Program Montesori (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Darči76 -> Program Montesori (29.7.2008 15:17:24)

Pozdravljene,

zanima me, ali ima katera otroka vključenega v ti. katoliški vrtec, ki izvaja montesori program?
Če ja, kake so izkušnje?

Hvala!

kjava -> RE: Program Montesori (29.7.2008 20:21:36)

Hej!
V našem kraju je navaden vrtec, ne katoliški, ki izvaja tudi Montessori program. Sin bo šel letos v vrtec in sem ga vpisala v ta program, pa ni prišel noter, niti njegova vrstnica, ki že dve leti čaka nanj. Oba sta bila sprejeta v navaden program.

Skratka starši so izredno zadovoljni z njim, se pa, kolikor sem jaz razumela na nekem sestanku, ne razlikuje tako močno od navadnega. Nimajo kakšnih verskih vključkov, poudarek je bolj na samostojnosti otrok- da se že kmalu naučijo sami pripraviti mizo zase, za seboj pospravit, potem imajo samo po en komplet igrač, da se navadijo počakat, ko se eden neha igrat in šele potem drugi dobi tisto...

Upam, da ti bo katera, ki to bolj pozna, kaj napisala, ker jaz vem to le po pripovedovanju drugih in nimam izkušenj.

Anuška79 -> RE: Program Montesori (29.7.2008 21:58:20)

Če imaš možnost vpisati otroka v montessori program, jo samo pograbi.

Moj ne hodi v mon. vrtec, obiskuje pa montessori urice, pa tudi doma se poskušam čimbolj približati tej pedagogiki in jo moram samo pohvalit.

Darči76 -> RE: Program Montesori (30.7.2008 11:01:09)

Kar me mogoče bega je to, da so vzgojiteljice "sestre" oz. da je vrtec v lasti župnije (škofije).......imam pomisleke o tem, da bi preveč poskušali vključevati versko tematiko........program kot tak se mi zdi super - sem kar nekaj prebrala o tej pedagogiki......

BibaMaJa -> RE: Program Montesori (30.7.2008 15:06:48)

Jaz sem bila na informativnem dnevu in so mi igralnice zelo všeč, ker so prostorne, imajo tematske kotičke, med drugim tudi kotiček za molitev. Naj jih ne bi silili k molitvi, ampak imajo otroci možnost le-te. Posebej pa je en prostor, ki je opremljen z igračami, figuricami iz Svetega pisma. V tem prostoru pa otroci skozi zgodbe spoznavajo zgodovino, vero.
Sestre oz. vzgojiteljico so se mi zdele zelo umirjene.
Verjetno otrok ne bo ostal ravnodušen do vere... 

Darči76 -> RE: Program Montesori (30.7.2008 15:18:33)

BibaMaja, a si to bila v MB ali v LJ?
Si se odločila za ta vrtec?
Kaj pa razgibavanje? Slišala sem tudi, da imajo baje veliko novo in lepo opremljeno telovadnico. Samo si ne predstavljam, kak jo izkoriščajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 
Pa sprehodi?
Kar me je strah, je to, da bo preveč poudarka na veri, na ostalih področjih pa ne. Za svojega otroka bi rada, tako kot vsak, da dobi vpogled v različna področja življenja. Da se bo v vrtcu naučil tudi kake ročne spretnosti, pa kake pesmice (ne samo cerkvene)..... 

BibaMaJa -> RE: Program Montesori (30.7.2008 15:28:08)

Bila sem v MB na lanskem informativnem dnevu.
V MB imajo zelo veliko prostora zunaj, igrala so zelo blizu v senčki. Lepo.
Imajo velik povdarek na ročnih spretnostih in trudijo se, da se vse izdeluje iz naravnih materialov.
Za vpis se nisem odločila predvsem zaradi predolge vožnje. Malo pa so me zmotili kotički namenjeni molitvi, ki so v igralnici. Čeprav se otrok ne sili k molitvi, ampak, če vsi bo tudi moj, ne?

Darči76 -> RE: Program Montesori (31.7.2008 10:29:23)

BibaMaJa,
pa poznaš koga, ki ima otroka v tem vrtcu?
Mene tudi motijo te molitve, čeprav mislim, da večina staršev enako razmišlja in da otroci v vrtcu ravno niso nagnjeni k molitvi....kaj pa vem........
tak bi rada našla nekoga, ki ima otročka v tem vrtcu :)

Stran: [1]