Lulanje med previjanjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

N&N&D -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:33:40)

Naš malček se med previjanjem skoraj vedno polula. Če to opravimo zelo hitro, ni problema. Ker pa mu želim večkrat na dan ritko vsaj za par minut prezračiti, se dostikrat zgodi, da se polula ravno takrat, ko ga začnem povijati. Ali se to dogaja tudi pri vas? Kaj storite?

sonček2* -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:35:24)

Tudi pri nas se to dogaja, pa pomoje nimaš kej dost za nares, jst pač pazim, da je toplo, če pa se vseen polula, pa dam pač novo plenico, kaj pa nej...

Annny -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:36:09)

Joj, kako si vedela, da sem hotela odpreti ravno to temo
:)-
Pri nas isto, če ji malce dlje zračim ritko.
Učinkovitega recepta žal nimam.
Verjetno je to zaradi 'svežega zraka' in bo minilo, ko bo.

lp

mirka -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:36:52)

To se je nam dogajalo stalno in ko je bila ANA stara nekje sedem mesecev sem jo vsakič ko sem dala pleničko dol posadila na kahlo in ni minila minutka se je polulala in tako delam še danes in brezproblema sedi gor in se igra s kakšno igračo. Tako je tudi vsako jutro ko vstane jo dam na kahlo - se polula, čez 5minut ali še prej se tudi pokaka in to je to.

Zgleda da hladen zrak,ko jih odvijemo tako deluje nanje da se takoj polulajo.:):)-

Adijo!
M:rozica:

baguSka -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:38:10)

..mogoče sm mau smotana..ampak jst tud komi čakam
da se začnem s takimi stvarmi ubadat..:ups::ups:

babylove -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:38:12)

Vatico čez lulčka postavim, da ne gre na vse strani :)-

Moj je tak zanimiv, ker se umiri in zgleda, kot da me ful posluša, pol pa me zalije :)-

++++ -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:39:03)

Tudi naš mali vedno lula,tako da je vedno vse mokro.Pravijo da je to zato,ker otroka malo zazebe,potem se pa polula.Storim pa nič drugega kot pa da ga še enkrat preoblečem,so pa res lumpki ti naši mali nagajivčki

baguSka -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:39:08)

Joj babnce kok mi gušte delate!:sloncek:

Anonimen -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:42:47)

Pri fantkih je to pogosto ja. tisti pimplček na vse strani šprica. smo bili že vsi mokri, po tleh smo brisali, atija je enkrat celo v oči zadel:zmeden:
Jaz sem ga-ko je bil mlajši vedno pustila nekaj minut nagega. sem pa spodaj dala nepremočljivo vrečko (takšne, ki jih imajo v porodnišnicah za previjanje), nanjo bombažno pleničko in to pleničko potem na rahlo med nogicami čez lulčka. Če se je že polulal, ni špricalo naokrog :)

N&N&D -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:44:55)

Ja tudi jaz nisem našla druge rešitve, kot da mu čez lulčka držim kako krpico ali pleničko, da ne polula vse naokrog. Sedaj sem se že navadila in dostikrat ugotovim, da bo lulal in preprečim katastrofo :)-, včasih pa tudi uide po njemu, po meni ali pa celo po tleh:)-.

Petra P. -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:49:48)

:):):) Pri nas isto. Pač lula, tu se ne da kaj. Plenico naš zbrca stran, ali pa jo z rokami dol potegne, tako da je brzina naša vrlina :):)

Ampak to ni še nič. Ko je bil star kak mesec ali dva, se je skoraj vedno med previjanjem tudi pokakal - to ti je veselica. Ker če je bil ravno na boku, je neslo po celi kopalnici :)). Nekaj časa smo ga previjali kar s predpasnikom :)

taj2004 -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:51:40)

Mi smo to delali priblizno 5 mesecev:)-:)-:)-
Nasa pedijatrinja mi je rekla da je to normalen pojav tam do 6 mesecsc da naj nic ne skrbim... Ce pa se to se kasneje dogaja je za pokontrolirat...

Tako da ti svetujem da ga previjas z pelerino:)-:)-

Pikca -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:55:16)

Živa isto dela:hudicek::) Pa tko navihano se smeje zraven. Preventivno ji pod rito dam tetra plenico, da vsaj mal popije in ni čisto vse mokro.

Pilar -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:59:03)

Polula, pokaka, al pa kaj pobruha....:zmeden::zmeden::zmeden:, tako, da ga samo preoblačim:)

Anonimen -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 11:59:32)

Ja, to se je tudi pri nas vedno dogajalo. Le previjalno podlogo sem ji zamenjala, da ni bila na mokrem.

puri -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 12:00:38)

Jaz se tolažim s tem, da bo pa potem plenička dlje časa suha:)

Annny -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 12:17:41)

Baguska, pol boš pa jamrala:)-:)-:)-

PIAF -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 12:19:05)

Jaz ga vedno zanalašč pustim tako dolgo razvitega, da se polula. Zračiva ritko, pa še potem naslednja plenička je manj polna. Jaz ga celo dam nagega v posteljico, pod rit pa 2 brisači in še plenička, zavrtim vrtiljak, igračke dam in ga pustim po pol urce uživati. Včasih se tudi pokaka. Polula pa tudi po večkrat.
Seveda imam skoz všaltano pečko, da mu je toplo.

Tako zelo uživa in se dobro počutim, da mu lahko to omogočim.

Pika10 -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 12:32:11)

Moj tudi večkrat lula, pa ne zmeram. Pa si mislim da naj kar lula, vsaj plenička ne bo tako hitro polulana. Sem pa jezna včasih sama nase, ker ne pazim dovolj in se mi polula po bodiju in pajacku ravno takrat ko se nama kam mudi. Včeraj sva šla pa slikat kolke in se je tam na mizi polulal, pokakan je pa že prišel, ker se mi je v tistih 15minutah od doma do tja že pokakal, joj kako mi je bilo nerodno.

nejcko -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 12:38:01)

Ja, se dogaja. Meni je bilo najbolj hecno, ko je Tilen enkrat samega sebe polulal po obrazu, mu je kar v ušesa teklo. Pa kakanje sem tudi že z omare bricala, tak šos je bil... Uf, kolk smeha...

Lunca1 -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 13:11:41)

:)-:)-:)- naša sicer mizo polula bolj poredka, jo je skoraj večkrat pokakala. Smo začel previjat od strani.:)-:)-:)-

daisy -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 13:16:05)

Tudi pri nas je isto.:grrr: Mali se skoraj vedno polula, zadnje dva dni pa je tud ze kaka med previjanjem. Ceprav mu preventivno podlozim kaksno tetra plenico, me se vedno preseneti, pa sprica povsod po bodiju, po tleh, po obrazu, po meni, v hladilno mazilo in v robcke,... pol se pa smeje, kot bi to zanalasc delal...:). Fino je met pri roki kaksne papirnate brisace.

lp

Tina26 -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 15:00:18)

Hihihi
Moja isto dela, s tem da ji dam jaz eno tetra plenicko pod rito in potem vstrajam toliko casa da se vsaj polula ce ne celo pokaka. Ker se potem tako lepo smeje mi je to se v vecji uzitek, res pa je da je vcasih prehitra, takrat pa tudi mi cistimo.

BONI* -> Lulanje med previjanjem (1.3.2005 20:12:56)

Pri nas se to pogosto zgodi kljub zelo toplemu prostoru. Ni kaj, pipce pač ne držijo še tako dobro:)- Pri nas leti po celi sobi, ker seveda Luka pri tem opravilu nikili ni primiru in se zvija po previjalni ko ena glistica. Še najbolj fino je pa takrat, ko se odloči za kakanje ravno, ko je lepo razvit in spucan in če imamo srečo, ima njegov kakec ravno takrat raketni pogon in leti naravnost mamici v naročje:)-:bravo:

Lp, Boni

Stran: [1]