lexl -> RE: Koliko carskih? (30.7.2008 14:16:43)
|
Jaz sem bila operirana na maternici, ker sem imela miom in ker sem bila rezana zunaj in znotraj se to šteje kot prvi carski. Torej drugi carski (prvi otrok) sem imela vnaprej dogovorjen, ker so se bali, da bi mi maternica med porodom počila zaradi prejšnjih rezanj. Tretji carski (drugi otrok) pa je bil prav tako dogovorjen. Meni je moj ginekolog odsvetoval še enega otroka, ker pri veliko carskih rezih lahko pride do izrastkov na maternici in na črevesju. Je rekel da ponavadi se ustavi pri treh, čeprav sem jaz govorila pri zadnjem carskem s kirurginjo in sem jo prosila, če lahko malo pogleda mojo notranjost če bom že odprta in mi je potem prišla povedat, da nimam niti enega izrastka. Se pravi, da bi mogoče lahko imela še četrtega, se pa potem ginekologi tudi bojijo, da mišice, ker so tolikokrat prerezane niso več dovolj močne oz. se bojijo, da bi prišlo do raztrga brazgotine. To je vse, kar jaz vem. Upam, da sem pisala dovolj razumljivo. Mi je pa rekel moj dragi enkrat, da pri njih v mestu, kjer on živi je ženska, ki je imela že sedem carskih rezov, pa so bili vsi uspešni. Ne vem pa, če to 100 % drži, ker so to pomoje bolj govorice.
|
|
|
|