Sprememba naslova (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Dream -> Sprememba naslova (29.7.2008 14:47:29)

V tem tednu imam namen pričet z urejanjem dokumentov za porodniško. Ker bi rada menjala tudi naslov stalnega prebivališča (da bo enak partnerjevemu), me zanima, če  moram najprej urediti to, ali grem lahko s potrdilom G o PDP najprej na CSD in nov naslov javim naknadno. Če ima katera izkušnje s tem, naj mi prosim napiše.

In če sem temo objavila na napačnem forumu, me prsim prestavite.

lex -> RE: Sprememba naslova (29.7.2008 15:16:15)

Jaz jim nisem nič javila, pa sem si naslov spremenila ene 3 mesece po rojstvu sina. Mi pa tud nihče ni rekel kaj. Davčna dobi tvoj nov naslov itak takoj, pa vse dohodke,... ti vodijo itak pod davčno številko.

Dream -> RE: Sprememba naslova (29.7.2008 15:52:03)

Pa še to: ima mogoče katera kakšen vzorec pisnega soglasja lastnika, kamor ste se preselile?

urška -> RE: Sprememba naslova (29.7.2008 19:06:04)

mi smo ta obrazec dobili na UE. lastnica je samo podpisala.

Dream -> RE: Sprememba naslova (29.7.2008 19:25:32)

Hvala! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] 

Naja31 -> RE: Sprememba naslova (29.7.2008 21:12:51)

Jaz ti priporočam da najprej spremeniš naslov in potem urejaš vse papirje.
Mi smo se preselili 1 mesece pred mojim PDP, pa so na CSDju kar neki hotli komplicirati, samo pri meni ni bilo problema ker sem ostala v pristojnosti istega CSDja. Drugače ti pa na CSD ni treba javljati spremembe naslova, to je avtomatsko.

žanam -> RE: Sprememba naslova (29.7.2008 21:20:41)

Lahko mirne volje še obdržiš svoj stalni naslov, to si lahko urediš kasneje. Tudi če z partnerjem nameravata iti za podpis očetovstva, boš tam dala podatke kje bo otrok po porodu živel, dokumenti pa bodo prišli na materin stalni naslov.
Glede spremembe bivališča, pa mora lastnik podpisati tvojo prijavo na naslov, v kolikor je to tvoj partner, potem on, drugače pa njegovi starši.
LP![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dream -> RE: Sprememba naslova (29.7.2008 21:34:35)

Hvala vsem za odgovore. Tako ali tako imam namen spremeniti naslov in se mi zdi bolj pametno, da to uredim sedaj, ko sem še količkaj gibčna, da ne bom potem po nepotrebnem zgubljala živcev zaradi čakalnih vrsta. Ostajam pa v istem kraju in na istem CSD.

Stran: [1]