Eviii -> RE: Prevelik plod (25.7.2008 16:53:32)
|
jaz imam 155 cm. 2 tedna pred rokom sem morala v bolnico, ker me je vse tiščalo in nisem mogla dihat. diagnoza: prevelik plod. po 3 dneh hospitalizacije so me spustili domov. naročena sem bila 2 dni čez rok, da pridem na sprožitev poroda. ker ni bilo iste g kot takrat, ko sem bila naročena, se je ta odločila, da ni panike. naslednji dan mi je naredila uz. in glejgazlomka. ista diagnoza. dejan je imel zelo dolge noge in glavico 36,2 cm. to je najvažnejše - velika glavica. otrok ima lahko 5 kil in glavico samo 34 cm in bo vse normalno. in 5. dan po roku se me je g usmilila in mi odluščila čep (bolelo ko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]). takrat so se začeli popadki. cel dan in celo noč sem šetala po bolnici, ker me je bolelo. popadki so bili zaznani na ctg (na 2 do 10 min - neredni). naslednje jutro - akcija. odprta 4 prste (praktično nič) po skoraj celem dnevu popadkov. sem šla na klistir. stanje 2 cm odprta. dobila umetne popadke. situacija super. odprta 3 cm. dobila epiduralno. ob štirih popoldne odprta 4 cm. malo prej se je menjala izmena. nova babica me pogleda in reče: ja, gospa, imate vi 160 cm? in rečem, da ne. se prime za glavo in reče: ni dobro. ok... pride g čez eno uro. odprta 4 cm. čez eno uro me pregleda babica. stanje isto. pokliče g. reče, da mi da še eno uro cajta, da se kej začne dogajat. ob sedmih mi reče (po tem, ko mi je 2 uri dal popadke na full in me je metalo s popadki, ki so bili že za iztis). moj dejan je ugotovil, da ne more ven in je nehal sodelovat. g mi reče, da me lahko pustijo matrat do jutra, ampak ne bo, ker sem bila na koncu z močmi. torej - sledil je cr. pa si ga nisem želela niti pod razno. nasvet: poskusi rodit naravno. če ne bo šlo, bo sledil cr. želim ti srečo in upam, da boš imel umirjen naraven porod.
|
|
|
|