zupancdam
|
Dobro jutro, sonček85, hitro javi, kako je bilo na pregledu! No, pa naj še jaz malo opišem mojo porodno izkušnjo, joj, če se spomnim na to, nebi šla nikoli več rodit, pa nočem nobene prestrašit, pri vsaki je drugače! Jaz sem imela pdp 14.1.2007(na r.d mojga), pa še ni nič kazalo na porod. Vsak dan sem morala v Trbovlje tisti teden na ctg in vsak dan ni bilo niti enega popadka, še dobr da ni bilo snega, ker sem že 2x ko sem mela ss morala v tistem snegu v Trbovlje, pa še mudilo se je, tako da me je bilo strah ko ne vem kaj, čez tisti hrib hodit! No, ko je bil pa 22.1.2007, sem se pa razjezila in sem jim rekla v bolnici, da je napovedan sneg, naj nekaj naredijo in so me poslali na pregled v zd. k moji gin, ona pa mi je rekla da še materični vrat sploh zmehčan ni in da nič ne kaže da bo kmalu porod(Malo sem imela tudi pdp. pomešan, saj sem zanosila z dabrostonom in klomifenom) No in, jaz pristanem na to, da me obdržijo tisti dan gor, mi dajo gel, pa bomo videli kaj bo(/če bi vedela da bo tako hudo, bi še čakala) Ob 1h so mi dale gel, nato sem malo hodila, čez kako uro pa sem že čutila popadke, boleče ko ne vem kaj, hodila sem gor pa dol po bolnici, stokala, da me je soseda v sobi že vrjetn mela dost, ker sem se lahka gibala vsepovsod! Joj in vsako minuto je bilo bolj boleče, ko me je moja gin. pregledala(je bla pop. dežurna), ni mogla vrjet da sem se v 1 uri odprla za 4 cm, prej pa nič ni kazalo da bo kmal porod. No in potem sem bila do 20:40 dokler nisem rodila v porodni na tisti žogi, da je bilo malo lažje, bolečine sem imela takšne da sem skoz bruhala, še čistilko ko mi je prstane dol vlekla sem pobruhala, za znoret. Mene je res bolelo, sicer pa imam nizki prag bolečin! Pozabila sem, da imam telefon v sobi, kaj šele da bi mojga poklicala naj pride, da bo zraven pri porodu. Sestram sem težila naj mi naredijo carski rez, pa me sploh niso upoštevale, so hodile mimo mene kot da me ni, seveda če sem pa govorila bedarije! No, po vseh mukah, sem rodila mojo pikico ob 20:40. Mi piše, da je porod trajal 3 ure, a mene je matralo od 2h do poroda. Ne vem no, upam da bo sedaj lažje, sicer sem se pa odločila da bom šla rodit z epidularno, če se bo le dalo. Po porodu je bila pa pri nas zmeda, bila sem tako utrujena in neprespana, da celih 5 dni nisem nič spala, 2x so mi pikico vzele čez noč, pol so mi težile za dojenje, ko je izgubila na teži, da ne dojim prav, pa vsaka sestra mi je mojo dojko zdrugače tiščala pikici v usta, za znoret, tolk sem prejokala, ene so mi jo kar z glukozo filale, ena me je pa nadrla zakaj tolk vode spijem, da naj pogledam kolk mleka sem si stisnila, pikica ga pa ne pije. GROZA! kOMAJ SEM ČAKALA, DA GREM DOMOV, RES! DOMA JE BILO PA VSE DRUGAČE, DOJENJE JE STEKLO, POMAGALI SO MI ITD. Men osebno se zdijo te dnevi v bolnici muka, v Trbovljah si pa 6 nočitev notri, v Celju, pa baje samo 3! Drugače, sem pa bila jaz tudi strogo proti flaški in dudi, ampak potem je vse drugače, sem miljon literature prebrala, potem se pa ravnaš drugače po občutku. Dudo sem ji po 1,5 meseca sama uturila na silo, ker smo imeli take hude lkrče, no flaško pa ne, ker sva se polno dojili, pa tudi marala jo ni, pri 1 letu sem ji jo dala, ker sem mislila da nima dovolj mojega mleka, pa ni to to, ziza je pač ziza, crkljanje potem že! No, te dni pa sva se odvadili od zize, končno, saj je stara že 20 mesecev, pa drugi dojenček pride, pa sedaj lepo spije mleko po flaški zvečer(ne vedno) pa zaspi. TOLIKO O TEM, SEM KAR PREVEČ NAPISALA! Lep pozdrav1