Šarki -> nebeški močnik (23.7.2008 14:36:28)
|
Biskvit: 6 jajc 4 žlice vode vanili 12 dag sladkorja 12-15 dag moke malo pecilnega praška. Pečemo pri 180° 20-25 minut. Preliv: 20 dag jedilne čokolade 1 ½ dl vode 10 dag sladkorja (nad soparo zmehčamo) 1 liter alpske smetane jagodni kompot Pečen biskvit nalomimo na koščke in polagamo v večjo skledo,( lahko si ga razdelimo na tri dele).Na prvi del nalomljenega biskvita polijemo kompot, dodamo narezane jagode, prelijemo z zmehčano čokolado, dodamo smetano. To ponavljamo dokler imamo zadosti materiala, na vrhu naj bo smetana.Hranimo v hladilniku, dokler ne pride prvi sladkosned! IN PONJAMSA če daste v tekleno bovlo, se ob straneh vidijo plasti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] pa jaz dam ponavadi čokolado nad smetano, tako da kakor vam pašejo plasti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|