RE: Otroške vajeti... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroška oprema



Sporočilo


Rubin. -> RE: Otroške vajeti... (27.7.2008 17:08:28)

jaz sem tudi vedela pri 13 letih da ne smem stečt na cesto a glej ga zlomka,mi je nekaj vzbudilo pozornost in sem kar zletela na cesto ,kaj šele tako majhen otrok.


Potem pa ti priporočam, da imaš otroka do 15 let na povodcu.


IZVIRNO SPOROČILO: ****

Kaj pa pravite na to, da ga s tem ko ga držite za roko silite v prisilno držo in mu to lahko pusti posledice??

Pa zakaj enkrat samo 5 minut ne probate hodit same tako, da vam en roko nateguje, da vam sili trebuh naprej in se vam hrbtenica nenormalno sloči...Pa boste potem videle kako je to.

Sprobajte na sebi, če že fizioterapevtom ne verjamete.





A to je name letelo? Od kje pa sklepaš, da sem jaz mojega otroka držala za roko? Ne nekaj na pamet govorit! Moj otrok, se je razvijal, po svojih sposobnosti in ga nihče ni silil v noben položaj, katerega takrat ni bil sposoben. Pa ti opišem kako je pri nas potekalo: najprej se je začela kotaliti iz boka na bok, nato se je začela dvigovati na vse štiri, nato je sedela, nato se ja plazila in pri enem letu je shodila sama od sebe. Nihče ji pri ničemer ni pomagal, vse je naredila sama od sebi, tudi kazali ji nismo kako naj to dela. Mogoče bi bilo dobro, če katera obiskala kakšen handling, da bi ji fizioterapevtke razložile, kako poteka razvoj otroka.






bumerang -> RE: Otroške vajeti... (27.7.2008 18:26:20)

Pri otrocih, ki imajo motorične težave, poteka razvoj otroka še kako naučeno in še kako ga je potrebno učiti gibov. Kajti NFTP prijemi niso nič drugega kot posamezne faze premikanja otroka, ki jih ponotranji preko vaj s starši, potem pa samostojno uporabi v posamezni fazi motoričnega razvoja.

****, a se zgodi, da tudi kakega otroka ukradejo?
Sprašujem čisto konkretno, ker smo večkrat na vašem koncu pa tudi sicer po muslimanskih državah. Ker mojega sina vsi nonstop nekaj božajo in ujčkajo in nemalokrat ga kdo vzame tudi v naročje. Kje v kaki restavraciji tudi "odnese stran" in jaz grem vedno potem gledat, kaj se dogaja, ker me grabi tesnoba.




Mišni -> RE: Otroške vajeti... (27.7.2008 18:38:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Mišni moj otrok mene tudi opozori da moram it na travo ali ob pločnik ko gre  avto,ampak to še ne pomeni,da ne bo nič zbudilo  njegovo pozornost in bo nekaj hotel in šel na cesto.Tega nobena mama ne more rečt,moj pa ne bo šel,ker ve da ne sme!!!Ali pa če bo kakšen pes stekel in se ga bo ustrašil in pristal na cesti.Se dogaja veš,tako da...
jaz sem tudi vedela  pri 13 letih da ne smem stečt na cesto a glej ga zlomka,mi je nekaj vzbudilo pozornost in sem kar zletela na cesto ,kaj šele tako majhen otrok.

Imam zelo lepo vodljivega otroka in zelo poslušnega,AMPAK nesreča nikoli ne počiva!!!In se nočem tepst po glavi kaj če bo..



Očitno nisi razumela mojega odgovora. Se namreč strinjam s teboj.




Anonimen -> RE: Otroške vajeti... (27.7.2008 19:24:52)

...za prve samostojne korake;


Za njih je najbolje, da jih otrok opravi sam, brez pomagal. Samo tako bo dobil obcutek za ravnotezje in samo tako se bo naucil hoditi in pobrati se, kar sta ravno tako pomembna elementa hoje kot hoja sama.





Anonimen -> RE: Otroške vajeti... (28.7.2008 6:41:44)

IZVIRNO SPOROČILO: Mič II

...za prve samostojne korake;


Za njih je najbolje, da jih otrok opravi sam, brez pomagal. Samo tako bo dobil obcutek za ravnotezje in samo tako se bo naucil hoditi in pobrati se, kar sta ravno tako pomembna elementa hoje kot hoja sama.




jz sem tudi bolj "za staro šolo", me je bolel križ ko sto mater. Moja tamala je živa kot živo srebro, pa kaj naj? Ne morem jo nekam privezat, čeprav bi jo najraje...Tile povodci pa, sej verjamem, da so praktični...ampak sej (moj) otrok ni pes. Sicer pa kakor komu paše.




Lunc_a -> RE: Otroške vajeti... (28.7.2008 8:32:13)

Rubin ne klati neumnosti!




Rubin. -> RE: Otroške vajeti... (28.7.2008 10:26:11)

IZVIRNO SPOROČILO: Lunc_a

Rubin ne klati neumnosti!


Ja če bo po tebi, potem nimaš kaj.




martita -> RE: Otroške vajeti... (28.7.2008 13:16:56)

Pozdravljene,

tile "povodci" od Chiccota in podobni so namenjeni primarno za pomoč pri hoji in če se ne motim imajo zato tudi krajši trak. Nekoč sem na e-bayu vidla prav take, namenjene temu, da imaš otroka "na špagci", da ti ne uide v kaki gužvi i.p.d. A ve katera kje bi jih lahko našla? Linka si takrat žal nisem shranila.




maja1488 -> RE: Otroške vajeti... (28.7.2008 13:33:59)

Za po gužvi prakticiramo mi helijev balon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] navežeš na zapestje in po nebu spremljaš, kje je tvoj otrok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Če slučajno uide.




martita -> RE: Otroške vajeti... (28.7.2008 13:45:15)

IZVIRNO SPOROČILO: maja1488

Za po gužvi prakticiramo mi helijev balon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]  navežeš na zapestje in po nebu spremljaš, kje je tvoj otrok [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Če slučajno uide.


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] super ideja, sam žal teh helijevih balonov ne prodajajo glih na vsakem vogalu.




Rubin. -> RE: Otroške vajeti... (28.7.2008 13:56:48)

Maja, to ni varno! Če je otrok bolj skromnih kg, ga lahko odnese! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




maja1488 -> RE: Otroške vajeti... (29.7.2008 8:53:14)

IZVIRNO SPOROČILO: Rubin.

Maja, to ni varno! Če je otrok bolj skromnih kg, ga lahko odnese! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


ja pa jade [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




april09 -> RE: Otroške vajeti... (29.7.2008 10:18:32)

Tile so prav fest
[image]http://ecx.images-amazon.com/images/I/512b1EWUG4L._SS400_.jpg[/image]  


'[image]http://ecx.images-amazon.com/images/I/51MHNAAFVRL._SS400_.jpg[/image]


[image]http://ecx.images-amazon.com/images/I/51RQ0QAADEL._SS400_.jpg[/image] 
[image]http://i1.ebayimg.com/08/i/000/ec/ba/584a_1.JPG[/image]




viledka -> RE: Otroške vajeti... (19.8.2008 22:16:09)

Kje se jih dobi - prosim za link. Ko potujem z  otrokom v tujini bi to ful rabila, ker je guzva, pa tudi jaz moram zraven se zemljevide gledat in .... Imam vajeti, ki pa so bolj za ucenje hoje in otrok ima skoz obcutek,da ga drzim. On pa noce in hoče letat. Cez 1 mesec z




ZmajTolovaj -> RE: Otroške vajeti... (19.8.2008 22:28:12)

Mi smo jih dobili v paketu od države, ne čisto takih, ampak sem jih ravno danes potegnila iz predala. Sem čisto pozabila nanje, zdaj pa tamala že lepo šiba sem in tja in je praktično nemogoče z njo it po pločniku, ker to kar po svoje rajda, pri nas pač ne šmirgla veliko "to je cesta", "ne na cesto", "pazi avto" in podobno, čeprav ji oba vztrajno tupiva. Verjetno jih v kratkem dobi na test. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




siskamiska -> RE: Otroške vajeti... (23.8.2008 20:50:30)

Viledka link in link do e-baya za te "naramnice".

Sama jih imam namen uporabljat ko bosta fanta samostojno hodila. To sicer še ne bo tako kmalu. Ne bom reskirala z dvema majhnima otrokoma po mestu pa da mi kak v sekundi izmuzne iz roke in mi skoči na cesto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] . Ne hvala, rajši gledam zgrožene face in se jim veselo nasmiham[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .

Sem pa pred časom že gledala za te pripomočke in obstajao za začetek taki okoli ram in pasu, za malo večje otroke pa samo za okoli zapestja.
Link
Link
 
Sploh zadnji so mi super za dvojčke.




kaya2007 -> RE: Otroške vajeti... (23.8.2008 21:07:06)

mi imamo tiste od chiccota, ampak se tamala zaenkrat še preveč "obeša" (je šele začela hodit), tako da bomo še malo počakali. mi je pa blazno hmmmm, smešno? da imajo nekateri ljudje tooooooliko predsodkov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] moj otrok ni pes...joj joj, kaj pa je s psi narobe? z mnogimi psi lastniki lepše ravnajo kot pa nekateri z otroki, tako da...eh, brez veze.




honey -> RE: Otroške vajeti... (25.8.2008 18:38:54)

Jaz sem imela te od Chiccota, ki se kupijo pri nas in sem jih začela prakticirati tam nekje okrog 10,5 meseca, ko se je mali začel postavljat na noge in je hotel, da hodim z njim okrog. Ker mi je pri tem križ trpel kot [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], sem mu kupila vajeti. In moram reči, da je bilo super. Oba sva bila zadovoljna - jaz, ker me ni bolel križ in mali, ker je imel še vedno proste roke. In mogoče je tudi zaradi teh vajeti hitro shodil oz. se je upal spustiti - pri 11. mesecih je hodil. Za ven jih pa nisem nikoli uporabljala, pa ne zaradi predsodkov, pač pa, ker jih enostavno nisem potrebovala, ker je naš gospod bolj pri lenih in se je raje vozil v vozičku, kot pa hodil peš. Zdaj je pa že tako velik, da ve, kaj in kako se hodi po cesti.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]