Kessi -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 12:09:43)
|
Sem na koncu nosečnosti, zaenkrat so bili še vsi testi na toksoplazmo negativni, kljub temu, da muca spi pri naju v postelji in se z njo ukvarjam toliko kot prej oziroma še več (jo božam in lubčkam..) ter sem že od majhnega v stiku z mačkami. Sem govorila tudi z veterinarjem, ki je rekel, da se bom prej okužila s slabo oprano zelenjavo in sadjem kot pa, da bi toksoplazmo staknila od mačke. Okužiš pa se menda lahko samo z iztrebkom, ki naj bi ga okužena mačka izločila samo enkrat v svojem življenju, pa takrat naj bi imela drisko. Je pa res, da je potrebno, da si toliko pazljiva, da se izogibaš stiku z drugimi nepoznanimi mačkami ter da je bolje, če je mačka za čas nosečnosti v stanovanju, da od zunaj ne prinese kake bolezni. Pa če partner čisti mačje stranišče, je tudi fajn. Mene osebno je bolj strah, kako bo mačka sprejela otroka, ker je zelo razvajena. Ampak zaradi tega nimam nobenega namena oddat muce, ker je pač družinski član, in bomo menda že nekako rešili probleme. Kaj pa če bi imeli že prej še enega razvajenega otroka... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|