suzi -> RE: obrat s trebuha na hrbet (20.9.2008 11:30:02)
|
Moja mala ima tudi 8 mesecev, sama se obrne na trebuh nazaj na hrbet pa še ne gre in rata prav kmalu vsa besna, takrat pa začne obračat rokice nazaj. Prav tako se še ne vsede. Pediatrinja je rekla da je ok, a naju je vseeno poslala v razvojno kjer pa so se zgrozili in mi na izvid napisali da je nerazvita, ima giblano motnjo, izrazito hipotonijo ter asimetrijo. Me je skoraj kap. Dobili sva tudi napotnico za fizioterapijo. No moj prvi sinko tudi ni bil ravno atlet dojenček, plazil ni, je kar direkt shodil, sicer bolj pozno pri 15 mesecih, ampak ni čisto nič štorast, je z njim vse ok. Z obema smo ravnali enako, držanje v obliki črke C, pasenje kravic z rokicami naprej na podlahteh, ritka dol, nobenega siljenja k sedenju, pokončnemu držanju ipd. Kdo bi vedu kaj je prav, eni pravijo da so otroci različni, da eni stvari obvladajo prej, drugi kasneje, drugi te pa čisto prestrašijo, da si že prepričan da je s tvojim otrokom nekaj ful narobe ti sam si pa slab starš ker tega nisi takoj pogruntal.
|
|
|
|