RE: Fotografiranje brez privolitve (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Daschi -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 20:22:10)

Bedarija.
Kaj pa, če bi enkrat za spremembo pomislili na nekaj pozitivnega? Mogoče je pa možak ljubitelj lepih fotografij, mogoče ima doma celo zbirko fotografij, ki vzamejo dih, imajo energijo, izžarevajo nekaj lepega, pozitivnega. Mogoče pa se mu je zdela nosečnica lepa, morda se mu je zdel otrok lep.

če bi bil en pedofil ali manijak na nosečnice, verjamem, da bi si izbral kakšno bolj slečeno in ne oblečeno pred trgovino.

Se bojite že lastnih senc in v vsem vidite le še grozo in strah.

Policija pa: verjemi, da so se ti fajn smejali, ko si šla.

Shorty_ -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 20:32:55)

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Bedarija.
Kaj pa, če bi enkrat za spremembo pomislili na nekaj pozitivnega? Mogoče je pa možak ljubitelj lepih fotografij, mogoče ima doma celo zbirko fotografij, ki vzamejo dih, imajo energijo, izžarevajo nekaj lepega, pozitivnega. Mogoče pa se mu je zdela nosečnica lepa, morda se mu je zdel otrok lep.

če bi bil en pedofil ali manijak na nosečnice, verjamem, da bi si izbral kakšno bolj slečeno in ne oblečeno pred trgovino.

To se pa strinjam, poznam podobne primere, in reakcijo na policijski postaji, ki je sledila, imam kar nekaj znancev v tem poslu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Naja30 -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 21:07:00)

Bedarija.

Upam, da je res kaj takega. Ampak če tip ni znal do 5 preštet, ko sta ga vprašali, zakaj slika. Če bi bilo tole zgornje, bi lahko tako povedal in stvar rešena.
Jaz bi tudi paniko zganjala, priznam. Pa saj imaš filing, ko vidiš človeka in menda veš, kdaj je dobro in kdaj slabo.

Pikec -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 21:23:34)

Verjetno bi tud jst čudno reagirala, če bi mi kdo pršu utrujat zakaj sem ga slikala.
In večkrat se mi je že zgodilo, da prekrasnega trenutka nisem škljocnila lih zarad takih in podobnih debat na RR in drugje. V stilu... ga bom na gobec če me fotografira, bomo nardili urnebes...

Zadnjič sem šla mim dveh otrok, ki sta si dala opravka okol novorojenčka. Slika je bla tko polna miline... sej ne znam povedat... tamala dva sta bla tolk prisrčna ko sta dojenčka v voziču rihtala... res krasen motiv, prava svetloba, prava barvna kompozicija, skratka The One trenutek... sem že mela fotoaparat v roki, pa sem ga nazaj pospravla, lih zarad takih debat. Pa bi fotografija ostala pr meni, morda bi jo kdaj pokazala kaki ožji zbrani družbi kot primer dobre fotke al kaj podobnega... Žal je trenutek šel mimo.... in takih ni bilo malo.

In res mi je žal, da smo ratali tolk prestrašena družba. Koliko lažje bi nam bilo živet.

Pa brez zamere...

pikecpokec -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 21:44:44)

In res mi je žal, da smo ratali tolk prestrašena družba. Koliko lažje bi nam bilo živet.

To pa res! Ampak jaz še vedno nekako verjamem v dobro v človeku

san -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 21:48:16)

hm...sem danes pri prešercu enega takega vidla[sm=zmeden.gif]... v zeleni majici in vojaško zelenih hlačah, pa tud tak bolj razcapan je zgledal, okoli 50 let star, morda več in je fotografiral samo dekleta, še njbolj taka pomankljivo napravljena in to je delala, tko da ga niso videla... pa se mi je zdelo malo čudno, ker sm tam čakala in opazila, da to počne tko na skrivaj, kot da fotka cerkev, pa je ni in pol je na hitro pošklocal par fotk, kakšne dekine, ki je šla mimo. sploh dva mladi dekleti, sta mu bili zelo všeč in je kar naprej zoomiral od zadaj vanju[sm=zmeden.gif]. sm tud pomislila, da bi mu kaj rekla, pa pol nisem.... se ponavadi prec vtaknem, pa sem jih pol že parkrat dobila skor, tko da nism razkirala, ker sem bila z otroki.

Naja30 -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 21:58:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Pikec RR

Verjetno bi tud jst čudno reagirala, če bi mi kdo pršu utrujat zakaj sem ga slikala.
In večkrat se mi je že zgodilo, da prekrasnega trenutka nisem škljocnila lih zarad takih in podobnih debat na RR in drugje. V stilu... ga bom na gobec če me fotografira, bomo nardili urnebes...

Zadnjič sem šla mim dveh otrok, ki sta si dala opravka okol novorojenčka. Slika je bla tko polna miline... sej ne znam povedat... tamala dva sta bla tolk prisrčna ko sta dojenčka v voziču rihtala... res krasen motiv, prava svetloba, prava barvna kompozicija, skratka The One trenutek... sem že mela fotoaparat v roki, pa sem ga nazaj pospravla, lih zarad takih debat. Pa bi fotografija ostala pr meni, morda bi jo kdaj pokazala kaki ožji zbrani družbi kot primer dobre fotke al kaj podobnega... Žal je trenutek šel mimo.... in takih ni bilo malo.

Pa brez zamere...

Sej jaz se čist strinjam s tabo, sploh ker tudi sama obožujem fotografiranje. Mogoče če bi jih vseeno slikala in jim potem povedala, pokazala fotko, mogoče poslala na mail...? Sej se vse da, če je pravi pritstop. Če ti pa nekdo menca, da ne ve [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] zakaj te je slikal in kar nekaj momlja, ja to pa meni ni normalno.

Majuska -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 23:11:58)

OK, jaz tudi včasih fotkam koga, ker mi je bila recimo všeč trenutna situacija, v kateri je bila neka oseba ... npr. otrok, ki ravno dobi sladoled v roke ali simpatična natakarica - pa imam fotko samo za moj osebni arhiv.

Kot drugo pa, ja fotografi so velikokrat videti malce zanemarjeni. OK posebneži so športni fotografi ali pa tisti, ki fotkajo za razne revije - velikokrat jih pa vidiš skuštrane, srednjih let, obleka jim ni najbolj pomembna; so pač umetniki.

No recimo, ena moja izkušnja je bila zanimiva, ko so mene in moje kolegice pred dvema letoma fotkali na eni predstavi, kjer smo sodelovali. Do danes nismo uspele izvedeti, kdo je bil fotograf, ki nam je ležal pod nogami in nas fotkal, mene osebno pa ful zanima, kako so uspele fotke...

scubadiver -> RE: Fotografiranje brez privolitve (24.7.2008 23:15:18)

V sparu na viču se je to zgodilo že dvema mojima kolegicama z majhnimi otročki, vsaki posebej mislim. In ko sta se pogovarjali o tipu sta ugotovili da je en in isti in bi ustrezal tudi temu opisu. Tko da ni glih slučajno. In ena od njiju mu je spulila fotoaparat iz rok, zbrisala svojo in od otročka, so ble pa same fotke mamic, nosečnic in otrok. Povedala je varnostniku v šparu, ki je komentiral, da nima kaj naredit.

Volga -> RE: Fotografiranje brez privolitve (25.7.2008 7:10:04)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

Mogoče ima fetiš na visokonosečnice in bi si ga doma na roke metal.

Žal, ampak mislim, da kar pravi razlog....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hecno, kako si ljudje različno razlagamo reči. Glede na to, da je imel profesionalen fotoaparat, bi rekla, da se rad ukvarja s fotografijo in želi v objektiv ujeti različne utrinke. Pogled na nosečnico in maldo mamico z dojenčkom je prav gotovo nadvse lep in zanimiv, morda sta bili ravno sredi pogovora o materinstvu, o otrocih ter je iz vajinih obrazov izžarevala notranja sreča, pa je želel ujeti ta trenutek. Glede tega kako je bil napravljen, pa... klošar gotovo ni bil, ane, če je imel takšen fotoaparat, res je pa tudi, da umetniki navadno ne dajo veliko na zunanjo podobo... Ergo...
Kot je Pikec rekla, žalostno je, kako smo ljudje postali paranoična bitja, ki v vseh dejanjih iščemo in vidimo samo negativno.

Ah, bambina, sem pa že mislila, da zdaj pa že prepoznaš cinizem v mojih mislih.

BAMBINA_ -> RE: Fotografiranje brez privolitve (25.7.2008 7:38:52)

IZVIRNO SPOROČILO: BAMBINA_

IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Mogoče ima fetiš na visokonosečnice in bi si ga doma na roke metal.

Žal, ampak mislim, da kar pravi razlog....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Hecno, kako si ljudje različno razlagamo reči. Glede na to, da je imel profesionalen fotoaparat, bi rekla, da se rad ukvarja s fotografijo in želi v objektiv ujeti različne utrinke. Pogled na nosečnico in maldo mamico z dojenčkom je prav gotovo nadvse lep in zanimiv, morda sta bili ravno sredi pogovora o materinstvu, o otrocih ter je iz vajinih obrazov izžarevala notranja sreča, pa je želel ujeti ta trenutek. Glede tega kako je bil napravljen, pa... klošar gotovo ni bil, ane, če je imel takšen fotoaparat, res je pa tudi, da umetniki navadno ne dajo veliko na zunanjo podobo... Ergo...
Kot je Pikec rekla, žalostno je, kako smo ljudje postali paranoična bitja, ki v vseh dejanjih iščemo in vidimo samo negativno.

Ah, bambina, sem pa že mislila, da zdaj pa že prepoznaš cinizem v mojih mislih.

Ma pri tebi se mi je zdelo, za anitoz pa nisem ravno prepričana...

LoCa -> RE: Fotografiranje brez privolitve (25.7.2008 9:11:40)

ja to da je bil zanemarjen je pa res bistven podatek[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. še posebej če ima profi aparat.
šalo na stran. moja sestra tudi stalno vlači fotkiča in slika, tudi ljudi. ker ona to rada počne. tko da ljudje pač fotkajo, eni twe nehote ujamejo, drugi te pa nalašč. zdej zakaj tipo ni znal razložit zakaj vaju je fotkal je drugo. vprašanje tudi, če si ti povedala vse tako kot je bilo. če ne drugega bi lahko najbrž tudi varnostniku rekle, a se ne da? pomoje vhod spada še vedno pod špar, in je privatna lastnina. al se motim? neki prijavljat pa je že preseravanje za moje pojme. ne bi rekla, če bi se ti z itstim tipom to večkrat zgodilo.

CatJa -> RE: Fotografiranje brez privolitve (25.7.2008 23:00:55)

Ah, ene paranoične, druge pa že ne vejo več kaj bi naredile, da bi bile čimvečkrat v cajtngih. Pa ne mislim unih kvazi zvezdnic ...

Anonimen -> RE: Fotografiranje brez privolitve (26.7.2008 11:56:40)

Ce je bil tak kao profic, bi lahko tudi profesionalno pristopil in povedal, zakaj in za kaj fotka.

Moja pupa bi tudi čekirala vsakega dojencka v vozicku, pa sem se vsako mamico vprasala, ce lahko. Stvar navade in osnovne olike.

rija -> RE: Fotografiranje brez privolitve (26.7.2008 14:13:18)

Bedarija.

se podpišem.

dobesedno narežali so se.

pa res se eni bojite lastnih senc.

Anonimen -> RE: Fotografiranje brez privolitve (26.7.2008 20:07:17)

Kaj pa, če bi slikala zanemarjena ženska s profi aparatom?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]