kako so se spremenili davki??? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Pajaca -> kako so se spremenili davki??? (28.2.2005 17:14:58)

Imam eno vprašanje. Do sedaj je bilo tako, da je oče ali mati prijavila otroka v službi in dobila olajšavo, pri dohodnino pa si otroka pisal malo tako malo drugače, da si nazaj čimveč dobil, ne glede na to da je bil otrok recimo prijavljen le pri enemu.

Kaj pa sedaj. Sedaj je potrebno v službi podpisati kdo bo imel prijavljenega otroka. Pa me zanima ali je zopet vseeno kdo ga bo potem pisal v dohodnino ali bo od tega leta naprej potrebno pisati dohodnino tako kot bo otrok prijavljen???

Da vem kako se odločiti in kateri naj ga prijavi.... malo pozno a kaj čmo.
LP

tjaga -> kako so se spremenili davki??? (28.2.2005 17:22:36)

Nikjer v zakonu ne piše, da ne bi smel drug starš prijaviti otroka v dohodninski napovedi, torej prepovedano ni.
Je pa drugače, kar se tiče zneska olajšave, prej je bila olajšava v %, zdaj so fiksni zneski.

:kava::kuza::kava::kuza:

Gina -> kako so se spremenili davki??? (28.2.2005 18:19:21)

Še vedno ti pravzaprav ni treba imeti otroka prijavljenega sproti. Lahko ga uveljavljaš šele na koncu, če hočeš. Sem vprašala na DURS.

Pajaca -> kako so se spremenili davki??? (28.2.2005 20:22:05)

Super, najlepša hvala za odgovor.... torej je dejansko isto kot dosedaj, le da so fiksni zneski.

andrejaz -> kako so se spremenili davki??? (28.2.2005 21:49:04)

Jaz sem slišala (ne vem pa če je res), da je razlika v tem, da sta oče in mati lahko prej v dohodnini otroka uveljala vsak pol leta, baje po novem pa delitev ni več mogoča (ali oče ali mati):ups::ups::ups:

Gina -> kako so se spremenili davki??? (28.2.2005 22:03:57)

Andreja, to ni res, tudi to sem (zato, ker je ena pisala tako na rr), vprašala na durs. To bi pomenilo, da bi vse mame, ki se ne morejo sporazumet z očeti, kako in kaj, bile ob olajšavo. To pa tako ne gre.

andrejaz -> kako so se spremenili davki??? (28.2.2005 22:17:01)

Ja Gina, bi bilo najbrž v takih primerih res čudno.
Mogoče pa naj bi to veljalo, samo v takih primerih kjer sta imela mama in oče približno enako plačo in sta pač do sedaj v dohodnini uveljavljala vsak pol olajšave. Pojma nimam, sem samo tako mimogrede slišala.

Stran: [1]