Dovoljenje za potovanje s starimi starši (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

viv_ -> Dovoljenje za potovanje s starimi starši (1.3.2005 8:15:53)

Pozdravljene!

Naša mala gre kmalu z dedijem in babico za nekaj dni na Hrvaško na morje. Zdi se mi, da sem nekje ujela, da mora imeti potrdilo, da ji starši to dovolijo. Ali morda katera ve, če je to potrebno, kje se to dobi in kako dolgo je veljavno.

Hvala za odgovore in LP!

viv

polona -> Dovoljenje za potovanje s starimi starši (1.3.2005 8:18:32)

Na UE, tam, kjer je pisarna za osebne izkaznice in potne liste. Moraš pa imeti osebni dokument otroka in enega os starih staršev.

LP

Katyj -> Dovoljenje za potovanje s starimi starši (1.3.2005 8:20:45)

MOra imeti potrdilo. Dobiš ga na občini oziroma tam kjer se izdajajo osebne. Velja pa eno leto.

LP K :metulj:

Anonimen -> Dovoljenje za potovanje s starimi starši (1.3.2005 9:33:55)

S seboj moraš imeti vajine podatke in številko potnega lista tistega, s katerim bo malčica potovala.

TARA in MAJ -> Dovoljenje za potovanje s starimi starši (1.3.2005 9:47:59)

veliko potujemo na Hrvaško obalo in nikoli me ni nobeden vprašal čigavi so otroci(imamo pač različne priimke)tudi ko so potovali z babico.

Se bom pa tudi sama pozanimala,da nebi kdaj naletela na oviro.
LP

Anonimen -> Dovoljenje za potovanje s starimi starši (1.3.2005 10:00:30)

Moraš imeti, tudi če ne vprašajo. Lahko pa da ustavijo ravno vas. Potrdilo stane okoli 160sit.

Gina -> Dovoljenje za potovanje s starimi starši (1.3.2005 10:47:57)

Če greš na hrv. in s sabo pelješ otroka, kar dostikrat preverjajo, vsaj če greš čez Portorož, je tam skoraj obvezno. To je za moje pojme edino prav. Kaj pa, če bi ti otroka kar nekdo odpeljal? Meni se zdi, da bi morali še več pregledovati. Saj dobiš potrdilo takoj, pa to res ni tak problem, skočit do UE.

Stran: [1]