masaža presredka (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

M&A -> masaža presredka (1.3.2005 1:35:49)

noseča 32t.
sem slišala, da pomaga masaža presredka, da te pri porodu ne prerežejo.
a mogoče kaj veste o tem (tehnika, kdaj začeti, uspeh)?

dix -> masaža presredka (1.3.2005 1:48:06)

Nikoli masirala presredka in tudi nisem bila šivana pa je amli imel veliko bučo, obseg 36 cm.

maja1977 -> masaža presredka (1.3.2005 5:44:28)

Zdravo!

Upam, da je kaj v pomoč...

http://www.spolnost.com/index.php?page=masaza_presredka

Lp
Maja :modri:9nebesa

Lunca1 -> masaža presredka (1.3.2005 7:01:01)

Masirati naj bi začel tam nekje med 32. in 34. tednom. Jaz sem sicer bila šivana, ampak mene je reztrgalo znotraj, mala pa je imela obseg glave 35,5 cm. Moja sestrična in prijateljica pa sta si tudi masirali in ni bila nobena ne rezana ne strgana.:bravo::bravo::bravo: Tako da se splača vsaj poskusit. uporabljale pa smo vse Weledino olje za masažo presredka, ki ga lahko kupiš v DM-u.

Lp Lunca

nuka -> masaža presredka (1.3.2005 7:16:41)

Presredek sem si masirala od 32 tedna pa čisto do poroda (41 tedna), ker sem se najbolj bala da me bodo prerezal. Na žalost so me čeprav tamala ni imela velike glave - 32cm.

nanka -> masaža presredka (1.3.2005 7:53:58)

Za mano sta že dva poroda in se nisem nikoli masirala in tudi rezana nisem bila. Mislim, da je pri vsaki drugače. Otroka sta imela glavice velike 32 in 34. Upam, da tudi v trtje ne bom.
Lp

Tiki -> masaža presredka (1.3.2005 7:54:46)

Tudi jaz sem pred drugim porodom od 34. tedna uporabljala Weledino olje iz DM-ja in tudi nisem bila ne rezana, ne strgana:bravo: Pred prvim porodom nisem masirala in sem bila kar konkretno rezana.

Lp,
Tiki

Anonimen -> masaža presredka (1.3.2005 15:49:42)

Jaz sem masirala redno in temeljito zadnji mesec, pa bi bila vseeno rezana, če ne bi imela carskega reza. Me je porodničar prej opozoril, da bo treba epiziotomijo, pa smo se potem raje kar za carski rez odločili.
Imela pa sem Weledino olje.
Po mojem je to vse skupaj lari-fari. Če že masiraš, masiraj s katerim koli oljem in si ne delaj stroškov brez potrebe.

KMALU -> masaža presredka (1.3.2005 17:04:16)

Opis na www.spolnost.com se mi zdi malo zakompliciran. Kako ste to pocele ostale'

Anonimen -> masaža presredka (1.3.2005 18:15:59)

Hojla!

Vse skupaj je res en lari-fari. Jaz sem se ful pripravljala in si masirala presredek vsak večer od 30. tedna dalje. Uporabljala sem mandljevo olje. Pa ne pomaga nič, ti povem. Tiste, ki rečejo, da so se masirale, pa niso bile rezane, verjemi, to ni bilo zaradi masiranja. To je čisto odvisno od tkiva tvojega telesa in na to ne moreš vplivati. Jaz po vsem trudu sploh ne bi smela biti vrezana, bila pa sem zelo vrezana, notri pa cela raztrgana, da so mi še sestre rekle, da sem res boga, kako pa je mene raztrgalo, pa še epiziotomijo so mi delali, kar pa tudi ni bil majhen rez. Mali je imel obseg glavice 35,5 cm.
Tako, da če se boš bolje počutila, si masiraj predel med spolovilom in zadnjico. Jaz pa ti priporočam, da raje ne zapravljaj časa s tem in ga izkoristi za kaj boljšega. Pač bo, kaj bo. Mogoče pa sploh ne boš rezana, ker imaš dovolj raztegljivo tkivo.

Bye,

Blacky :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

Lunca1 -> masaža presredka (1.3.2005 18:31:36)

Jaz sem to delala kot je v tem opisu.

dix -> masaža presredka (1.3.2005 18:32:31)

TaAKO je! Naj ti raje mož masira tam doli.

Meni na kraj pameti ni prišlo na masiranje in se je vse dobro končalo, brez kakršnihkoli poškodb :bravo:.

Anonimen -> masaža presredka (1.3.2005 20:50:58)

Navodila so priložena Weledinemu olju.
Jaz jih nimam več, če ne, bi ti jih poslala.
Morda jih ima katera druga, prosi na forumu.

Lunca1 -> masaža presredka (11.3.2005 18:32:55)

Meni je bilo po svoje bolje, da me je raztrgalo, ker me šivi niso zelo boleli - so sosedo, ki je bila rezana bolj. Je pa res, da sem imela notranje šive, na presredku pa zelo malo - je očitno masaža le zalegla.

LP Lunca

Lunca1 -> masaža presredka (11.3.2005 18:32:57)

Meni je bilo po svoje bolje, da me je raztrgalo, ker me šivi niso zelo boleli - so sosedo, ki je bila rezana bolj. Je pa res, da sem imela notranje šive, na presredku pa zelo malo - je očitno masaža le zalegla.

LP Lunca

Stran: [1]