nastavki za dojenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Inigo -> nastavki za dojenje (24.7.2008 8:27:33)

živjo!

v P so mi povedali da imam preploske bradavice in da mali zato ne more zizat. zato smo si pomagal z nastavki. no, še vedno si [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

stvar je precej boleča, čeprav mali rad in dosti poje. tudi redi se super... ampak tako dojenje res boli.

je imela še katera tako izkušnjo? kako dolgo je potrebovala nastavke? ali se sploh bradavice kdaj izbočijo dovolj, da lahko mali brez nastavka ziza?

hvala za odgovore!




l.daisy -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 8:36:18)

jaz imam eno plosko, eno celo vdrto... mojega so že iz porodne takoj poslali po nastavke (k sreči je bil BC še odprt)... ampak ni šlo in ni šlo... ti nastavki so res gromozanski in preden sta [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] toliko nasesala, da je prišlo do njunih ustk, sta že zdavnaj pop[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image]... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
rešitev: prsna črpalka (meni je malo potegnila ven bradavice, ampak še premalo, tako da črpano mleko dobivata po flaški)... sicer pa obstaja od aventa niplette, ki izsesa bradavico, ampak ne deluje, ko so prsi že polne mleka...




petruska -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 9:33:58)

Tudi mojega so že prvi dan poslali po nastavke in smo jih potem imeli od prvega dne pa do devetega meseca in pol, ko smo nehali z dojenjem. V začetku je res mal problem, potem pa se navadiš in gre lažje od rok. Vsekakor je pa boljše kot, da si s črpalko iztiskaš, vsaj po mojem.




Hanna M. -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 10:40:09)

dojila z nastavkom 7 mesecev. Prvih 14 dni je bilo hudo, potem je steklo in ni bilo nobenih problemov več. Pri 7 mesecih je mala dobila zobke, zato so jo nastavki motili, ker so se bradavice v tem času popravile, je po sedmem mesecu do 3 let, ko sva nehali z dojenjem pila brez nastavkov.
Novembra dobimo drugega dojenčka, upam, da bo šlo tokrat brez nastavkov, če pa ne pa tudi prav.
Srečno.




Pia77 -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 10:46:21)

Midva sva se tudi navadila dojiti z nastavki - star je 5 mesecev. Bradavice so se sicer bistveno popravile in nekajkrat sva se brez težav dojila brez nastavka. Včasih pa se je ob dojenju brez nastavka kregal. Ker je velik zizoman in me že ob uporabi nastavka še vedno včasih bolijo bradavice, nekako nisem preveč motivirana, da bi nastavke opustila. Razen tega, da jih moraš imeti vedno pri sebi in jih spirati z vročo vodo, ni z nastavki prav nič narobe.




mama_milchy -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 11:06:42)

no, tudi jaz sem Žigca dojila na začetku z nastavki, razlog je bil seveda njegovo vnetje ustnic in dojke ni mogel zagrabit; uporabljala sem pa nastavke od chicco-ta in so bili super.

poskusi s črpalko morda ti pomaga,




manetka -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 11:21:19)

Imela sem eno plosko eno vdrto bradavico, takoj sem začela z nastavki, ker tamala ni mogla niti zagrabit. Od začetka se še mleko ni hotelo delat, zato sem si pomagala še s črpanjem po kakem tednu je bilo mleka že dovolj, mene so tudi nastavki boleli za pop.... no pa sem pogruntala da moram imeti večje. Še vseeno je malo bolelo po kakem mesecu pa ne več. No dojim še sedaj tamala je stara 19 mesecev, še kar z nastavki, sva probali tudi brez ampak ji enostavno ni jasno da se lahko tudi brez doji. Tko da bom dojila z nastavki dokler se bo hotela dojit. Se pa res navadiš jih imaš pač vedno s sabo pa je, pa še ena prednost ko pridejo zobki občasni ugrizi ne bolijo tako zelo, kot bi verjetno brez nastavka.




KatjaO -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 11:30:03)

Tudi midve sva morali (in še vedno - 3 mesece) uporabljava nastavek, ker imam premajhne bradavice in mala na začetku ni mogla zagrabit. Sedaj pa se je na nastavek tako navadila, da same bradavice sploh noče zagrabit. Ker sva na začetku imeli velike težave, ker sploh ni hotela vleči (potem pa nam je steklo) smo vsi srečni da sedaj rada pije, pa če tudi preko nastavka. Mene je sicer na začetku (kakšnih 14 dni) malo bolelo, ampak se navadiš in zdaj je O.K. Sem si pa bradavice mazala z lanolinom (Mulit-mam od Bioclin), pa nastavek imam od Aventa, ki je iz lateksa, je bolj mehek in prožen. Chicco iz kavčuka ji ni ustrezal.




Maxica -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 12:11:51)

Tudi jaz sem prvega dojila z nastavki, kakšnih 2,3 mesece. Ko nama je dojenje že postalo rutina, sem enkrat probala brez in je čist lepo zagrabil dojko in nastavkov nisva več potrebovala.
Pri drugem pa jih sploh nisem potrebovala.




sassy0 -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 12:26:34)

Tudi midva sva se na začetku dojila z nastavki. Najprej sem imela od aventa small in so bili premajhi, me je bolelo, pa še tamali je tako vlekel, da mi jih je preko nastavkov uničil. Kupila večje ( normal size) je bilo ful bolje, sedaj se pa že kak mesec dojiva brez. Bradavico mi je toliko izsesal, da ko jo enkrat potegne, se malo izboči, potem pa zagrabi in po kocu dojenja je čisto ven.

Moj nasvet je, da probavajta vedno še brez nastavkov, ker ti mogoče rata. Men so šli nastavki ful na živce, tako da sem prav vesela, da sva se jih znebila, čeprav je bilo prve dva dni zelo hudo.
Stari smo pa 6 tednov.

Držim pesti, da vama uspe.




Alči -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 20:14:08)

Tudi midva se dojiva po nastavkih. Star je 14 dni, krvavele so mi B pa tut majhne mam. Men so nastavki od AVENTa super, imam pa small. Malo traja da se navadiš jih gor dajat, pa ko tamal krili z rokami mijih ziher dol iz zize potegne, pol pa spet jaz gor dajem, ampak jaz jih ne dam stran za nič, ker preden se B zaceli tako kot je treba, al pa če maš premale, so nastavki edina rešitev, pa se mi zdi bolš to k pa pumpat pa po flaški futrat. Ker prek nastavkov se more še zmeri potrudit da potegne, še zmer mora sesat, po flaški pa kr steče no mater, in moj je tako pogoltal po flaški da mi je dvakrat pol totalno vse ven vrgu, čeprav pride prav če maš preveč mleka...




kodrcek -> RE: nastavki za dojenje (24.7.2008 20:29:24)

Meni so tudi v porodnisnici predlagali, da probam z nastavki zaradi udrtih bradavic. Ampak je bil na sreco tam en medicinski bratec, ki mi je pomagal se jih znebiti. Najprej sem dojila minutko ali se manj z nastavkom pol je pa mala ze zagrabila bradavico (se je nekoliko izbocila). Lahko pa poskusis tudi tako, da sama stisnes josko in mu jo potisnes v usta. Nama je uspelo. Drzim pesti, da tudi vama. Lp




slovenka -> RE: nastavki za dojenje (25.7.2008 18:13:48)

po nasvetu v materinski šoli sem si že jaz kupila nastavke in jih imela s sabo v porodnišnici. Že drugi dan so me začele B ful bolet, zato sem se najprej namazala z Lanolinom, pa ni preveč pomagalo, zato sem potem sprobala še nastavek in je bilo od začetka super. Vmes so se mi bradavice zacelile, mala pa še kar naprej je preko nastavka - se mi zdi, da ji je sedaj čudno, če ji dam samo bradavico - mislim, da imam tudi jaz bolj male. Pupa je pa stara 3 tedne. Mislim, da se bova midve še kar naprej dojile z nastavkom. Mene je rešil, ne vem, kako bi sicer dojila.




Anonimen -> RE: nastavki za dojenje (25.7.2008 22:05:31)

Mene so tudi nastavki rešili! Z njimi si pomagam že od februarja! Raje tako, kot pa da neham dojiti. Imam pa Avent-ove. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




Leiah -> RE: nastavki za dojenje (25.7.2008 23:00:37)

Jaz sem tudi kak mesec dojila z nastavki (od Aventa in so res super), potem pa sem 1x probala in mu porinila josko v usta in mu je ratalo in od takrat se dojiva brez nastavkov. Ceprav imam vedno na zacetku vdrte bradavice, ko enkrat potegne grejo ven in mu lepo stece.
Probaj mu poriniti josko v usta ko jih na siroko odpre, ali pa ko enkrat potegne bradavico z nastavkom ven, si ga odstrani in mu probaj se enkrat ponuditi, mogoce bo pa potem zagrabil tudi brez nastavka.




Klarita -> RE: nastavki za dojenje (26.7.2008 8:59:07)

Jaz imam premale bradavice in mali tudi ni mogel zagrabit, zato so mi že v porodnišnici dali nastavke. Nadaljevala sem doma in večkrat probala brez, ampak ni šlo. No, po mesecu in pol sem začela zgubljati mleko in sem morala začeti dodajat, zato smo pač počasi morali it na flašo. No, hočem povedat, da so meni bili nastavki vredu in tudi bolelo je manj, kot brez.




inesc -> RE: nastavki za dojenje (26.7.2008 21:33:10)

Tudi midva uporabljava nastavke že 3,5 mesece (star bo 4 mesece) in so mi zelo pomagali, ker sem imela zelo uničene bradavice. Nama niso delali problemov. Imava pa Aventove velikost small. Sva se tudi že dojila brez njih, ko sem jih pozabila doma in ni bilo nekih problemov, vendar sem sklenila, da jih ne bom umaknila iz uporabe. Je prej preveč bolelo.

Drugače pa preveri, če nimaš morda prevelikih ali pa premajhnih in kako si jih namontiraš gor. Sej o tem je bilo že veliko napisanega. Želim vama, da se vama čimprej posreči - tako ali drugače.

LP




Katy\o/ -> RE: nastavki za dojenje (27.7.2008 15:26:44)

Tudi jaz uporabljam nastavke in sicer Aventove medium (v lekarni so predlagali te). Prva dva dni sem se v porodnišnici trudila brez njih, mala je sicer moje male bradavice zagrabla in sesala, ampak mi jih je z močnim sesanjem poškodovala in sem imela obe bradavici krastavi. Potem sem se le odločila za nastavke in bilo je VELIKO lažje in tud boleče precej manj. Zdaj me dojenje z njimi prav nič ne boli. Sva pa danes ponoči spet poskusle brez nastavkov, ampak me je kar zabolelo, ko je zagrabila, tako da sem se odločila, da bom nadaljevala z nastavki.

Želim ti, da bolečine minejo in ne bo potrebno črpanje in hranjenje po flaški. Meni se zdi dojenje nekaj posebnega in zelo uživam, ko se dojiva.

Se pa mi pojavlja druga težava. Kljub temu, da si zelo želim dojenja, mi v desni dojki zmanjkuje mleka. V levi ga je še dovolj, ampak samo za en podoj. Tako da očitno bom mogla dodajat. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




pepa6 -> RE: nastavki za dojenje (29.7.2008 15:27:51)

Tud men so v porodnišnici rekli da imam rahlo vdrte bradavice, in so mi dali od nuka nastavek.Je super, sam kaj ko je mala dokaj aktivna in z rokami miga, tako, da se bolj mučim z popravljanjem nastavka, mala pa tak voljo izgubi preden pride do mleka. Jaz uporabljam aventovo črpalko.




soncek28 -> RE: nastavki za dojenje (29.7.2008 15:34:48)

Z nastavki sva se dojile 20 mesecev!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Če te bolijo bradavice,ali karkoli potem pa kar dojit z nastavki.aventovi medium so super.




ursulina -> RE: nastavki za dojenje (29.7.2008 22:24:21)

Katy, nadaljuj z dojenjem, mogoče je pa preskok v rasti in rabi več mleka...

Jaz sem dojila 4 mesece z nastavki, ni šlo brez, ker pa z nastavki potegne še več zraka in je itak grdo sesal, ga je ful napenjalo in sem začela črpati - potem še 3 mesece črpala, vse z Aventom. Zdaj mam pa dost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], sva itak na GH.




Katy\o/ -> RE: nastavki za dojenje (30.7.2008 18:31:48)

IZVIRNO SPOROČILO: ursulina

Katy, nadaljuj z dojenjem, mogoče je pa preskok v rasti in rabi več mleka...


Ja, itak. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Dokler bom imela vsaj malo mleka bom vztrajala pri dojenju.




Inigo -> RE: nastavki za dojenje (30.7.2008 19:17:22)

uf, super ste mi svetovale.

sklep: kar z nastavki, če ne bo šlo drugače. se da! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] HVALA VSEM!

sicer smo se danes malo trudili in sva celo uspela na eni dojki zizat brez nastavka. in je kar šlo. sicer smo se kar malo namučili... ampak mogoče nam bo pa uspelo počas.

še enkrat hvala in držite pesti, da nama enkrat uspe čisto brez nastavkov.

Lp




pepa6 -> RE: nastavki za dojenje (1.8.2008 8:42:23)

Je to normalno, da ko otrok sesa mleko (preko nastavka), da tak hudo boli in peče bradavica. 3 dni še lahko dojim otroka z nastavkom, potem, pa bi postane bradavica rdeča, razpokana, in boli ter peče. Bradavico si redno mažem z Bepanhten kremo za ranjene bradavice, in je ni potrebno izpirat. Rada bi dojila, pa ne vem več kaj naj naredim, s čim se naj namažem, da me bradavica ne bo tako bolela, in da dojenje ne bo tako boleče.




Anonimen -> RE: nastavki za dojenje (1.8.2008 9:35:23)

Z Lanolinom si že probala? Nekaterim Bepanthen ne ustreza..




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>