Koliko vas je obdržalo muce ? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Lorencia -> Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 7:39:02)

Zanima me, koliko nosečnic - ki so imele v času nosečnosti doma muco, jih je obdržalo in koliko dalo muco stran?

Zanimajo me predvsem primeri, ko ste toksoplazmozo že prebolele in kljub temu morda videle nevarnost v bližini muce.
Mene vsi nekaj pumpajo, da kak bom zdaj imela še muca dalje...kljub temu, da mi ne pade na kraj pameti, da bi muco - ki me dnevno osrečuje, dala stran ( živim v bloku ).
Zdi se mi tudi, da je vsa ta zadeva z mucami malo preveč napihnjena, in da so dostikrat krivec po nepotrebnem.
Saj, ko se okužiš z toxo, sploh ne veš ali je od muce - vendar bodo vsi krivijo ravno njo.




janapan -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 7:43:52)

jaz sem imela doma dve muci in sem že prebolela toksoplazmozo...muc nisem dala stran in se jim niti nisem izogibala...vsi so me pumpali iz vseh strani da ne vem kaj prenašajo...povem ti tako. Če se tvoja muca ne plazi glih po smetiščih in je podgane ne vem zakaj bi se ji morala izogibati ali pa dati stran. Vse kar sem jaz naredila je samo to da sem si res malo bolj pogosto umivala roke, glih ju nisem lupčkala, božala in cartala pa sem ju ravno tako...in vse je blo ok...




Lorencia -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 7:47:27)

No, pa le niso vsi tako uperjeni v muce.
Za našega muca, se dostikrat hecamo - da je bolj čist kot mi, ker se cel dan samo čisti. Je maček v bloku, brez možnosti izhoda ven - edino na balkonu redno meditira. Tako, da tudi jaz ne vidim nekih velikih problemov.




khurde -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 7:48:34)

Enako. Ni šans, da dam mačkona stran, se mi zdi kar malo grdo, da bi bil skos ob meni, ves prijazen itd., potem mu pa kar naenkrat rečem, "hop, ne maram te več, si škodljiv, pejt drugam".




Udb -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 7:49:22)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]Jaz sem imela 2 muci, ki sta imeli mlade med tem ko sem bila noseča -sem bila 2x porodna babica! Niti na misel mi ni prišlo da bi jih dala stran, pa sta bili obe zunaj. Itak si umivaš roke in vse. A zelenjave se tut ne sme jesti? Ker pri tem je večja možnost za okužbo, kot pri stiku z mački.




gaja29 -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 7:57:32)

Jaz sem bila na testiranjih negativna, pa vseeno muce nisem dala stran. Nisem jo toliko božala in roke sem si redno umivala.




nuala -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 7:57:57)

Res ne vem, zakaj bi mačko dajala stran? Saj je vendar notranja mačka, zdrava in jo vsako leto pelješ na pregled, razglistiš,... Za ljudi, ki se znebijo domače živali ker pričakujejo dojenčka bi bilo itak bolje da nebi imeli niti živali, še manj pa otroka. Le brez skrbe, pazi, da bo mačka še naprej notranja in zdrava, otroci imajo radi živali ( vendar je bolje, da jih prvi 2 leti bolj gledajo kot "božajo" ).




khurde -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 8:01:31)

Naš hodi ven, ker ima ogromno prostora za preiskat, pa nima časa se preveč doma zadrževat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley16.gif[/image]. Itak ni možno nadzorovat vseh mačk v okolici in preprečit, da ti pa ravno one ne bojo srale po vrtu, pa zlobno tokso prenašale, tako da če je naš mačkon več, ne more naredit dodatne škode, po božanju in pred jedjo, pa umivam roke še bolj intenzivno kot prej.

Drugače pa ne vem, če sem zadevo že prebolela, mogoče ja, ker imamo že od nekdaj mačke in pse in sem, predvsem kot otrok, veliko rila po blatu, samo nisem pa 100%.

Odgovor od Pušenjaka: klik!




MAŠKA -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 8:04:25)

Poznam dva primera, ko so se ženske okužile, pa muce sploh niso imele. Zato res ne vidim razloga, da bi jo dala stran. Mogoče je dobro, da si res malo bolj pozorna na umivanje rok.




Lorencia -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 8:09:23)

No, saj jaz nikjer nisem niti omenila - da razmišljam o tem, da bi jo dala stran. To nikoli ni bilo niti vprašanje. Zanimalo me je le vaše mnenje in izkušnje, glede nato - da je dosti ljudi dobesedno alergičnih na besedo "muca", ko sliši da si noseča - kljub temu, da sami ne vedo točno zakaj ( ker so tako slišali ).




Olivija -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 8:43:24)

jaz toksoplazmoze še nisem prebolela in niti enkrat nisem pomislila na to, da bi dala Nikota [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]  stran.

Pa tudi nihče drug ni prišel na kakšno tako idejo.

Nisem pa čistila mačjega stranišča in večkrat na dan sem si roke umila. In čisto res je to kar je napisala Lorencia, folk nekaj sliši, se ne pozanima dovolj in potem drugim teži.




pufi 2003 -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 9:29:02)

Če si toxoplazmozo že prebolela nimaš čisto nobebe možnosti za okužbo. Jaz sem v času nosečnosti živela in še živim ob dveh mačkonih. Niti pomislila nisem, da bi se jih znebila, pa toxoplazmoze še nisem prebolela. Tako, da kar mirno in čim manj kompliciranja pa uživaj nosečnost kolikor se da.
Vem, da nekateri ljudje full komplicirajo in celo sveže zelenjave v času nosečnosti ne jejo. Jaz sem jo in je z mano in z mojim navihančkom čisto vse OK.

Lepo pozdravljena.




emaa -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 9:54:43)

Toksoplazmozo prebolela, pa nisem mačke dala stran, med nosečnostjo sem novega najdenčka gor spravila in moja Felix je zdej krasna muca. 




etna -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 10:10:40)

Jaz isto, nisem prebolela toxe, pa imam muco. Niti pod razno nisem pomislila, da bi jo kam dala. Imam jo že več kot 6 let v stanovanju in si tudi privošči kakšen izhod. Če pa si jo prebolela, vsebuje tvoje telo protitelesca in se nimaš kaj bat.
Saj fora te toxe je samo, da se prenaša z mačjimi iztrebki ter s premalo ali sploh ne oprano zelenjavo in sadjem. Po mojem se boste strinjale z mano in da je itak logično, da si vedno operemo roke, preden gremo jest ali karkoli drugega, ker je to tudi drugače zelo pomembno. Lp




Netopirčy81 -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 10:19:02)

Jest jih tudi nisem oddala in sem obe obdržala. To bi blo v vsakem primeru. Ne okužiš se z mačko, temveč z njenimi iztrebki - čiščenje njunega WCja je prevzel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]. Sta pa hišni mački, imata lep razgled čez balkon [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




BAMBINA_ -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 10:31:03)

Niti na kraj pameti mi ni padlo, da bi svojega mačkona dala stran. Zato ker sem bila noseča (in zdaj ko imam malčka) ne pomeni, da je imam mucka zato majn rada in bi nenadoma bil nezaželjen. Pač bolj paziš na higieno, pri nas je tako kot pri Netopirčy čiščenje WC-ja prevzel moj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image]




Ryssa -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 10:36:23)

Tudi jaz imam dve mačkonarki in nisem niti enkrat pomislila, da bi ju kam dala. Sta ves čas samo notri. Meni so tudi govorili kako bom z živalmi in da naj jih dam ven iz hiše, ampak enostavno nimam srca za to, zunaj je cesta, bolezni. Živalce so čiste se mi zdi da bolj kot ljudje. Ni ne duha ne sluha o kakem smradu. Dišijo večinoma po mehčalcu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Edini problem so dlake, ker sta obe dolgodlaki, ampak se bo pač bolj pogosto sesalo. Naj povem, da imam poleg mačk še psa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image], čivavico, ki je tudi notri. Živimo pa v hiši, je dosti prostora, živali imajo svojo sobo, tako da ni problem. Ne hodijo po kuhinji in sobi v kateri bo dojenček, na voljo pa imajo svojo sobo in pa velik hodnik.

Imam pač rada živali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




BAMBINA_ -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 10:43:36)

IZVIRNO SPOROČILO: Ryssa

Imam pač rada živali [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Hvala bogu, zato jih pa imaš, ane? Tisti, ki zaradi takšnih razlogov dajo živali stran, jih prav gotovo nikoli niso imeli radi in nikoli ne bi smeli imeti nobene več. Da žival tretiraš kot predmet, ki ti 1x postane odveč in se ga preprosto znebiš... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] To so zame totalno brezsrčni ljudje.




Kessi -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 12:09:43)

Sem na koncu nosečnosti, zaenkrat so bili še vsi testi na toksoplazmo negativni, kljub temu, da muca spi pri naju v postelji in se z njo ukvarjam toliko kot prej oziroma še več (jo božam in lubčkam..) ter sem že od majhnega v stiku z mačkami. Sem govorila tudi z veterinarjem, ki je rekel, da se bom prej okužila s slabo oprano zelenjavo in sadjem kot pa, da bi toksoplazmo staknila od mačke. Okužiš pa se menda lahko samo z iztrebkom, ki naj bi ga okužena mačka izločila samo enkrat v svojem življenju, pa takrat naj bi imela drisko. Je pa res, da je potrebno, da si toliko pazljiva, da se izogibaš stiku z drugimi nepoznanimi mačkami ter da je bolje, če je mačka za čas nosečnosti v stanovanju, da od zunaj ne prinese kake bolezni. Pa če partner čisti mačje stranišče, je tudi fajn.
Mene osebno je bolj strah, kako bo mačka sprejela otroka, ker je zelo razvajena. Ampak zaradi tega nimam nobenega namena oddat muce, ker je pač družinski član, in bomo menda že nekako rešili probleme. Kaj pa če bi imeli že prej še enega razvajenega otroka... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Olivija -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 12:16:17)

IZVIRNO SPOROČILO: Kessi
Mene osebno je bolj strah, kako bo mačka sprejela otroka, ker je zelo razvajena. Ampak zaradi tega nimam nobenega namena oddat muce, ker je pač družinski član, in bomo menda že nekako rešili probleme. Kaj pa če bi imeli že prej še enega razvajenega otroka... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


pri nas je maček lepo dojenčka sprejel. Prav prisrčen je bil z njo in Ana ga je oboževala (žal je zdaj že pokojen). Pustil ji je vse, če je imel pa dost, je šel pa enostavno stran. Smo bili pa na začetku bolj pozorni, tudi zaradi psa in še posebej smo pazili, da nismo psa in mačka zanemarjali.




suzanamai -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 12:24:14)

Mačka nismo dali stran, saj smo vsi preveč navezani nanj. Smo pa še dodatno poskrbeli za njegovo čistočo. Enkrat tedensko ga še sedaj stuširam, potrebo opravlja zunaj, pa tudi sedaj, ko je poletje je večinoma zunaj.

Vesela sem, da ga imamo, saj je naša princeska zaljubljena vanj in se kar trese od navdušenja, ko ga zagleda. Potem ga pa vleče za rap in ušesa, včasih sicer tudi lepo poboža, meni se pa še česati predolgo ne pusti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Anuška79 -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 13:14:07)

IZVIRNO SPOROČILO: janapan

jaz sem imela doma dve muci in sem že prebolela toksoplazmozo...muc nisem dala stran in se jim niti nisem izogibala...vsi so me pumpali iz vseh strani da ne vem kaj prenašajo...povem ti tako. Če se tvoja muca ne plazi glih po smetiščih in je podgane ne vem zakaj bi se ji morala izogibati ali pa dati stran. Vse kar sem jaz naredila je samo to da sem si res malo bolj pogosto umivala roke, glih ju nisem lupčkala, božala in cartala pa sem ju ravno tako...in vse je blo ok...


Popolnoma enako.

Sicer pa je pri 'stanovanjskem' mačku večja verjetnost, da toxo dobiš s slabo umito zelenjavo ali pri delu na vrtu kot od muce.





watershine -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 13:21:08)

jaz nisem prebolela toxe, pa imam že od začetka nosečnosti 4 mačke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]. nič se jih ne izogibam, pač roke si redno umivam (tako kot sem si jih prej), samo mačjega stranišča naj bi se nosečnice bolj izogibale to je pa to.




gloria -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 14:09:13)

....jaz sem se v nosečnosti okužila z toxo,pa celo življenje spala z mačkami in sem imela tako smolo da sem se jih izogibala v nosečnosti in glih takrat okužla....mačka je še vedno pri hiši,res pa je da se jaz sploh ne ukvarjam z njo že dlje časa...obstajajo pa tud druge zadeve kje lahko stakneš okužbo...




Lorencia -> RE: Koliko vas je obdržalo muce ? (25.7.2008 14:17:25)

IZVIRNO SPOROČILO: gloria

....jaz sem se v nosečnosti okužila z toxo,pa celo življenje spala z mačkami in sem imela tako smolo da sem se jih izogibala v nosečnosti in glih takrat okužla....mačka je še vedno pri hiši,res pa je da se jaz sploh ne ukvarjam z njo že dlje časa...obstajajo pa tud druge zadeve kje lahko stakneš okužbo...


Kako pa veš, da je ravno od muce ?
A ste jo takrat nesli testirat in tako ugotovili, da je okužena ?




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>