|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   en otrok
28.2.2005 18:42:13   
*HONEY*
Meni se je vedno tako zdelo,ker poznam kar nekaj edincov,da če
imaš enega otroka,ne moreš mimo tega,da ga ne razvadiš,ker mu lahko preprosto nudiš vse...materialno in čustveno in in in
Milo rečeno jim lahko stopi v glavo in potem pričakujejo celo življenje,da se bo vse in vsi vrteli okoli njih. Moje mnenje.
Pa zdi se mi,da so pa po drugi strani tudi osamnljeni. Če nimaš družine(brati,sestre) koga boš pa imel...starši niso večni. Prijatlji in partnerji še včasih manj:zmeden:

Upam,da nebom koga užalila,samo take izkušnje imam jaz(z kar nekaj)edinci.

LP

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   en otrok
28.2.2005 18:50:04   
Willson
Jaz pa pravim Hvala Bogu, da so še takšni ljudje, ki se ne obremenjujejo samo s financami in s tem ali bodo lahko svojemu otroku nudili ČISTO VSE, kar si bo zaželel. Se mi zdijo druge stvari bolj pomembne, vendar žal teh ne moremo kupiti. No niti slučajno pa se mi starši, ki se odločijo za 2 ali več otrok in jim verjetno res ne morejo nuditi ČISTO vsega, kar se materialnih stvari tiče ne zdijo egoistični, ne vem mogoče pa imajo ti starši na mesto v denarnici, kaj več lepega v duši in so mogoče otroci teh staršev bolj zadovoljni, srečnejši. Prav pa se mi zdi, da ima vsak toliko otrok, kolikor si jih pač želi. lp

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   en otrok
28.2.2005 19:38:06   
viv_
Miška 01, tebe občudujem! Res! Moraš pa biti tudi tip človeka, da ti to vse uspe. Sama sebe pa toliko poznam da vem, da nisem takšen človek - če ne drugega bi me že živci izdali! Lahko ti samo čestitam! Ne vidim pa nič slabega v tem, če se odločiš samo za enega otroka, res ne! Sicer pa, saj veste kaj pravijo o zarečenem kruhu!

Kar se tiče razvajenih edincev - ne vem no! Odvisno od vzgoje. Sama sem edinka, pa nisem razvajena. Vedno sem znala sama poskrbeti zase, ves čas študija sem delala. Pri 24-ih sem se odselila na svoje - takrat s fantom sva si sama uredila stanovanje - res pa je, da so moji starši dali prostor v hiši.

Starši so mi vedno stali ob strani ampak so mi tudi vcepili neke vrednote, predvsem pa občutek za odgovornost.

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   en otrok
28.2.2005 19:45:40   
Annny
Strinjam se z Viv, čeprav se tudi Miškin pogled zdi fajn.
Jaz si pa več otrok enostavno ne želim- tako pač je. Mogoče se kdaj premislim, hehe:zmeden2::)

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   en otrok
28.2.2005 19:47:18   
viv_
Annny, zdej se morava pa pazit, da naju ne bo kaj doletelo, recimo trojčki :)-:)-:)-

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   en otrok
28.2.2005 20:02:14   
žiža
Jaz sem tudi mnenja da finance niso razlog, ki bi odločale o številčnosti družine. Jaz imam še eno sestro, par let mlajšo, s katero se odlično razumeva. :bravo: So bili, so in bodo razni prepirčki, ampak vem da bo ona vedno nekje zame, ko jo bom potrebovala in obratno. In ta občutek mi je zelo topel.
Nikoli nismo živeli v izobilju. Starša sta nama privoščila toliko kot sta zmogla in toliko kot sva potrebovali. Nikoli VSEGA. Pa sva kljub temu imeli vse da sva odrasli, končujeva s študijem, jaz že imam družinico, sestra je v pričakovanju :duda: :bravo:
Midva z možem še zdaleč nimava vsaga kar si želiva. Sama sem še brez službe, živimo v stari najemniški hiši...
Jaz nimam prav nič proti edinčkom, vem pa kako je odraščati s sestro in to želim tudi mojim otrokom.
pa-pa :rozica:

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   en otrok
28.2.2005 20:03:15   
Annny
Hehe, sploh zdaj, ko razsaja ta :nosecka: virus, aaaaaa:)-:)-:)-

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   en otrok
28.2.2005 20:07:18   
Annny
Jaz sem pa tako kot Viv bolj ziher oseba in rada sem komot, si kaj več privoščim, kam potujem..ne vem, a sem zaradi tega egoistična, ampak morda je to ključni razlog, da bolj navijam za enega otroka..in da za tega max dobro poskrbim:)
lp

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   en otrok
28.2.2005 20:09:33   
Anonimen
Jaz imam 2 sestre in ne bi imela le enega otroka. Ne vem, se mi zdi, da je kar malo prikrajšan.:zmeden:

(odgovor članu neja.ana)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   en otrok
28.2.2005 20:19:30   
pravljica
jaz sem vedno govorila, da bom imela 3...potem sem imela po načrtu prvega in mi kar en čas ni blo do več, danes ne vem zakaj, zdaj sem na drugem in spet je želja še po tretjem...ampak pogoj je, da se do takrat preselimo v večje stanovanje ali hišo...mi v najstniških letih ni blo všeč, da sem si delila sobo z mlajšo sestro in tega ne privoščim svoji malečki...zdaj še gre, potem po enem 10. letu pa ne več

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   en otrok
28.2.2005 20:40:25   
Sarina
Moja sestra ima hčerko edinko - staro 12 let, dve sosedi pa sine edince (stare 18 let), pa pri vseh vidim toliko minusov (lenoba, nedružabnost, razvajenost, nesamostojnost, nič ne znajo cenit,...)- tako da srčno upam, da bo moja enoletna Sara kmalu dobila družbo.
Nikoli pa otrok nisem gledala skozi finance - halo :zmeden:. Če sta starša zdrava in pridna, ni hudič da ne bi mogla preživet dveh otrok namesto enega, če si to seveda želita.
Tako da po mojem je to samo izgovor, ker ni prave želje in energije za drugega - ker smo radi "komot" ;)

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   en otrok
28.2.2005 20:45:38   
pravljica
ne ne ne...s tem se pa ne strinjam...razvajena sem tudi jaz, pa imam 2 leti mlajšo sestro in sem stara 26 let...jaz bom imela tudi drugega in verjamem da bosta oba razvajena, ker pač poskusim zadovoljit vsako željo in potrebo, zato tudi ne zna cenit stvari, ki so ji nujene...pa niti najmanj ni to zato, ker je edinka, še enkrat - prepričana sem, da bo tako tudi ko bosta dva...to, da bi bila lena, nesamostojna, kaj šele nedružabna, pa ne drži niti pod razno...vse troje gre že kvečjemu v drugo skrajnost

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   en otrok
28.2.2005 20:46:04   
india
Ja, upam, Viv, da me nisi narobe razumeal. Če se nekdo odloči imeti samo enega otroka,je po mojem mnenju to njegovo osebno mnenje in mu nima nihče nobene pravice soliti pamet.
Viv, res imaš prav, če nisi pripravljen na to, da je okoli tebe direndaj, da nisi živčno pripravljen na večjo družino, potem je bolje da imaš enega otroka in ste vsi mirnejši.
Jaz recimo med tednom,ko so tavečje tri v šoli, s tammalimi kar bežim ven, da smo v nekem gibanju, v gužvi, ne zdržim doma,ker je premirno.

Res ni vse v financah. Mi vsi skupaj zelo uživamo v igranju družabnih iger, v petju, sprehodih, dostikrat skupaj kaj sestavljamo, izdelujemo, ker so v večini dekleta, šivamo,kvačkamo, ....pa tudi z avtki se igramo, pa zidamo,.... v glavnem, vse delamo skupaj.
Res pa,še enkrat ponavljam, mi paše,kadar grem kam sama, s kolegico, pa tudi danes, ko sva z možem po dolgem času šla sama za par ur v mesto ( sicer po opravkih), mi je zelooooo pasalo.

Tako je, vsak naj se po srcu odloči za otroke, pa naj bo za 1 ali za 10.

Poznam pa družino,kjer je 11 otrok in me zelo moti, da zelo redko srečam mamo s tamalimi, vedno jih okoli vozijo ta starejše sestre, ki so že preko 20 let, pa tudi v šolo na sestanke hodijo za njih.
To pa se mi ne zdi odgovorno:(:(:(

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   en otrok
28.2.2005 20:52:35   
puncica
Ne vidim minusov le pluse, zato upam da nam bo uspel nardit še vsaj dva:bravo::bravo:

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   en otrok
28.2.2005 20:53:21   
Annny
Tu se moram pa tudi jaz strinjati s Pravljico.
Otrokove lastnosti (lenoba, nedružabnost, razvajenost itd.)so odvisne samo od vzgoje staršev.
Sama nisem edinka, pa sem bila razvajena do te mere, da sem se morala na koncu kar sama 'prevzgojit':)-

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   en otrok
28.2.2005 20:54:51   
Sarina
No, jaz pač tako vidim edince v moji bližini ;)(moja izkušnja) - ne rečem, da so vsi takšni. No, ponavadi pa starši edincev tako tega ne vidijo.
Moja sestra je namreč blazno ponosna (in prav je tako), da lahko hčerko edinko vsak dan pelje v šolo in iz nje, da ji servira sedviče v posteljo in ugodi vsaki njeni najmanjši željici - ne vidi pa kako ji s tem škodi - to bodo videli čez nekaj let.
Da ne bo pomote, obe imam grozno rada, ampak nečakinja se je zaradi svojih staršev razvila v pravo lenobo, kateri se še stuširat več ne da - in sem malo jezna :grrr:.

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   en otrok
28.2.2005 21:01:51   
india
Sarina, žal se tu ne strinjam s teboj, pri tvoji nečakinji ni krivo to, da je edinka,ampak napačna vzgoja. Tudi jaz moje otroke vozim v šolo,kadar lahko, tudi jaz jim odnesem v posteljokak prigrizek, a vseeno so samostojni in delovni. Družabnost je pa tudi odvisna od vzgoje in osebnosti, ne od števila družinskih članov.

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   en otrok
28.2.2005 21:05:14   
piščanc
jaz sem bila edinka in to je edino, kar si nisem želela za svojega otročka

no zdaj imam že dva, mož sploh ni imel besede

je pa tako: z drugim otrokom je laže kot s prvim, z dvema otrokoma je pa težje kot z enim

plusi in minusi so pa odvisni od vsakega posameznika, finančna plat pa sploh ni tako pomembna (jaz bi prej postavila čas, ki ga lahko posvetiš otrokom in sebi)

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   en otrok
28.2.2005 21:07:41   
pravljica
to res ni zato ker je edinka...tudi jaz sem kriva, da se moji ne ljubi sami tuširat, da jo pred šolo jaz oblečem, da ji sobo pomagam pospravit oz jo mogoče kdaj celo sama pospravim, da ji dovolim v dnevni sobi jest, čeprav vem, da to ni prav...ampak že zdaj vem, da bo tako tudi pri drugem, pa bi bilo tudi pri sedmem če bi ga imela
tudi mene so tako razvadili moji starši, zdaj imam pa še možeka, ki me ima rad in skoči na vsako mojo željo...pa mi je tako čisto všeč :)-

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   en otrok
28.2.2005 21:38:02   
TaRe*
Tudi jaz sem imela edinko 7 let,če lahko temu tako rečem.Vse smo ji prinesli k riti,dobila je vse,kar je hotela in tudi kar ni hotela.Enostavno,nisem bila srečna,če ji nisem kupila vsake cote,ki mi je bla všeč,samo da je bla fajn uštimana.
Potem pa sem pogruntala,da tamala ne zna ceniti ničesar.Ne mojega truda okoli nje,ne stvari,ki jih je dobila,pa če je zanje prosila,ali pa tudi ne...kratko malo ji je bilo vseeno,ker je vedno vse imela...
Potem pa se nam je /zalomilo/,čeprav smo govorili,da bomo imeli samo enega.Zdaj pa je pesem malo drugačna.
Tamara ni več tista,po kateri se vsi ravnamo,tukaj je še negdo,za katerega mami išče kaj lepega,včasih se mora odreči kakšnemu izletu,ker je tu sestrica....
In če me danes vprašate,bi z veseljem imela še enega :duda:,ker otrok mora vedeti,da se svet ne vrti samo okoli njega.:muca:

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   en otrok
28.2.2005 21:48:16   
SANDY
Sama nimam nobenega argumenta za samo enega otroka, ampak tako nama paše!! Če nama bo pasal pa še kdaj dojenčka imet, bomo pa delal na tem ;)8)

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   en otrok
28.2.2005 21:49:29   
Anonimen
Jaz bi lahko kopirala al binin post.

Zaradi negotove prihodnosti pač na žalost ne bom imela dveh ali več otrok. Sama bi sicer tudi fizično kar težko zmogla še enega, ampak bi se potrudila že zato, da bi pač otroka vedno imela eden drugega, tud ko mene več ne bo.

(odgovor članu neja.ana)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   en otrok
28.2.2005 21:54:39   
KIRA
jaz se podpišem pod aljo. pa dodam: moja punči ne bo sama in se bo imela s kom igrat, ki bo približno enako star, ko bo doma....
men recimo je bla moja mlajša sestra (19 mes. razlike) najboljša prijateljica dolgo časa, pravzaprav skoraj vedno - odkar živim z možem skup na drugem naslovu, sva se malo oddaljili, drgač pa se še vedno super razumeva. moja mama je bla edinka in ni hotela nikol samo enega imet, ker je bla vedno sama in ni hotela da njeni otroci tak ozrasejo. smo bli na koncu trije. 9nebesa pa se imamo radi in si med sabo pomagamo. 9nebesa9nebesa9nebesa
jaz bi vedno imela vsaj 2. denar gor ali dol.

sicer pa sta obe moji pikici čudeža - vsaka po svoje.:love::love::love::love::love:

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   en otrok
28.2.2005 22:43:32   
lorelei
Jaz imam pa 4 sestre in zame so največji zaklad, ki so mi ga starši podarili. Ni lepšega, kot sestrski čvek na peto potenco. Priznam, da v času osnovne šole nismo bile vedno po najnovejši modi, zato pa so nas starši naučili skromnosti, delavnosti, potrpežljivosti, pripravljenosti deliti z drugimi...

Priznam, da so tudi plusi pri tem, da imaš samo enega otroka - predvsem ti ostane več časa zase - a kaj ko ti veselje ob opazovanju svojega otroka, ki ima rad tvojega drugega otroka, vse to milijonkrat odtehta.

Sama imam (zaenkrat) dva in neznansko uživam, ko ju opazujem, kako se crtata, se po otroško pogovarjata, se igrata...

Skratka - plusi:
+ otrok ima vedno družbo
+ ima vedno nekoga, ki ima težave z istimi starši, kot on in jih tudi enako pozna - skratka - ima zaveznika
+ otrok je že od majhnega prisiljen stvari deliti, se zanje boriti in jih ceniti (kar je po mojem mnenju dobra šola za življenje)
+ nenazadnje imaš kot starš tudi več časa zase, ker te otrok ne potreuje vedno za partnerja pri igri, saj ima brata oz. sestro

In še in še bi lahko naštevala, seveda pa le na podlagi svojih izkušenj. Priznam, da mi je bilo v otroštvu včasih težko, ker nisem dobila vsega, kar bi lahko, če bi nas bilo manj, a si nisem NIKOLI želela, da bi bila edinka ali pa, da bi katere izmed sester ne bilo. Še danes, ko smo vse odrasle, je največji praznik, ko se dobimo skupaj - zame so one tudi največje prijateljice.

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   en otrok
28.2.2005 23:16:46   
*HONEY*
Če gledam npr strše mojega fanta.
Imata 3 sine. Z njimi sta živela še njihov deda in stric. Starejši brat že 8 let živi s svojo družino.Potem je umrl deda.Lani se je odselil srednji(moj fant) k meni in isto leto je umrl stric. Ostali so 3je. In tudi najmlajši že ima punco,tako da je še samo vprašanje časa, kdaj bo tudi on šel na svoje. Ostala bosta sama. Po 31letih....
Ampak več otrok,večkrat polna hiša. Enkrat pride eden na obisk,drugi dan drug,...enkrat vsi. Enkrat gredo starši na obisk enemu,drugemu,tretjemu. In tudi vnukov je več in dedki in babice živijo za vnuke:bravo:
Če imaš enega otroka imaš en sam obisk:(
Z več otroki,pa se hiša tako ali drugače zapolni;)
Jaz bi tudi potovala in še bom,ampak verjetno bolj ko bom starejša in tudi bolj zasluženo. Zakaj bi zdaj potovala z enim otrokom(zraven ali doma),mlada,polna energije,ko pa bom potem na stara leta (skoraj)sama??

LP

(odgovor članu neja.ana)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?