dodatek za veliko družino (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

lex -> dodatek za veliko družino (23.7.2008 23:02:49)

Pravkar smo postali 5 članska družina. Vem, da se vsako leto da takim družinam nek dodatek. Zanima predvsem ali moram izpolniti kakšno vlogo za ta dodatek, ali mi ga nakažejo na podlagi kakšne druge vloge: npr. za otroške doklade ali za porodniško? Namreč s tremi zelo majhnimi otroki je težko letat po raznih zavodih in potem bi pač nesla vse papirje skupaj tja.

Hvala in lep pozdrav lex

NiLe -> RE: dodatek za veliko družino (23.7.2008 23:07:37)

Živjo! Tudi mi smo 5-članska družinica in sem ravno včeraj dobila odločbo o dodatku za veliko družino [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Nisem pa izpolnjevala nobene posebne vloge, čeprav obstaja, ker sem konec maja oddala novo vlogo za otroške doklade in na podlagi tega oni izdajo zgoraj omenjeno odločbo. 

lelaval -> RE: dodatek za veliko družino (23.7.2008 23:37:36)

otroške doklade in na podlagi tega oni izdajo zgoraj omenjeno odločbo.

Tako je - na podlagi "otroških" dobiš še dodatek za veliko družino, saj se na tej odločbi vidi, koliko otrok je v družini. Ko sem jaz rodila najmlajšo, smo morali do konca meseca oddat še vlogo za veliko družino, da smo izplačilo dobili še tisto leto, sicer bi ga komaj naslednje - še dobro, da sem malo prej rodila, da nisva vse zadnji dan urejala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Zate je dovolj, če oddaš novo vlogo za otroške - se itak tam dopiše še 1 član zraven. Pa če se ne motim, dobiš komaj drugo leto ta dodatek - mogoče pa je kaj novega.

nuka -> RE: dodatek za veliko družino (24.7.2008 0:11:22)

Vlogo za otroškega sem oddala aprila in sem dobila maja nakazan tudi dodatek za veliko družino. 

Poloncka -> RE: dodatek za veliko družino (24.7.2008 8:39:34)

Glej, kaj piše na strani MDDSZ v zvezi z dodatkom za veliko družino:
  • za vse vlagatelje vloge za otroški dodatek oziroma vloge ob povečanju števila otrok v družini center za socialno delo odloči o pravici do dodatka za veliko družino po uradni dolžnosti in NI POTREBNO VLAGATI posebne vloge
  • tisti starši, ki niso uveljavljali pravice do otroškega dodatka ali jim pravica do otroškega dodatka ne pripada, morajo vložiti vlogo za uveljavljanje pravice do dodatka za veliko družino v tekočem letu za tekoče leto
  • če se staršem s tremi otroki v tekočem letu število otrok v družini poveča, so upravičeni do izplačila razlike do dodatka za družine s štirimi ali več otroki, pri čemer morajo vlogo vložiti najpozneje v roku treh mesecev od dneva povečanja števila otrok.

To pomeni, da bo CSD po tem, ko boš vložila vlogo za OD še za tretjega otroka (sprememba okoliščin: nov družinski član), avtomatično odločil in vam dodelil še dodatek za veliko družino.

l.p.

Stran: [1]