vnete učke (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


MojaM -> vnete učke (24.7.2008 18:48:04)

Zdravo!

Imam 2 meseca in pol starega fantka, ki ima že od 14 dneva vnete učke. Ful mu teče gnojček iz oči, 2x sem mu že dajala kapljice tobrex, pa ni nič pomagalo. Vzet mu je bil tudi bris, ki pa je bil negativen.

Ali ima katera podobne izkušnje, kajti jaz ne vem več kaj naj storim, probala sem tudi s kamelicam, z mojim mlekom, pa ni nič boljše.

Zanima me pa tudi koliko časa lahko daješ Tobrex kapljice, kajti zdaj drugič sem mu jih dajala  9 dni, pa je bilo 2 dni dobro potem pa spet isto.

Hvala!




madasa -> RE: vnete učke (24.7.2008 20:24:29)

Jaz sem moji vsako jutro in zvečer (in po potrebi čez dan) nežno obrisala oči s čisto gazo in fiziološko. Moraš pa pazit. da oko obrišeš od zunaj proti noseku in da za vsako oko uporabiš svežo gazo.
Lp




blaža -> RE: vnete učke (24.7.2008 20:33:41)

Moj ta mali je tudi imel vnetje učk, pa mi je rekla pedjatrinja, da se po novem ne čisti učk s kamilico, ki baje da je kisla, ampak samo z fiziološko ali še bolje le s prekuhano vodo. naj te pa opozorim, da je to zelo nalezljivo in je treba vedno fanj umivat roke, ker se prenaša. Vsaj take informacije sem jaz dobila. Pa to je tudi res, da se mora čistit od zunaj navznoter.




jajula -> RE: vnete učke (24.7.2008 20:40:09)

tudi naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image] je imela ze od začetka vnet učk, ven ji je tok teklo, da mela skoz zapacan učk.
no po treh mesecih (2x smo dobili tobrex in še en antibiotik k sm pozabla kako se mu reče) ni blo nč boljš. je mela tud ta vnet učk mal manjši oz. tok zatečen.
potem pa sm po debati tle na rr in nasvetu MArseline kupla kapljice Similasan (sm jih naročila po telefonu v lekarni Arnika v Škofji Loki in ti jih takoj pošljejo na dom, plačaš po povzetju cca 9e).
pomagalo je v cca 2tednih. sm najprej obrisala učk, potem pomasirala pri očesnem kanalu, da se je zlil ven ves gnoj in dala not kapljice. je blo najprej še mal slabš, potem pa kr naenkrat kt da ne bi blo nikol problema s tem učkom, nism mogla verjet. no na to masiranje kanala me je opozoril en pediater, je rekel da je to zelo pomembno da tko ven spraviš ves gnoj da se ne bi notri udomačile bakterije, ker je potem še težje pozdravit učk.
vsi pa pravijo da to res ni nič takega, da se večinoma samo popravi, ampak res zgleda grozn tisti gnoj iz učka.

no mal več je pa tle napisan.
http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=2748705




martita -> RE: vnete učke (24.7.2008 22:25:18)

Evo, še ena s tem problemom. Stari bomo 9m, s porodnišnice smo prišli s tobrex kapljicami, vmes sem jih še enkrat dobila pri P, a brez pravega učinka.

Navadno gre za problem preozkih/zamašenih solzevodov. Naši se tudi skozi solzijo učki in vsi non stop sprašujejo ali je jokala. Ker sem naveličana razlaganja po navadi rečem kar da ja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Ravno 2 dni nazaj sem bila pri okulistu, ki me je potolažil, da ni panike. Pokazal mi je kako naj jo masiram in če bom pravilno delala, naj bi bilo v roku 1m bolje. Bomo videli. V skrajnem primeru je potreben poseg pri katerem "prepihajo" kanalčke. Kar se nege tiče pa prekuhana voda.

Srečno!




nananaja -> RE: vnete učke (25.7.2008 0:05:27)

mene pa zanima, kako je naročil okulist da masiraj?
naša ina še skoz pri 11m te težave, pa ji masiram, izpiram...
ja pa menda je treba tud nosek pazit, da ga vedno z veliko fiziološke izpiraš. in ob vsakem prehladu se tudi naočkih pozna.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.7.2008 9:07:45)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




ježek -> RE: vnete učke (25.7.2008 9:46:06)

Tudi midva sva prišla iz porodnišnice z gnojno očko.Dobila sva tobrex. Pri prvem obisku pediatrinje nama je povedala, da ima najbrž zamašen solzevod in da ga je treba masirat. Dobila nove kapljice. Po končani "terapiji" s kapljicami, je bilo 3 dni dobro, nato spet gnoj. Na internetu sem pregledala vse možno o tem in na enem forumu našla kako masirat solzevod. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] se je zmeraj jokal, ko sem mu masirala solzevod. In to je trajalo vse do 7 meseca, ko mu je en dan neprestano teko gnoj in solzice iz očke, tako da mu nisem niti sfolgala čistit. Odločena, da naslednji dan zjutraj grem po napotnico za okulista. In zjutraj ne duha, ne sluha o kakšnem gnoju (namreč vsako jutro sva morala najprej sčistit očko, da jo je sploh lahko odprl). Do zdaj je imel vedno čisto očko. Res pa je, da sem bila dosledna in vztrajna pri masiranju. Ponavadi sem mu masirala, ko se je kopal. Če najdem, prilepim link od foruma, kjer piše kako masirat.




ježek -> RE: vnete učke (25.7.2008 9:50:39)

Našla: http://med.over.net/forum5/read.php?46,4753230,4755523#msg-4755523

Kako masirati, je lepo opisala uporabnica Pika1.
 
Pa obilo uspeha vsem mamicam in dojenčkom in da se čimprej rešite te nadloge!




martita -> RE: vnete učke (25.7.2008 10:33:39)

Ja, masiramo oziroma pritiskamo nekako tako kot je napisala pika 1. In sicer je bilo meni pokazano, da z mezincem pritiskam v kotiček med nosno kostjo in zrklom, tako da ga s prstom skoraj malo odmaknem. Naročeno mi je, naj to naredim s čistimi rokami 3x na dan po 2 pritiska na obe očesi. To je to. Nič dolgotrajnega masiranja. Res je težko to opisat, najboje, da skočiš do okulista specialista , da ti pokaže. Jaz nisem čakala na napotnico, ampak sem se eno jutro kar narisala tam in povedala kaj je težava. Kljub temu, da nisem bila naročena so me prav lepo sprejeli.




Ursi2 -> RE: vnete učke (25.7.2008 13:16:26)

Tudi naš je imel vnete učke in sem mu najprej umivala s kamiličnim čajem, pa je blo sam slabši. Potem sma šla pa k P in mi je dala kremico Bivacin 3x dnevno in je blo v treh dneh vredu. Mazat pa sem mu morala 7 dni. J e pa tudi rekla, da se naj s kamiličnim čajem naj nebi umivalo, ker so not ne vem kaj točno. Pač skratka odsvetujejo.




mya26 -> RE: vnete učke (25.7.2008 17:13:39)

Če uporabljate gazice za brisanje očk: Jaz sem kupila Vivanet od Tosame, ker so mehkejše kot navadne gazice. So pa tudi sterilne, pakirane po 2kosa.
Nam so se očke pozdravile po menjavi kapljic in vztrajnem masiranju solzovoda.




Stran: [1]