zaprtje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


teja28 -> zaprtje (28.7.2008 12:35:07)

ker smo pred kratkim začeli uvajati GH ima moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] prebavne tezave. no, vsaj mislim, da je kriva GH. Danes je zelo zaprt. normalno kaka enkrat na dan in to brez tezav, danes pa se je ze trikrat napenjal, pokakal pa se je zelo malo in se to trdo. in mislim, da je bilo v blatu malce krvi. mislite, da bi mu morala kako pomagati, da se konkretno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pokaka, ali naj dam casu cas?




annie -> RE: zaprtje (28.7.2008 12:47:10)

Pri nas je na začetku uvajanja GH bil tudi zaprt. Jaz sem mu ponavadi čez noč namočila suhe slive in marelice in mu to potem drugi dan za malico zmiksala in rezultat je bil čez par ur viden [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ne vem, pri nas to vedno pomaga in ga fajn požene. Lahko pa na primer poskusiš s postanim donatom, zelo sladkanimi kamilicami...načinov je veliko, se moraš odločiti in enga sprobati. Aha, pa še tole, pri nas je bil tudi to problem, da je na začetku zelo malo pil in je tudi zaradi tega bila prebava bolj švoh. Naj ti čimveč pije, itak pa se sčasoma prebava uredi, še posebej, ko boš začela z mlečnimi izdelki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Tisana -> RE: zaprtje (28.7.2008 13:55:43)

Pri nas je, dokler niso odkrili alergije na KM, ful zalegla laktoza, raztopljena v prekuhani vodi (cca 1 čajna žlička v 50 ml vode). Laktozo kupiš v lekarni.




butt3rfly -> RE: zaprtje (28.7.2008 14:01:02)

če je bila kri v blatu, potem nekaj časa opazuj in v primeru, da ne preneha, povej svojmu pediatru. ker to zagotovo ni znak, da je neki vredi.




DANVARI -> RE: zaprtje (28.7.2008 16:45:09)

nam je tudi pediatrinja svetovala laktozo, pa še doma imamo Isilax Bimbi, ki se lahko daje po 6. mesecu, je pa koncentrat slive. Pa en obrok naj bodo slive, pa bo - preverjeno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Nagajučk -> RE: zaprtje (26.9.2008 11:39:42)

teja28 kolik pa je [sm=duda.gif] star? jaz imam podoben problemcek pri moji [sm=duda.gif]. pri 4,5 sva zaceli z GH. zdaj ima 5,5 meseca in je zelo pogosto zaprta. Kamilice ji ne pomagajo.
Bom probala z namocenimi slivami, sam a je to o.k. za tako malega dojencka?

Kaj pravite ostale?




gajka -> RE: zaprtje (26.9.2008 11:50:03)

Menda pomagajo fejst sladkane kamilice. Če pa to še ne reši problema, pa v kamilični čaj dodaš mlečni sladkor, ki se dobi v lekarni.

To mi je svetovala patronažna, ampak še nismo testirali, ker še vedno redno kaka. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




madasa -> RE: zaprtje (26.9.2008 12:12:38)

Ja pri nas je bil tudi problem kakanje. Prvič je bila zaprta 4 dnio je pomagala masaža trebuška(Roke sem si naoljila in jo fajn zmasirala po trebuščku v smeri urinega kazalca in kar malo pritiskala zraven za 1 cm - rezultat je bil viden čez pol ure). Potem je bila zaprta 7 dni sem probala masažo, suhe slive namočene, sladke kamilice- v glavnem nič. Pa smo šli en krog z avtom da jo je malo pretreslo in se je po 7 dneh pokakala brez problema. To 7 dnevno nekakanje se je še enkrat ponovilo in sedaj pri 7 m kaka  zaenkrat ok.
Za namočene slive pa je fajn da jih je vsak dan oz dalj časa.
Lp




Stran: [1]