RE: pasenje kravic (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Rubin. -> RE: pasenje kravic (27.7.2008 13:59:21)

Jaz se sicer ne spoznam na to, vendar je v vsakem primeru dobro, da spoznaš handling, v bistvu bi ga priporočala vsaki mamici, ker nekatere napake, delamo nezavedno, oz. smo jih podedovale od naših mam in babic. Jaz npr. sem pri previjanju dvigovala nogice, kar je sploh narobe, pa nisem vedela, ko sem šla na handling, sem sprevidela, da se pri previjanju otroka obrača z ene na drugo stran. Isto je npr. z dvigovanjem, kar je omenila Nalin, še preveč otrok vidim da se dvigujejo pod pozduho, morajo pa se čist drugače. Ampak ljudje ne vedo, ker se to prenaša iz roda v rod. Tudi v MŠ je ravnanju z otrokom absolutno posvečeno premalo časa.

Jaz sem hodila tukaj: http://www.storklja.si/t3/index.php?id=1160




karamelam -> RE: pasenje kravic (27.7.2008 19:37:36)

jst bi še nekaj vprašala na to temo. Moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ne mara pasti kravce - kadar sem jo položila na trebušček da bi pasla kravice se je začela jokat, tako da jo pol nisem več hotla matrat in sem jo nazaj obrnila. Posledično sem jo dala zelo malokrat kravce past. A je lahko kaj zelo narobe, če zelo malokrat pase kravice? Koliko časa jih ve pustite v tem položaju?




madasa -> RE: pasenje kravic (27.7.2008 19:46:23)

Jaz jo dajem čez celi dan na trebušček. Ko se zbudi (takrat spi takoali tako na hrbtu) jo položim na blazino na trebušček. Ko se naveliča začne štrajkat in jo prekucnem.
Trebušna lega je super ker se krepijo hrbtn in še nekatere mišice, ki so potrebne potem za sedenje, hojo,...
Lp




copatek -> RE: pasenje kravic (28.7.2008 7:43:16)

Mbee, tudi mene je skrbelo ker naš Ažbe steguje glavico nazaj. No, pa smo šli v razvojno ambulanto, kjer ga je dobro pregledala in rekla, da ni z Ažbetom nič narobe, da je le bolj gibljiv, kot drugi dojenčki. Se pravi, mali gimnastičar. Je pa res, da ni pri vseh tako in je za stegovanje glavice nazaj lahko razlog drugačen. Tako da, svetujem ti, da gresta v razvojno ambulanto in se tam prepričaš kako in kaj. Ni pa vse razlog za skrb.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]




Mbee -> RE: pasenje kravic (28.7.2008 8:00:44)

Meni je patronažna rekla da če bi bilo kaj narobe da bi me P zihr poslala naprej ker ni takšna da bi "šparala" pri napotnicah in podobnem....tudi sama vidim da je zelo skrbna in izredno pozorno pregleda otročka tko da ji 100% zaupam in prav tako patronažni sestri.




tally -> RE: pasenje kravic (28.7.2008 11:22:05)


Ojla!

Naša miška je stara 2,5 meseca in tudi steguje glavico nazaj, ko leži na boku, je tako usločena kot Ema od Mbee. Zadnje čase tudi veliko joka ko jo hranim, pa ne vem če je razlog to da je v položaju lupinice, ker ko jo crklam v tem položaju se nič ne buni.

Pediatar nas je enkrat že poslal v RA in je pediatrinja tam ugotovila, da ni z njo nič narobe pokazala nam handling, vendar moja pupa ful ne mara ko jo dvigujem z boka ali dajem spat. Začne se ful dreti. Pa še to ko jo dam past kravce ona dvigne glavico in se opre na rokice tako da ne vep sploh na čem smo. Pri naslednji posvetovalnici bom to omenila pediatru da nam še enkrat da napotnico za RA.

Aja pa še to: ali je normalno ko ona spi na hrbtu da ima obe rokici ob glavici?




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]