RE: Radovan Karadžić (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Naja31 -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 8:26:49)

So neverjetno nadpovprečno inteligentni, posledično temu samozavestni (lahko že celo karakterno narcisoidni) in kot skupek tega izžarevajo takšno karizmo, da si, če se že ne strinjaš z njimi, enostavno moraš misliti, da imajo jajca.


Tako je, karizma. Vsi največji vojni zločinci v zgodovini človeštva so jo imeli. isto se lahko vprašamo zakaj so množice slepo verjele Hitlerju.




Mijavček -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 9:48:02)

Bakfark [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Tko nekak tud jest razmišljam, sam ne znam tko fajn napisat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




jagoda77 -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 13:37:46)

ma tegale Karadžića zdej pa že tolk časa vlečejo po časopisih in Tvju, da je že kar mal za bruhat. Ne vem pa, kako lahko nekateri Srbi to podpirajo, nekoga, ki je dejansko dokazano izvrševal genocid in podobne grozote. Kar malo grozno vse skupaj in če mene vprašate, čist preveč reklame, namesto da njega skoz neki prikazujejo, naj raje kažejo kaj vse je naredil in naj se folk malo zamisli nad njegovimi zločini. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Anonimen -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 13:48:08)

Ker je pač superioren, kot sta povdarjala Tuđman in Milošević. Nekdo tukaj mora biti kriv.

pa da ne bodo samo Balkanci tisti, ki slepo sledijo svojim vodjem - podobno je bilo z Nemci, ne ravno tako daleč nazaj


Zanimivo, kako kratkotrajen je cloveski spomin in kako velika je lakomnost.

Kolektivna krivda, ki je oznacevala nemski narod se leta in desetletja po koncu 2. sv, kot da bi ostala za zelezno zaveso in kot da se v teh krajih nikoli ne bi igrali "dobrih" partizanov in "slabih" švabov. Kot da je bila dobrota umetna in je ob prvi priliki pograbila svetleco se liziko virtualnega superiorizma.




Anonimen -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 13:54:11)

So neverjetno nadpovprečno inteligentni, posledično temu samozavestni (lahko že celo karakterno narcisoidni) in kot skupek tega izžarevajo takšno karizmo, da si, če se že ne strinjaš z njimi, enostavno moraš misliti, da imajo jajca.
Tako je, karizma. Vsi največji vojni zločinci v zgodovini človeštva so jo imeli. isto se lahko vprašamo zakaj so množice slepo verjele Hitlerju


Verjetno ne samo nadpovprecno, ampak ze na meji genijalnosti in blaznosti.

Hitler je bil izredno sposoben ekonomist, v sebi zatiran in je vse svoj notranji gnev uporabil za to, da bi pokazal, da je sam nekaj vreden. Po moje imajo tudi neko srasno mocno notranjo motivacijo, porojeno ali iz velikega osebnega ponizanja ali pa iz stalnega superpretiranega povelicevanja.




Anonimen -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 13:54:43)

IZVIRNO SPOROČILO: jagoda77

Ne vem pa, kako lahko nekateri Srbi to podpirajo, nekoga, ki je dejansko dokazano izvrševal genocid in podobne grozote.


Pokaži mi človeka v vojni, ki mu je uspelo ne umazati si rok s krvjo!

Vezano na tvoje vprašanje, zelo zanimiv je komentar predsednika Srpske radikalne stranke Nikolića, ki ga bom parafraziral. Mogoče bo kdo malo bolj razumel od kod naklonjenost določenega dela srbskega življa do bivšega predsednika Republike Srpske: "Radovan Karadžić nije ratni zločinac, mi Srbi ga trebamo poštovati makar onoliko koliko Hrvati vole Tuđmana, a Muslimani Izetbegovića...on nije ratni zločinac već je, braneći svoj narod u Republici Srpskoj, zasluženo postao mit i legenda..."

Zanimivo, da niti eden niti drugi iz odebljenega nista tretirana kot kakršnakoli zločinca. Navezujem se na prvi stavek po citatu.




Mijavček -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 18:33:22)

Mhm, saj ne da podpiram ne enga ne druzga ne tretjega, ampak zakaj se nikol ne govori, kok srbov so hrvati pobili in izgnali iz Krajine (Knin) in kolk muslimani iz Sarajeva.

Vsi majo krvave roke, vojna je bla. Kdo na koncu dobi nalepko "ratni zločinac" je pa itak v rokah drugih (večjih) sil.  Bogi ljudje, k ne vejo zakaj umirajo!




amaya -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 20:42:45)

http://www.rtvslo.si/zabava/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=36122&rss=1

no to je pa......................[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]




amaya -> RE: Radovan Karadžić (29.7.2008 20:43:28)

Ko sem danes to slišala po radiu sem mislila, da je zajebancija....ampak očitno ni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Nuna -> RE: Radovan Karadžić (30.7.2008 9:57:57)

http://24ur.com/novice/svet/radovan-karadzic-je-ze-na-nizozemskem.html




Nuna -> RE: Radovan Karadžić - verjamete? (4.8.2008 5:35:27)

Verjamete v obstoj tega dokumenta?

http://24ur.com/novice/svet/kdo-laze-holbrook-ali-karadzic.html




Zanica -> RE: Radovan Karadžić (4.8.2008 14:14:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Vojak mora ubogati ali pa mu grozijo hude sankcije.


To pa ni čisto res. Po Ženevskih konvencijah vojak ni dolžan izvršiti ukaza nadrejenega, če je ta ukaz direktna kršitev mednarodnega vojnega in humanitarnega prava. Tako, da za genocid ni kriv samo tisti ki ga je ukazal, ampak tudi tisti ki so ga izvrševali.




Ženevska konvencija je eno, praksa je drugo. Mogoče mislim narobe, ampak tisti ki se odloči biti vojak (govorim o poklicnem vojaku, ne o obveznosti ko te pokličejo da moraš v vojno) ve da bo moral v eni situaciji nekega dne ubiti drugega človeka-civilista ali drugega vojaka. Ve da bo nekega dne moral izvršiti ukaz, in iz svojega tenka (oklepnika) iztreliti rafal-raketo v neko naselje polno nedolžnih ljudi, žensk, otrok. Ampak če vojak reče NE BOM, sigurno se ne bo mogel pozvati na ženevsko konvencijo. J***** ženevsko konvencijo v vojni.....

Pogovarjala sem se tudi z enim bivšim vojakom (z Hrv. strani)  še iz Državljanske Vojne na Hrvaškem, povedal je da je neštetokrat moral naciljat, pritisnit gumb - po ukazu - in vedel je tudi da je razstrelil neko selo, da so v tem selu lahko bili še vedno civili.... Ampak njemu je bilo izvršiti ukaz.... Boluje od PTSP-ja. Obstaja kar nekaj resnic in kar nekaj laži.... Bojim se da nikoli ne bomo vedeli pravo resnico... 

Ena od resnic je da so v Srebrenici naredili genocid. Negdo ga je naročil, negdo ga je izvršil.






Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]