Slinčki (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

Ropotuljica -> Slinčki (28.2.2005 18:08:07)

Pozdravljene,
počasi sem začela nakupovat za našega malega, pa me muči cel kup vprašanj. Danes so na vrsti slinčki. Sem jih videla v Millerju in Leclercu, pakirane po 7 skupaj, pa jih nisem upala vzet, ker si nisem o tem še nič prebrala, sama pa itak nimam pojma, kako in kaj. A moraš bit pri nakupu slinčkov na kaj še posebej pozoren? Kaj se najbolj obnese (katera velikost, oblika, material ...).

Hvala vsem.

mika -> Slinčki (28.2.2005 18:19:16)

obvezno morajo bit plastificirani na zadnji strani.

mika
:sloncek:

polona2 -> Slinčki (28.2.2005 18:25:48)

Se strinjam z Miko, lp!

Jančika_ -> Slinčki (28.2.2005 18:53:35)

Imam kar nekaj takih, ki niso plastificirani. Ti se fajn obnesejo za normalne slinaste dni:). Drugače pa so boljši plastificirani. Posebej za hranjenje.

Jančika_ -> Slinčki (28.2.2005 18:54:23)

Aja, praktično je, če se zapirajo na ježka.

Mojca P. -> Slinčki (28.2.2005 19:05:36)

Fino je ce se jih sme likati (vseh plastificiranih naj se ne bi).
:rozica:

KIRA -> Slinčki (28.2.2005 19:08:12)

se strinjam z miko. skoz navadne vse skoz pride.

Anja167 -> Slinčki (28.2.2005 21:38:14)

Čisto celi plastični pa niso fajn. Mi imamo dva taka. En je čisto trd in ima spodaj zavihek, da se notri zadrži tekočina. Ja, to je že fino, ampak našega pa žuli okrog vratu, da postane čisto živčen. Skratka, neuporabno. Potem imamo pa še enega mehkejšega. Je mami mislila: Kako bo fino, ker se ta okrog vratu zaveže na trakce. Ker pa na dnu nima zavihka, ki bi štrlel navzven, vsa tekočina lepo spolzi po plastiki na hlače, majčke, skratka, vse je mokro. Za kaj so torej taki slinčki sploh uporabni?

V glavnem, s poskusi in napakami smo se naučili, da so najboljši tekstilni slinčki, zadaj plastificirani. Taki lepo popivnajo tekočino. Jih pa potrebuješ kar precej, saj jih kar naprej daješ v pranje. Pa ne pričakovat, da bodo kdaj še lepi, razen ko so novi. Ker jih pereš na 40, pač ne gre zadeva ven 100-odstotno. In res je, morajo biti na ježka (tamalim se pač ne da čakat, da jim zavežeš slinček okrog vratu).

Jančika_ -> Slinčki (28.2.2005 21:44:47)

Mi imamo enega samega čisto platičnega od Mothercare, takega mehkega, pa se zaenkrat kar fajn obnese.

Edini minus pri ježkih je to, da je naš Basi že ugotovil, da se ga da z malo sile in vztrajnosti fajn dol potegnit, ko mami in ati ne gledata:)-.

Anja167 -> Slinčki (28.2.2005 21:44:49)

Velikost naj bo pa neka srednja. Naj imajo po dolžini kakih 15 cm. Če so krajši, gre zadeva lahko hitro mimo, če so daljši, se pa lahko kam zatikajo, ko otrok sedi v stolčku. No, ne vem. Vsekakor ne prekratki. Fino je, če je slinček toliko širok, da prekrije širino trupa, ker ko se otrok vrti naokrog, obrača glavo, gre hrana od skrajne leve do skrajne desne.

Mimogrede, v DM imajo tak slinček (Chicco), ki je kot ena tekstilna pelerinca, z rokavčki, za starost od 6 do 24 mesecev. Izgleda fajn, samo ne bomo preverili, ker je malo drag (okrog 5000 SIT). Ne pa kupiti podobnega v BC, ker je absolutno premajhen.

Jančika_ -> Slinčki (28.2.2005 21:46:44)

V katalogu od Toysa je ena taka plastična pelerinca - slinček za 4€. Zgleda vredu, samo ponj je treba daleč:).

taca -> Slinčki (28.2.2005 21:53:04)

Hojla!
Jaz sem kupla tiste v Leclercu (7 pakiranih). So super. Zadi so plastificirani. Drugač so pa tud tisti iz H & M (3 za 990 sit) zadi na ježka kar fajn.
LPT

taca -> Slinčki (28.2.2005 21:54:41)

Hojla!
Jaz sem kupla tistih 7 pakiranih v Leclercu. So zelo dobri, zadi plastificirani. V H & M majo tud dobre 3 kom za 990 sit. Taki zadi na ježka.
LPT

Annny -> Slinčki (28.2.2005 21:58:05)

Še nekaj glede zapiranja na ježka...v sušilcu mi je ta ježek potrgal kar nekaj tetra plenic:(

Jančika_ -> Slinčki (28.2.2005 22:34:04)

Ja, zapret ga je treba pred pranjem in sušenjem. Meni se je to tudi prvič naredilo, zdaj pa pazim pri zapiranju, pa je.

KIRA -> Slinčki (28.2.2005 22:37:03)

- da dopolnim moj post od prejle - čist plastični tud ne - vsaj zame- mam spodaj plastificirane, zgoraj pa frotir. sam so na trakce. to ni glih najbolj - malo motijo bolj kot ne...

Lp

Annny -> Slinčki (28.2.2005 23:29:06)

Ja, trakci so res nepraktični...naša toliko časa vleče in cuka slinček, da se odvežejo, potem ga pa potegne dol. Boljši je ježek. Jaz slinček dodatno zatlačim za žabice oz. hlače, da pozabi na to, da ga ima gor in ga ne vleče. Drugače je z 'gužvanjem' slinčka bolj zaposlena, kot s hrano:)-

mala Zala -> Slinčki (1.3.2005 22:28:27)

Meni so zelo fajni tudi Disney-evi, ki so na spodnji strani plastificirani, zapenjajo pa se na net. Imajo jih v BC in Arielu. V BC so cenejši (mislim, da je cena za enega okrog 800 SIT, v Arielu pa čez 1000 SIT). Saj so res dragi, ampak jaz jih imam že od Zalinega 1. meseca naprej, perem jih na 60° in redno sušim v sušilcu. Pa so še vedno kot novi. Žal tega ne morem reči za Mothercare-ove (7 plastificiranih v kmpl. za 1100 SIT), ki sem jih kupila veliko kasneje, pa so že vsi v smeteh:(). Res pa je, da nimajo prav velike izbire. Mislim da so trije ali štirje različni motivi.

So pa fajni tudi H&M, tisti, ki so trije v kmpl. za 990 SIT. Taki majčkeni, za ven, glih toliko, če kaj priteče iz ustk.

Fajn kupujte! Lp:kuza:!

Stran: [1]