|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ena nova
1.3.2005 16:50:02   
Dolina
Ojla mamice,

ena nova je med vami. Rodila 20.2. malo Zojo. :love:
Pa imam že en kup vprašanj.:zmeden:

Ampak, da vas ne bom takoj napadla z vsem mogočimi vprašanji, me zanima, kdaj ste "razmele" zakaj vaš sonček joka? Moja je zdejle na pol ure trikrat na dojki vlekla, pa še kar neki joka. :((

Pa če je budna ne vem, al naj jo imam mal pri sebi, al jo pustim, da se v košari "zabava"? Midva imava v dnevni sobi košaro od vozička in je čez dan tam. Dopoldan še kar pridno spi, popoldan pa je kar velik pokonc - tud po dve do tri ure gleda, mal joka, se mal doji, pa spet joka, pa gleda, pa se doji.... A je to velik za tako malo bitje, al je normalno, da je tolk pokonc?

Samo še to: kolk jih imate kaj v naročju? Mene skoz strašijo ljudje, da bo potem razvajena in se bo skoz hotla nosit?:zmeden:

:rozica::rozica::rozica: za vse mamice in že vnarej hvala za odgovore.

Baj, Dolina in Zoja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Ena nova
1.3.2005 16:57:22   
Mojca P.
Najprej dobrodosla!:rozica::rozica:

Jaz bi ti priporocala, da jo poskusis naucit, da dojenje ni tolazba, drugace bo ponoci isto. Tako je blo pri nas, kadar je cez dan jokal:((, sem sklepala, da je lacen in sva se dojila in to se nam se vedno dogaja (beri: samo ponoci:zaspan:).
Da jo dvignes in umiris ni problem, poskusi pa jo tudi zabavat, tako da je v stolcku ali dobro podlozena na kavcu in gleda okrog:ups:. Hrani jo na tri ure in takrat poskrbi, da se dobro naje. Seveda mora biti budna:duda:. Po moznosti naj ti na zizi ne zaspi, nas Ziga se je tako naucil, da je to uspavanje:zmeden:.

Na kratko, je to tisto, kar bi jaz delala drugace, ce bi se cas dalo prevrteti nazaj.
Ce te bo se kaj muclo kar pisi:angel:.

Uzivajte!

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
1.3.2005 17:12:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   Ena nova
1.3.2005 17:16:47   
Anonimen
Kmalu boš razumela, zakaj joka oz. bo Zoja sama začela uporabljati več vrst joka... v začetku pa bo vse isto 8)

Pri nas je bila Ana vedno zraven dogajanja, posledično tudi veliko na rokah in po naročju... pa je kljub temu zrasla v nerazvajeno punčko, ki se prav fino zna sama zabavat, pod pogojem, da ima nekoga vedno na očeh. Jaz verjamem v to, da moraš biti z dojenčkom ves čas podnevi, ponoči pa ga že od malega začneš navajati, da spi sam.

Pokonci je bila Ana ful... v vaši starosti je spala kake 2x2 ure na dan... po pol leta pa spi samo še 2x0,5 ure :(( heheh

Ti kar po svoje naredi, pa bo 8)

(odgovor članu Dolina)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   Ena nova
1.3.2005 17:49:28   
Magi*
še pred kratkim sem sama postavljala podobna vprašanja. evo zdaj sem pa že ful izkušena:) mislim, da je tako majcene še ne moreš razvadit. lahko jo pa začneš navajati na nek red: npr. dan in noč, ritual hranjenja, previjanja itd. mi imamo našo podnevi vedno z nami tudi kadar spi, ponoči spi v svoji posteljici zraven najine seveda. ponoči jo dojim leže in hop takoj nazaj v njenno posteljico. podnevi mi je spala 2 do 3 x na dan po nekaj ur skupaj. no ja, tudi ne ravno vsak dan. sicer se mi pa zdi, da je od začetka bilo zelo neredno spanje. enkrat ful, drugič nič. ko je bila budna sem jo imela v glavnem v naročju in ji kaj govorila. moj glas jo je (in jo še vedno) ful pomiril. veliko sem jo prenosila pa lahko rečem, da že zdaj zahteva vedno manj nošenja. kaj šele bo?

želim ti veliko lepih trenutkov s tvojo Zojo

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Ena nova
1.3.2005 17:50:08   
dory
Najprej welcome :)

Uf jest sem si na zacetku kar zadala en dolocen urnik hranjenja ( bil je zahirancek) tko da sem vedla da zarad lakote ne joka (nisem polno dojila),previt je bil,zejen ni bil tko da smo pol kmal pogruntal da je slo za krce..bli so noro hudi..dones vemo zakaj...

Je pa ogromno jokal,zato je bil temu primerno tud velik po narocju...pa kaj ce je mal scrkljan...sicer pa tko mejken dojencek rab predvsem blizino...tko da ce zeli bit v narocju zakaj pa ne....ponoc smo bli velik pokonc,smo mel akcije,cez dan pa tud ni zmer kej prou prevec spal..tko na obroke..

Ce je pridna budna pol je cist dost,ce se z njo pogovarjas...hehe je pa tko,da smo na zacetku pomoje vse mame neucakane,kdaj se bo detece zbudilo in bomo lahko pestovale...no cez cas bos letela ven iz sobe,ko bo mala zaspala,da bos le imela mal casa zase :)

Ne se pustit strasit...ti delaj samo po svoji vesti...mame vemo,kaj nasim malim :duda: pase :)

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Ena nova
1.3.2005 19:07:17   
petra + zoja
ciao,
jaz sem mojo Zojo nosila tako dolgo, koliko sem čutila da jo lahko oz. ko je npr. zaspala, sem jo položila v posteljico, tako da delaj tako, kakor čutiš.:bravo::bravo:

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Ena nova
1.3.2005 20:11:05   
.ču
Zivjo!
Najprej dobrodosla med nami:rozica:tud moja ta starejsa je rojena 20.2.samo pred sestimi leti:)

Koliko in kdaj se dojit je res tezko povedat:(sploh pa na koliko casa.Pri nas smo imeli sedaj pri ta malem vse zmesano in prav nobenega reda,kar se hranjenja tice.Sploh pa,ker je zelo polival dan ni bil enak dnevu.
Pri nekaterih pa so ze od zacetka obroki zelo redni in tocni.

Tud nosili smo se pri nas zelo veliko,zaradi krcev in drugih bolezni,pa danes ko je star 10 mesecev ne bi mogla rect,da je razvajen.

Cez dan pa je ravno tako kot pri tebi spal v kosari v dnevni sobi.
Potem ko pa se je cas spanja manjsal,pa sem ga dala v stolcek za hranjenje,da je lahko opazoval okolico.

Vse dobro in lp:rozica:

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Ena nova
1.3.2005 22:30:24   
Anja167
Joka včasih jaz še danes ne razumem... To dobiš tako bolj po filingu, pa ne takoj, kar nekaj časa traja. In jok se s časom tudi spreminja.

Če se ti da, se veliko veliko veliko crkljajta!!! Otroci so radi pri mamici ali kom drugem. Če je tistemu, ki ga crklja, to OK, zakaj ne bi to kar naprej delal? Problem je velikokrat v starših - njim se ne da, oni morajo postoriti še kaj drugega, njih boli križ...

Sicer pa delaj stvari po občutku, poslušaj malecko. Malo jo daj v košarico, malo jo nosi, boš že videla, kaj ji najbolj paše (in tebi). Če ji ne bo pasalo, če ji bo kaj narobe, bo že pojokala. Vsi otroci jokajo. Tako majhni običajno jokajo skupaj kaki dve uri na dan. Zaspijo, ko so zaspani (kar pri večjih ni nujno), zato če gleda, ji je tako že prav. Lepo se imejta!

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Ena nova
2.3.2005 8:17:57   
Tashaia
Razvadila je niti slučajno ne boš! Ne poslušaj jih!
Lp:rozica:

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Ena nova
2.3.2005 14:19:04   
Dolina
super ste! Hvala! :rozica::rozica::rozica:

Bom kar sebe in vas poslušala in se bomo že spoznai in navadli.

Lp, Dolina&Zoja

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako se živi brez mame? Težko. A nekateri ...
Kako živeti brez srca, pod katerim ste dihali in rasli, preden je svet postal nepredvidljiv.




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?