lignji na žaru (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


katjes -> lignji na žaru (27.7.2008 9:38:31)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]Ojla punce!
Prosim vas, če mi lahko napišete vaše recepte za lignje na žaru!
Hvala![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




buček -> RE: lignji na žaru (27.7.2008 10:14:08)

nič lažjega. očiščene in osušene lignje daš na žar pokapaš malo olivnega olja in pečeš cca 15 min. za zraven narediš tržaško omako. če lignji niso gojeni in so malo večji pa jih lahko nadevaš .mi jih ponavadi s sirom in pršutom.




CHICA 83 -> RE: lignji na žaru (27.7.2008 10:15:06)

Ojla!

Najbolj enostavno je če v trgovini kupiš že očisčene cele lignje. V ponvi dobro segreješ olje, lignje vržeš gor, jih ne obračaš dokler na eni strani niso zlato rumeni do svetlo rjavi, potem jih obrneš, na koncu jih še soliš, popraš po želji.
Potem lahko narediš še tržaško omako- česen sesekljaš na drobno, zraven sesekljaš še petršil, vse skupaj preliješ z vročim oljem in daš na lignje.

Lahko pa pripraviš tudi polnjene lignje postopek je isti le, nda lignje prej napolniš z rezino pršuta in rezino sira in zapreš z zobotrebcen, spečeš in začiniš isto, kot zgoraj.

lp dober tek




muki1 -> RE: lignji na žaru (27.7.2008 10:18:33)

Punce, koliko časa to pečete in na kakšni temperaturi? Ker tudi mi bi danes lignje in do zdaj so mi vedno postali žvekasti. Jaz bi pa mehke.




muki1 -> RE: lignji na žaru (27.7.2008 10:23:40)

Našla http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1255520&mpage=1&key=lignji&#1255525




Anonimen -> RE: lignji na žaru (27.7.2008 10:23:42)

Jaz sem jih včeraj jedla tu pri nas na morju.
Pa niso bili dobri, čeprav mam lignje na vse načine zelooo rada.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




katjes -> RE: lignji na žaru (27.7.2008 10:33:47)

Pa se kaj razlikuje priprava sveže kupljenih oz. če že kupiš očiščene zmrznjene lignje?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: lignji na žaru (27.7.2008 11:23:48)

Tako kot ze pise, speces na vrocem olju.

Namesto trzaske omake je zraven priloga blitva in krompir ter malo dobrega olivnega olja preko vsega.

Trzaska omaka je v vecini restavracij zato, da prikrije okus po nesvezem (riba, lignji). Odkar sem to slisala, se je izogibam v velikem loku, tudi doma.




snake -> RE: lignji na žaru (28.7.2008 9:30:47)

vržeš jih na olivno olje in zaliješ z belo malvazijo, odstaviš jih in malo posoliš in obvezno limono meni so najboljši tako




Stran: [1]