utrgala kožico!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

MALINČICA -> utrgala kožico!!!! (28.7.2008 21:01:46)

Pomagajte mi prosim.
Sinu, ki je star 20 mesecev, sem po navodilu pediatrinje pri vsakem previjanju potegnila kožico na spolovilu.  Rekla je, da moram bit malo bolj močna,ker pri letu in pol je na posvetovalnici še zmeraj bila preozka, zato sem dobila navodilo, da ob vsakem previjanju potegnem kožico dokler mi malo ne "poči" pod prsti oz kot da bi en "trk " čutila, ker nežno vlačenje dol ne pomaga. In to sem delala vsak da npo kopanju.
Danes pa sva ga namakala dlje kot običajno in ko sem mu montirala plenico, sem potegnila kožico in je sama zdrknila dol, ko sem malo bolj pritisnila, zraven pa se je ulilo malo krvi.
Mater[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]!!!!!
Maj je začel jokat, pa potem sem mu spirala z vodo, pa je tud jokal...
Aaaaaaaa....
Kaj naj naredim?
Madona, kako sem lahko lastnemu otroku na silo utrgala kožico.....

Zdaj sicer ne jokaveč, se je hitro potolažil, ampak me je strah kako bo z lulanjem...
A ima katera kak nasvet?

Dadi -> RE: utrgala kožico!!!! (28.7.2008 21:06:17)

Hm...nas tole še čaka....A si kej namazala s kakšno kremco? Drugače pa pomoje tudi kakšen pediater takole na silo dol potegne. Naš bo skoraj 3 leta star, pa mu še zdaj ne gre dol...samo do polovice. Pač treniramo vsak dan po malo, se pa ne pusti preveč. Ko bo pač bo.

Anonimen -> RE: utrgala kožico!!!! (28.7.2008 21:06:26)

Isto je moj po nesreci naredil svojemu malemu. Dva dni je bilo malo hudo, potem je bilo pa ok in zdaj gre vse dol (mu ni sla sploh, ker mu niso tega poceli). Pece namrec ob lulanju in je dva dni ful zadrzeval lulanje ali pa ful jokal zraven - moj mu je pomagal tako, da ga je dal pod topel tus, da se je pac mimogrede polulal. Pa z bepanthenom je mazal. 

drevozivljenja -> RE: utrgala kožico!!!! (28.7.2008 21:07:18)

po moje ni nič takega če je krvavel.slišala sem da skoraj vedno malo krvavi.nimam izkušenj.jaz mojemu mažem s kuterid kremo po navodilu pedijatrinje
in se je z ene strani odlepilo,z druge bpa se še bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]..no vsaj upam.star pa bo 4leta

tinkatonka -> RE: utrgala kožico!!!! (28.7.2008 21:16:55)

Naredila si vse OK. Nam je sicer naredil to urolog, ker z vlečenjem dol ni šlo. Ampak postopek je skoraj enak. Verjamem, pa da je grozno izgledalo in da se "slabo" počutiš.

Nasvet:  Skuhaj kamilice in ga postavi pod tuš, ter ga polivaj z mlačnimi kamilcami. Pazi, da ne bodo prevroče. Pa povleci vsaj 2× na dan do konca, tako kot ti je zdaj šlo, da se kožica slučajno nazaj ne zaraste. V parih dneh boste vredu.

Srečno.

Lp Tina

MALINČICA -> RE: utrgala kožico!!!! (28.7.2008 21:17:44)

Ja, sem mu namazala s kremico za ritko-bebival, vsaj tako je pediatrinja rekla, samo zdaj ne vem, če je ranica odprta, bi morala najbrž s čim drugim mazat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mah, sem mu pred spanjem za ziher dala eno žličko Calpola, da ga ne bi ponoči preveč bolelo ob lulanju.
Čez dan je itak brez pleničke in ga bom kar nagega imela, da je rana čim več na zraku.

Joooj, se slabo počutim, kot najslabša mama, ki nima čisto nič občutka za svojega otroka.

Kot neki bager sem mu strgala kožo, lastnemu otroku.....mater mi!

Hvala za ekspresno hitre odgovore[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anonimen -> RE: utrgala kožico!!!! (28.7.2008 22:21:54)

Ojla,

Okopaj ga v kamilicah, oziroma dobro je da namaka " lulija " vsaj 15 -20 minut. Nekaj kamilic pa daj ohladiti v hladilnik.Potem pa mu dajej obkladke gaza namočena v kamilice, najbolje je če imaš Vivanet gaze, ker se ne primejo na ranico.

in ne se sekirat, urolog naredi isto, kot si ti sedaj.

NEVA-1 -> RE: utrgala kožico!!!! (29.7.2008 9:02:58)

Pa z bepantenom (roza), tudi lahko namažeš...

pa obvezno vsak dan vlečt kožico dol, ker se drugače lahko nazaj zalepi

Anonimen -> RE: utrgala kožico!!!! (29.7.2008 9:13:20)

Nič hudega ni,saj bi urolog popolnoma isto naredil,če bi morala k njemu.
Tam prav nič ne premišljajo,amapk kar potegne.našmu so in je malo krvavelo,dal je eno kremo,sedaj se ne spomnim več katero-na recept,in naročil namakanje v kamilici.Ne sme se zasušit,dokler se ranica ne zaceli.

blaža -> RE: utrgala kožico!!!! (29.7.2008 10:32:29)

Jaz imam pet let starega otroka in pri letu in pol mu je pedjatrinja, ki je nadomeščala našo, na silo potegnila kožico dol in mu je kri tekla. Naša pedjatrinja je rekla, da se to ne počne, temveč se kožico samo nateguje do koder gre. Obstaja tudi krema prav za to, da se kožica počasi spravi čez. Mažemo jo tri mesece, prvih deset dni v mesecu in moram reč, da zelo pomaga. Vsak dan mora vaditi pod tušem, da se to čim prej uredi. je pa rekla, da se kožica na silo ne vleče dol, ker se potem dostikrat zaraste in otroku pusti brazgotino. In točno to se je zgodilo našemu, pri letu in pol. Se je pol zarastlo. Je pa naša pedjatrinj ena od ta boljših v Kopru in ji zaupam!Tudi to ni res, da je čas samo do petega leta starosti. Tudi kasneje je čas, vendar je bolje to čim prej uredit, da fantje ne bi imeli drugih problemov.( ko so veliki, jim je nerodno o vsej zadevi...).
Sem pa letos rodila še enega fantka in sem po tretjem mesecu pokukala kako je z lulčkom. Ni treba uganit, da imam enkega ko starejši bratec. Me je prav dol vrglo, no pa do poroke bomo vse rešli.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lexl -> RE: utrgala kožico!!!! (29.7.2008 11:17:17)

Tudi mi se matramo, pa je rekel pediater, da se še ne mudi, ker imamo šele eno leto, da se po že še pošlihtalo. Sva bila pa zadnjič na pregledu in mu je tudi on vlekel kožico dol (sicer ni mogel povlečt do konca), pa mu je lulček mal zakrvavel in je rekel, da to ni nič hudega in da naj kar z bepantenom plus mažem.
Sej če ne gre kožca dol je treba pa na operacijo. Tam je pa cel teden hudo. Vem zato, ker je bil moj nečak tako operiran in je cel teden jokal pri lulanju.

NATAŠI -> RE: utrgala kožico!!!! (29.7.2008 12:52:12)

naš mali ima to ok ... imam pa nečaka ki je imel full probleme in vem da ko ga je bolelo za lulat si je splakoval s kamilicami ...

maca123 -> RE: utrgala kožico!!!! (31.7.2008 13:20:27)

Blaža mi zaupaš katera kremica je to...naš je star dve leti in smo bili pri urologu da mu je nasilo potegnil kožico dol zdaj se pa tako boji da se še dotakniti ne smemo.....

Stran: [1]