sklep o izvržbi (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

L8803 -> sklep o izvržbi (23.7.2008 14:25:09)

Živjo!
Prosim za pomoč.Konec maja sem preko odvetnika oddala vlogo za sklep o izvržbi zaradi neplačevanja preživnine.Od sodišča smo 7.7.08 dobili odgovor, da 'dovoljuje' sklep o izvržbi (ne vem kako naj se pravilno izrazim [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]).Sodišče je poslalo sklep, da se lahko zarubi 2/3 plače (poslali smo tudi kje je g.zaposlen) oz prihodkov ter imetje, za naprej pa 'zavarovali' plačevanje preživnine pri gospodovem delodajalcu. Zdaj pa me zanima če katera ve kdaj lahko pričakujem kakšno nakazilo, glede na to da smo dali datum v izvržbo od 1.6.08? Mislim, da nebi smelo biti težav glede nakazila, ker je g. zaposlen pri zelo uglednem podjetju in tudi plača je kar visoka.Ta mesec nisem dobila nobenega nakazila iz strani njegovega delodajalca, je pa g. sam nakazal manjši znesek preživnine za jul.Če mi lahko katera pomaga bi bila zelo hvaležna.

kristinaj -> RE: sklep o izvržbi (23.7.2008 14:56:32)

če ni bilo ta mesec, bi moralo biti naslednji odtrgano od plače.

kaj pa obremenjenost plače ste pregledali? mogoče ima kredite in plačo v celoti zasedeno tako, da za preživnino skoraj ne ostane?

če ne preko sodišča pokliči na njegovo podjetje in naj povprašajo kaj je z izvrševanjem sklepa,ki so ga poslali??

lev76 -> RE: sklep o izvržbi (23.7.2008 15:00:26)

Tudi če ima kredite in plačo zasedeno, ima preživina prednost pred vsem. V tem primeru, se delodajalec pogovori z delavcem kako bo kredt vnaprej poravnaval in obvesti banko, da ne more več odtegovati od plače,ker je preobremenjena. Kot rečeno delavec sam potem poplačuje kredit ali karkoli že, preživnino pa mu do sodno določenega zneska trgajo od plače.

Jaz bi vljudno vprašala delodajalca (z dopisom), kaj je s tem izvrževanjem pravnomočnega sklepa.

sinnerka -> RE: sklep o izvržbi (23.7.2008 16:48:25)

oh za mojo preživnino se že vleče na sodišču od januarja tako da dobivam samo obvestila kaj se dogaja

Stran: [1]