thevenus
|
IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_ IZVIRNO SPOROČILO: Perunika Pa mora biti kratko ime oz. tako, ki nima posebnega pomena? Se mi zdi, da je zadnje čase zelo veliko Tianov in Tij (2. skl. Tia). V moji generaciji so bile pa same Nataše, Mateje, Vesne. In v šoli je bil problem, ko smo imeli štirirazmišljali Nataše, tri Mateje... Enkrat sem že pisala o tem, da naj bi starši malce širše pri izbiri imen in da naj se zavedajo, da bo otrok enkrat odrasel in vprašanje, če mu bo izbrano ime všeč. Če se ne moreš odločiti, poglej knjigo janeza Kebra: Leksikon imen, obstaja nešteto lepih imen in prepričana sem, da boš našla kakšno, ki bo pravšnje za tvojega sončka. Moji predlogi: Barbara, Svetlana, Rosana, Ema, Petra, Helena - Marko, Andrej, Jan, ... O Jezus Kristus no, a se mora res vsakič najti neka vsevedna ženščina, ki pridiga kako so predlagana imena prekratka, prepogosta, pa ne vem kaj še vse. Če ti ime ni všeč, preprosto napiši ni mi všeč, ne pa da avtorici teme najedaš kako bo njen otrok s tem imenom nesrečen in podobne kozlarije. Vsaka mamica SVOJEMU (!) otroku izbere tisto ime, ki je zanjo najlepše. Ker so okusi različni, pa to ne pomeni, da bo všeč prav vsem ljudem. Sreča v življenju je pa še najmajn odvisna od našega osebnega imena. Perunika, ti pa le skrbno izbiraj med Rosano, Svetlano in ostalimi skrajno blestečimi imeni. Sicer pa, od predlaganih imen sta mi všeč Tia in Rene, Liam pa ne preveč. BAMBINA, meni pa se zdi prav, da nekdo utemelji, zakaj mu ni všeč ime; na nevsiljiv način, jasno. No, ko vidiš otročka, ti tudi ime postane všeč. Meni osebno tudi ta trenutna moda kratkih imen kot so Tia ni najbolj simpatična, a se mi zdijo imena sprejemljiva, mislim, da nobena Tia ne bo imela travm zaradi tega. Danes smo tako bolj odprti za različna imena, naši otroci bodo pa še bolj.
|