti kopiram nekaj njegovih besed:

"norice (vodene koze) povzroča herpes virus Variccela Zoster, ki težko preide skozi posteljico, ker je zelo velik virus, še redkeje povzroiča pomembne zdravstvene posledice na otroku in posebej pred 12. tednom lahko povzroči le splav, če sploh kaj. Bolezen pa je take narave, da je velika večina populacije z njo prekužena do pubertete, zato obstaja zelo majhna verjetnost, da bi noric še ne bili prebolelei in bi jih dobili prav v nosečnosti, če že, pa ste tako malo noseči, da bo učinek bodisi splav ali pa posledic za otroka v 99,5% ne bo."

"Pred 13. tednom so posledice na morebiti inficiranem plodu običajno hude in večinom povzročijo splav, vendar s trajanjem nosečnosti vedno redkeje splav in vedno pogosteje posledice (živčevje, koža). V glevnem pa so posledice redke, saj epidemija noric prihaja vsako leto, prizadetega otroka pa vidimo izjemno redko, tako redko, da ga v LJ porodnišnici nisem videl že 10 let. Eksaktnega odgovora glede posledic torej ni."

"Dajte si že dopovedati, da bi pri 6 tednih norice pri plodu povzročile splav. Če ste torej še noseči oziroma, če boste donosili, potem z noricami plod ni bil okužen!" Tale odgovor je malce bolj grob, ampak je pa konkreten.

Prepričana sem, da bo, v kolikor je s pikico dejansko sploh kaj narobe, prišlo do spontanega splava, zato mi je težko ob tvojih mukah glede odločitve :(

Želim ti vso srečo, mislim nate in na tvojo pikico ter trdno verjamem, da bo vse ok!!!

:rozica::rozica::rozica:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   pazite se noric!
1.3.2005 18:42:30   
Lunca1
Držim pesti da bo vse v redu. Jaz bi verjetno poslušala Špelino.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   pazite se noric!
1.3.2005 18:44:06   
san
pozdravljena

sem se nova med vami, ker pa imam ravno znanko, ki je bila na istem si ne morem kaj da ti ne bi odgovorila
in sicer je bila ona v 8 tednu, ko je dobila norice od starejse puncke, celo nosecnost je potem hodila na ultrazvok in preglede h ginekologu, pac bolj pogosto kot je to v navadi, njen ginekolog je rekel da se otrocek normalno razvija, medtem ko so jo v porodnisnici kar precej strasili, da bo otrok slep in tako naprej.
no njena puncica se je rodila cisto zdrava, normalno velika in tezka, sedaj bo dopolnila eno leto in je super, krasna in zdrava deklica in cisto normalno napreduje.

vso sreco in lep pozdrav
sandra:angel::angel::angel:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   pazite se noric!
1.3.2005 19:28:07   
Skye
Dadica močno držim pesti, da se bo vse dobro izteklo zate in za tvojega :duda:, ki ga nosiš pod srčkom.

Naj vaju čuvajo :angel::angel::angel::angel::angel:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   pazite se noric!
1.3.2005 19:31:43   
Anitka
DADICA upam, da bo vse O.K. :miska::miska::miska::miska::miska::miska::miska: Sicer pa tudi jaz do sedaj še nisem slišala, da bi vodene koze puščale take posledice:zmeden2::zmeden:, tako, da kar verjamem dr. Pušenjaku. Rdečke pa so že druga stvar.

Drži se,

Anitka:metulj:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   pazite se noric!
1.3.2005 19:56:26   
miska2004
Oh Dadica, verjamem da ti je težko, nobena ne bi vedla, kako se odločit! Res ni pravice na tem svetu, po tako dolgem času vama uspe in potem to! SAj človek bi znorel!
Držim pesti da bo z vama vse OK! Če rabiš kaj, se pa oglasi, tu smo in mislimo nate! Naj te varujejo tvoji :angel:

Vso srečo!

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   pazite se noric!
1.3.2005 21:36:17   
Anonimen
Špelina ti je dala že ogromno podatkov, še se pozanimaj. Izgleda, da morda le ni tako hudo. Poskusi na popovih zdravnikih ali pa še sama piše dr. Pušenjaku. Pa v Ljubljani obstaja ambulanta za patološke nosečnosti, tam je ena zdravnica, na žalost ji ne vem imena, zelo dobra. Poskusi jo dobiti. Če te zanima, se lahko jutri pozanimam za njeno ime.

(odgovor članu dadica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
   pazite se noric!
1.3.2005 22:36:25   
Nyah*
Joooooooooj Dadica, pa saj to ni res:((:((:((

kaksna ironija, nisi jih dobila medtem ko sta 2,5 leti poskusala, ampak sedaj, grozaaaaaaaa:grrr:

Jaz bi po mojem tudi se ful o tem prebrala in se pozanimala pri razlicnih zdravnikih ampak tisto, kar je napisala Spelina se mi zdi cisto realno povedano.

Ne obupaj prehitro, mislim, da pri tako nizki :nosecka: telo samo izloci, kar ni vredu, tako da, drzim :miska::miska::miska: zate!

pazi nase,

nyah:metulj:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   pazite se noric!
1.3.2005 22:45:20   
cmokec
Dadica, jaz ti pa po pravici povedano sploh ne vem kaj napisat. Me je kar po glavi butnlo, ko sem brala.
Res mi je hudo. Jaz bi se na tvojem mestu odločola za čimveč mnenj in preventivnih pregledov (testov). Zgoraj navedeni podatki so kar vspodbudni. Na koncu se bosta morala pa vidva odločit, vedno bo igral kak procent, kaj pa če....
Vem, da te nisem potolažla, ker te ne morem. Sedaj tudi nimaš kaj veliko časa. Več podatkov, lažja odločitev, ki pa bo sigurno prava, saj bo vajina.

:angel::angel::angel: naj vam stojijo ob strani.

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   pazite se noric!
2.3.2005 9:59:43   
žužu
dadica, kako je s tabo, kje si...

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   pazite se noric!
2.3.2005 11:02:16   
dadica
POzdravček!

Sem še v postelji ker imam vročino!Danes imam pregled še na infektologiji,pridejo rezultati iz ljubljane!
Sem taka kot cota,polno izpuščajev ki povrhu vsega še srbijo!
Tako da po pravici povedano mi ni za nič.grem nazaj ležat se slišimo zvečer!

Hvala za srđkrb.

LP dadica in :duda:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   pazite se noric!
2.3.2005 11:03:03   
dadica
Tisti srđkrb pomeni skrb:ups:!

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   pazite se noric!
2.3.2005 11:37:45   
tinkamiška
Dadica:rozica::rozica::rozica:, želim ti, da bi bilo vse vredu s tvojim:duda:!:rozica::rozica::rozica:

Tinka

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   pazite se noric!
2.3.2005 11:46:33   
Pikipoki
JOj, jaz tu tudi želim vse najboljše. Kako krivično je vse skupaj včasih :((:((:((

Ampak upajmo zate in za tvojga :duda:!!!

LP:rozica:

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   pazite se noric!
2.3.2005 14:14:27   
koala
Dadica v mislih sem z vama in vajino pikico, jaz bi za mnenje vparašala svakega ki bi mi lahko pomagal, pa tudi tale mnenja dr.Pušenjaka so vspodbudna!

Mislim na tebe!

Koala

(odgovor članu dadica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?