Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

GoYa -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 8:08:21)

Danes so bili v Financah objavljeni komentarji na temo obdavčitve:

Dobro obveščeni komentirajo predlog o obdavčitvi parov brez otrok
Janja Simonič
janja.simonic@finance-on.net

objavljeno 28.2.05 22:30, št. 41/2005

Kako komentirate napoved člana vladnega sveta in podjetnika Iva Boscarola, da bo predlagal dodatno obdavčitev parov med 25 in 50 leti, ki nimajo otrok?

Mitja Rotovnik, Cankarjev dom: "Označil jo bom kot neumno, ker posega v najintimnejše medčloveške odnose zakoncev, ki jih ni mogoče reševati ali celo kaznovati z davčno zakonodajo. Z vidika humanističnih odnosov bi bilo to zelo grdo."

Alenka Žnidaršič Kranjc, Prva pokojninska družba: "Joj, kakšne kozlarije, takih neumnosti pa še ne! Gotovo bi lahko kaj bolj pametnega razmišljali. Mislim, da se je prej treba lotiti drugih zadev, ne pa takih neumnosti. Če ne moremo razmišljati o čem bolj pametnem, tudi o tem ni treba."

Sašo Peče, SNS: "Moram priznati, da napovedi ne poznam. Vendar iskreno upam, da se ne bo uresničila, saj ocenjujem, da gre za kršenje ustavne določbe o enakosti pred zakonom. Vsaj enako hudo pa je, da predlog nakazuje bedo idej nekaterih posameznikov v svetu. Glede na pomembno funkcijo predlagatelja me najbolj skrbi pomanjkanje temeljnega makroekonomskega znanja in razumevanja naše družbe. Ne verjamem, da je ta ukrep dobrodošel in da bo pripomogel k dvigu števila rojstev."

Ksenija Benedetti, Protokol RS: "Ne verjamem, da bo tak predlog sprejet. Bilo bi zelo krivično, da se obdavči družine brez otrok. Kaj pa tisti pari, ki si želijo otroka, pa ga ne morejo imeti? Bodo zato kaznovani še z davkom? To ni pravi način za povečanje rodnosti."

Vlado Dimovski, EF in nekdanji minister za delo, družino in socialne zadeve: "Predloga natančno ne poznam niti ne konteksta, v katerem je bil izrečen. Sicer pa je takšen pogled na individualni ravni v nasprotju s svobodo izbire načina življenja, napovedani davčni ukrep na ravni države pa bi bil diskriminatoren in njegova posledica bi lahko bila celo manj porok."

Anonimen -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 8:12:33)

Nekateri imajo preveč časa in klatijo bedarije...joj na kakšen nivo se spuščajo...hudo...:grrr::grrr::grrr::grrr:, da bi bil takšen predlog sprejet? Da bi plačevali davek za to? Po moje niti v najbolj optimističnih sanjah ne, ampak žalostno je, da že plačujemo take bedake ki trosijo bedarije...:grrr::grrr:

aka -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 8:20:00)

Joj Ivo, si me pa res globoko razočaral!

Špelka -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 8:42:02)

Ah, kaj ko bi za večjo rodnost kar določili koliko otrok morajo imeti ljudje glede na dohodek??? Verjamem, da bi dotični gospod bil takoj za in glede na svoj gmotni položaj bistveno pripomogel k povečanju rodnosti v Sloveniji!! :)- :)-:)-:)-:)-

simi73 -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 8:43:52)

Sramota za takšno državo in naše politike:(:((
Sem pa tud sama nekaj slišala, da naj bi uvedli davek na samsko življenje:zmeden: - tako kot imajo to v Nemčiji.
Pa se mi tud to ne zdi prav, ker imam veliko prijateljev, ki nočejo bit samski, pa enostavno ne najdejo tiste prave sorodne duše :love:

simi73:rozica:

Kris -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 8:45:20)

Ja,

tudi sama sem prebrala v Financah. Kaj si bodo še izmislili?

Naj se malo obrnejo in naj ne bodo tako ozkogledni. problem natalitete se lahko rešuje tudi drugače.

Lunca1 -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 9:12:05)

Ta pa je bedak.:grrr: A je slučajno pomislil, da nekateri pari ne morejo imeti otrok, zato naj bodo pa še kaznovani. Mislim da že brez tega dovolj trpijo. Sploh ne razumem enih ljudi, kako lahko sploh tako razmišljajo. Pa nekateri si pač ne najdejo partnerja, pa so čisto vredu ljudje. Sem čist brez komentarja.:grrr::grrr::grrr:

judy -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 9:16:14)

Hudo!!!!:grrr::grrr::grrr:

Nič ne bom rekla drugega, kot to, da naj gospod Boscarol najprej prebere ustavo RS. 55. člen govori o svobodnem odločanju o rojstvih otrok.

Judy

Sara3 -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 9:17:28)

Ravnokar me je sodelavec hecal na to temo. Imam vse "prednosti", da sem obdavčena. Halo?????????. ma kaj s tem mislijo povečat rodnost. Namesto, da povečali dodatek ali kakšno pomoč pri otorku, zmajšali plačilo vrtca, omogočili normalno bivanje (saj nekateri nimajo niti stanovanja, saj nekateri tudi če varčujejo ne vem koliko denarja si ne morejo privoščit vsaj dvosobno stanovanje - in kam naj bi šele otroka) dali????? :zmeden::zmeden::zmeden:

NENORMALNO!!!!!!!!!!!!

lP

dvojčica -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 9:27:51)

Kako porazno mišljenje ljudi na višjih položajih. Ja, on si lahko otroka za tako plačo tudi KUPI, dobesedno. Tisti, ki pa plačujemo postopke, pa se matramo, da bi vsaj enega imeli, pa ne bomo imeli dodatnih olajšav??? Ma, saj bi rekla tisto grdo besedo, samo če začnem z eno, ji sledi še nekaj bolj sočnih in grših, pa se ne bom spuščala na tako nizko raven, kot se je gospod, ki dejansko misli, da pozna ljudi!!! In take imamo tam gor, pa še plačujemo jih!!?? Jao, kam to pelje???:zmeden:

Res, NENORMALNO!!! pa ima vsak svobodo govora, ampak kozlarije klatit, brez poznavanja osnov je pa že hudo!

Dost, je brez veze se obremenjevat, sam če mislijo tole spelat skoz, bom med prvimi metala jajca in paradižnike (čeprav jih je škoda, pa še nič niso krivi) tja kamor so že leteli. Pa zahtevala olajšavo za plačane postopke, pa še kej :grrr::grrr::grrr:!

Lp, dvojčica

Ada -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 9:32:37)

Sem popolnoma zgrožena in besna... :((
mi je pa nekdo rekel, da v nekaterih evropskih državah dejansko to prakticirajo? Upam,d a ni res.

Mijavček -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 9:41:29)

saj to ne more bit res !!!!

No, že brusim kremplje, da bom gospodu Bascarolu napisala eno lepo pismo!

nasploh pa naj k vsem zgoraj napisanim dodam, da iz t.i. strokovnega sveta, ki tako modro svetuje, na žalost poznam kar nekaj članov, saj smo bili kolegi na EF. ŽE moja diplomska naloga je bila usmerjena proti "sodobnemi" teoriji oz. načinu obravnavanja ekonomskih procesov, ki človeka zreducira na produkcijsko enoto, s katero so nam filali ušesa na faksu in zdaj so se ti tehnicisti, ki svet vidijo samo skozi matematične formule odločili, da bodo nam krojili življenje ?!

Pomojem bi bilo treba razmilsiti o javni pobudi za odstranitev tega veleuma od "strokovnega sveta", saj trobijo same neumnosti !!!! Tale zadnja cvetka je namreč samo ena v nizu od mnogih!

SRAM NAJ VAS BO, BIVŠI SOŠOLCI IN ASISTENTI !!!

Mačka :muca:

Anonimen -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 9:42:52)

To je res nesprejemljivo. Če bi hoteli kaj narediti v tem slislu, bi morali vse bolj obdavčiti, potem pa zmanjševati davke za vsakega otroka in to občutno, ne tako kot je sedaj. In to povsod, tudi pri nakupu nepremičnin, na primer, pri plačevanju najemnin za stanovanje itd.

Urša76 -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (1.3.2005 9:52:16)

jaz imam na tole temo samo še nekaj za dodat: kratko & jedernato: no comment...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.3.2005 12:43:38)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

SanjaS -> Odmev na temo, ki mi je lase vrgla pokonci (3.3.2005 14:56:02)

No, če nekako skušam analizirat "genijalno" idejo gospoda Boscarola, lahko nekako ugotovimo, da bi bilo najbolj pametno, če bi obdavčili še vse spolno dozorele brez otrok(zadevo bi ugotavljali z obveznimi zdravniškimi pregledi)...
Skratka ; otroke bi v Sloveniji delali v izogib DAVKOM :bravo:!...

Stran: [1]