nebeški močnik (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Šarki -> nebeški močnik (23.7.2008 14:36:28)

Biskvit:
6 jajc
4 žlice vode
vanili
12 dag sladkorja
12-15 dag moke
malo pecilnega praška. Pečemo pri 180° 20-25 minut.
 
Preliv:
20 dag  jedilne čokolade
1 ½ dl vode
10 dag sladkorja
(nad soparo zmehčamo)
 1 liter alpske smetane
jagodni kompot
 
Pečen biskvit nalomimo na koščke in polagamo v večjo skledo,( lahko si ga razdelimo na tri dele).Na prvi del nalomljenega biskvita polijemo kompot, dodamo narezane jagode, prelijemo z zmehčano čokolado, dodamo smetano. To ponavljamo dokler imamo zadosti materiala, na vrhu naj bo smetana.Hranimo v hladilniku, dokler ne pride prvi sladkosned! IN PONJAMSA
 
če daste v tekleno bovlo, se ob straneh vidijo plasti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]
 
pa jaz dam ponavadi čokolado nad smetano, tako da kakor vam pašejo plasti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Eca -> RE: nebeški močnik (23.7.2008 20:01:59)

Bere se nebeško[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], verjento je tudi dobro. Sedaj pa dve vprašanji:
1. Smetana se stepe ali kar tako polije po "sestavinah"?
2. Če je čokolada topla (ker se pač stopi na sopari) in jo potem preliješ (predvidevam da po stepeni smetani) a se smetana "obdrži" v stepeni obliki?

Eca




Stran: [1]