|
RE: grrrr, ta tašča! 5.8.2008 22:44:28
|
|
|
|
sneguljčica
|
Res je tvoj problem že mimo, ampak moram vseeno pripomniti... Moja tašča je tudi taka. Na vnukov prvi rojstni dan je poklicala, da je peljal otroke k njej, da so se poslikali, na praznovanje popoldne pa ni prišla. Zato sem začela razmišljati, da se mogoče ne počuti dobro v družbi, ki je bila povabljena (s sestro imata malo distance zaradi zapuščinskih zadev). Potem sem to vzela s pozitivne strani: tašča na takih praznovanjih vedno začne govoriti kakšne mimo, po njenih obiskih sem velikokrat tudi jokala, ker me je prizdela - zato sem bila vesela, da smo rojstni dan preživeli v prijetni družbi (brez nje), ona pa je bila tudi srečna, ker je bilo po njeno. Če bi moji starši hoteli priti na obisk, bi tudi jaz šla v trgovino po kakšno malenkost, da nekaj ponudim. Počutila bi se bedasto, da mi prinesejo darilo, jaz pa jim dam na mizo malinovec. Če pa nebi bilo druge možnosti, bi moral biti pa tudi malinovec v redu. Ali pa kava. S tem, da si ti ravnodušna in nočeš sodelovati, pa daješ njej samo material za opravljanje. Če se da, se s taščo obnašaj diplomatsko. Če je res težek kaliber, ohranjaj distanco, vendar vljudno. Govorite o vremenu ali splošnih stvareh. 10 let sem jokala, ko je šla ali ko smo šli z obiska, nikoli nisem dobila nič od nje in gledala, kako je drugim dajala več, nikoli ni ponudila niti piškota (kaj šele vabilo na kosilo), ko smo prišli k njej. Nam je vedno govorila, da nima, da mi itak imamo vse (čeprav ni vedela, ker nismo nikoli jamrali vpričo nje ali se hvalili, da kaj imamo, na obisk pa tudi ni prišla). In evo, dočakala sem, da nam je prvič kaj dala - borovnice, ki jih je sama nabrala in čebulo, ki jo je pridelala na vrtu. Sinu je prinesla za rojstni dan prav lepo darilo in celo trudila se je, da se je pogovarjala normalno z vsemi in ni nikogar prizadela. Madona sem bila tolk srečna, da sem pozabila vse slabo za nazaj...
|
|
|