Pa kaj je s tem krstom (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

kepa* -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 16:41:53)

Jooj, pri nas pa ze nekaj dni grmi zaradi sv.krsta:(
S partnerjem se namrec ne strinjava v nicemer. Jaz bi malega cimprej krstila, on bi cakal na poletje, jaz bi imela pojedino v kaki gostilni, on doma...In tako brez konca. Mi ze prav para zivce.
Pa me zanima, kako je kaj pri vas potekal krst. Morda dobiva idejo in se lazje odlociva. Ne bi rada, da bi bilo to vzrok za ogenj v strehi.;)

Seven* -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 16:47:14)

Nismo krstili in tudi ne bomo. Mogoce bi se morala tako odlociti, glede na to, da se ne strinjata.. Pa imata kompromis.. :)

babylove -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 17:08:11)

Mi2 se že glede krstnega botra ne moreva sporazumet, do pojedine še sploh prišla nisva :)-:)-:)-

KIRA -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 17:20:12)

sklenita kompromis - če bo pojedina v gostilni, pol poleti na kakem vrtu - pred lokalom. če paa zdaj pozimi, pa doma neki nardite, da vam bo toplo.

bskrle -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 17:21:54)

kRSTIMO, KO JE OTROK STAR 2 meseca in je predvsem mamica že dobra. Pojedino smo obakrat imeli doma (22 ljudi), enkrat je kuhala moževa teta, v ta druge sem sama s pomočjo prijateljice, sestrične in mame ter moževega brata. BV glavnem vsa žlahta pomaga(eden speče torto, drugi pripravi mize, ) JAZ v nedeljo razen juhe nisem imela skrbi. Tudi pospravljeno smo imeli že vse v nedeljo zvečer.
Pri kosilu imamo molitev, potem juho, potem podelitev darila, potem pojemo, na vrsti je kak šport, sprehod, konec je s torto.
Skratka, zabava doma je mogoča, če je v žlahti ine deset parov pridnih rok, drugače naroči hrano!
Seveda se dosti fotkamo, pojemo pesmi, smejemo

ZAkaj bi s krstom čakali na poletje? Saj otroka vozite ven na sprehod, mar ne?

Aja, midva z možem greva prej na pripravo, pa k spovedi, z obleko pa ne kompliciramo.

zoya_ -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 17:32:21)

Kaj ce bi pocakala, da otrok odraste in se sam odloci, a bi zelel biti krscen ali ne? :zmeden2:

Teni_ -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 17:35:04)

Mi smo jo krstili, ko je bila stara slabih 5 mesecev (maja). Saj je vseeno kdaj, v cerkvi je v vsakem primeru hladno. Potem pa smo imeli pri njegovih doma, pa se mi zdi, da je bilo kar boljše, kot pa bi bilo v kakšni gostilni. Čeprav sem bila jaz tudi za gostilno.

LP,
Mojca:rozica:

kalimero -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 17:39:09)

Naši niso krščeni in tudi ne bodo.

pravljica -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 17:49:01)

se čist z zoyo strinjam...mene ni noben vprašal, pa se sama nikoli ne bi krstila :(
pri prvi bejbiki so me prepričal (še zdej ne vem kak jim je uspelo), da smo jo krstili, ampak smo počakali do poletja (1 leto), da smo imeli piknik
pri drugem se lahko pa na glavo postavijo! če se bo sam odločil, se lahko tud pri 20. krsti...za prvo pa upam da mi ne bo zamerla, da smo jo v neko vero porili...

kepa* -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 18:16:36)

No, mi ga bomo vsekakor krstili. Tako da krst definitivno bo. Za vero se bo pa ze sam kasneje odlocil. Ne zdi se mi nic slabega, ce otroka krstis. To je en lep obred in tudi priloznost, da se zbere sorodstvo. Tako jaz gledam na to - kot moznost, da koncno vsi spoznajo novega clana nase druzinice in da se skupaj poveselimo.:) Vprasanje je le, na kak nacin.:zmeden:

p@tricij@ -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 18:30:57)

kepa se srinjam s tabo glede vere.
mi smo imeli pri obeh kar kmalu krst, mislim, da še 2 meseca nista bila stara. obakrat smo imeli v gostilni kosilo, nato smo pa še k možu domov malo odšli in kakšno rekli.
pri nas je cerkev zmeraj mrzla, tako da je vseeno kdaj je bil krst, zeblo nas je tako pri sinu, ki je bil krščen januarja, kot pri hčeri, ki je bila avgusta.
mislim pa, da skleneta en kompromis. vse se da zmeniti.:bravo:

*HONEY* -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 18:32:19)

Mi smo krstili,ko je Nike imela ene 4mesece,junij,ko smo mislili da bo že lepo vreme in potem je celo nedeljo deževalo,da 2m pred sabo nisi vido. Pa vse smo meli doma,veni:(
Ata,deda in še strici,so mogli potem prav rušt postavit čez cel vrt in čez smo dali 13x6 folije,tako da je bilo 40 ljudi pod streho.
Glede hrane...mi smo kupli pečenega odojka in narezanega so nam pripeljali.Pa malo roštila in čilija.Pa kot ruski bife.
In klopi smo si sposodli od gasilcov.

Krst je bil takooooo super(do 3.30zjutraj):bravo::bravo: Pa še Nike je zaradi dežja spala celo popoldan in celo noč9nebesa mi pa plesali in čagali kot nori.

LP in vso srečo

Anonimen -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 19:00:38)

Sicer pa je krst primarno obred, torej otrok postane božji otrok in ne pojedina. Tako da če se ne moreta dogovoriti okrog gostilne-doma, ne imejte pojedine, pač pa pojdite le v cerkev in domov.

HuAnita -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 19:59:46)

Pri nas se je skregala vsa familija:(( :(( :((
če ta zanimajo vsi zapleti, piši na privat, ker to je dober scenarij za kako španjolsko limonado, pa nočem, da mi kdo ukrade idejo;)

žiža -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:17:03)

No pri nas ni bilo prepirov in nesporazumov, ker smo vsi istega mnejna in vere. Krst smo imeli, ko je bila Sara stara skoraj 4mesece. Krst je bil med mašo. Bilo je res lepo in doživeto, ker smo vedeli zakaj smo jo peljali h krstu. Povabljeni so bili starši, bratje, sestra in stari starši. Šli smo na eno navadno nedeljsko kosilo, ker doma nimamo nikjer prostora za mal več ljudi.
Za darilo je od botrce in botra dobila zlato verižico in zapestnico, otroško Sv. pismo in angelčka.
Če želite da si otrok sam kasneje izbere vero, ga ne krstite,ker potem nima več kaj dosti izbirati.
Jaz osebno vem, da če sama in mož ne bi bila verna, otroka definitivno nebi krstila. Sploh pa ne zaradi lepega obreda. Na uč je še toliko stvari lepih in verjetno bolj atraktivnih kot pa krst.

žiža -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:18:57)

Ja pa še to, najino dečvico bova tud tako vzgajala, da ji ne bo žal da je krščena. tako kot ni nama.

Anonimen -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:22:36)

Mi2 pa imava to nedeljo krst..pa vse sem se sama odločila...druga stran nema prava do glasanja..:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-

Upam, da bo prišel:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

pravljica -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:27:40)

točno žiža...če je otrok enkrat krščen, je s tem postal kristjan in se mi ne zdi prav da se to počne samo zaradi "druženja" s sorodniki in lepega obreda...saj ne rečem, seveda je obred nekaj lepega, ne vidim pri tem nič slabega, ampak če jaz v tej veri ne vidim nič, se mi enostavno ne zdi prav niti do mene še manj do otroka, ki nikakor ne bo tako vzgajan kot se tam pri krstu podpiše...ob rojstvu pa itak praznujemo z vsemi bližnjimi, da vidijo bebico
če otrok kasneje izrazi željo po krstu in vsem ostalim zakramentov, pa res ni problema, ampak ne zaradi daril in druženja, ampak zaradi vere kot vere...tudi sveto pismo beremo, pa ne zato ker bi v to verjeli, ampak ker so nam zgodbice všeč

Annny -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:27:41)

Nama je pa v bistvu vseeno glede krsta- verjetno ga ne bo:)

Me pa zanima naslednje: pod katerim imenom bi npr. krstili deklico z imenom Naja?
Mene so krstili za Ano, ker je moje ime pač izpeljanka tega imena, za Najo pa nimam pojma:zmeden2:

LP

pravljica -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:29:02)

jaz se nisem strinjala pri imenu "tatjana" iz katerega izhaja taja...taja bo taja in tako je tudi bilo :), glavno da je župnik pokasiral :)-, ni kompliciral

Annny -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:31:06)

A res- veš, da nisem mela pojma, da je to možno...baje, da krstijo samo na imena, ki so zapisana v pratiki:)
Lepo, da si povedala!

pravljica -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:39:16)

ne, to ti 100% povem, naša je taja in pika...verjetno je pa kaj odvisno tudi od župnika...ta me je tudi poročil brez potrebnih zakramentov, medtem ko me drugi niso hoteli...se je treba prej pozanimat, kakšna pravila ima kateri

Pia73 -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 20:53:37)

Mi smo tudi krstili, ko je bil tamal star 3,5 meseca. Po krstu smo domači in najbližji prijatelji šli v gostilno na kosilo in praznovali tudi atijev roj. dan. Sicer pa smo doma v bloku in doma ne bi mogli biti zato o tem nismo niti razmišljali,...

saba01 -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 21:04:43)

ojla
Mi bomo našo krstili v aprilu , ko bo stara 8 mesecev,po krstu bomo šli v gostilno na kosilo nekaj spili , potem pa k nam domov na kakšen narezek....
Nič ne bomo komplicirali , bo čisto preprosto , vsekakor pa bo krščena.
LP,Sabina:sloncek:

Alika -> Pa kaj je s tem krstom (28.2.2005 21:41:44)

MI2 sva pa prej pršla domov od našga župnka.Sva bla na tistem posvetu pred krstom,da nama je povedal kako poteka obred itd
Pa tud ni nč kompliciru okrog imena.Tai:angel: pač ni izpeljanka iz nobenga druzga imena.Skrbel ga je sam kdo bo njegov svetnik,pa sva se pol midva odločila,da naj bo sv. Bernard.
Aja,krst mamo pa v nedeljo.Upam,da naumo zmrznl.
lp Alika

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>