BAMBINA_ -> RE: Otroški dodatek.. (23.7.2008 19:16:33)
|
IZVIRNO SPOROČILO: daja_ Pri meni so za otroški dodatek upoštevali višino preživnine in sicer so mi upoštevali znesek za celo leto, kljub temu, da je bila hčerka rojena šele novembra. Po sklepu sem šla na CSD, ker dejansko tega denarja nisem dobila. Njihov odgovor je bil, da se mi upošteva znesek za celo leto, ker sem šele v januarju dobila sklep od sodišča o preživnini, če pa bi to uredila že v decembru, bi upoštevali eno mesečno preživnino. Ne vem v čem je fora... Upam, da je vsaj malo jasno, kaj sem mislila....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Joj, daja_ daj tole ti malo bolj razloži, ker se matram in čitam, pa sploh ne razumem, kaj si hotela povedat. Če je tvoja hči rojena novembra 2007 in si oddala vlogo za otroški dodatek v novembru ali decembru 2007 ali januarju, februarju oz. marcu 2008, si morala navesti dohodke za leto 2006, torej se preživnina sploh še ne bi smela upoštevati pri izračunu otroškega dodatka. Daj res napiši no, kdaj si rodila, kdaj si oddala vlogo za OD, pa od katerega meseca ti pripada preživnina (ne kdaj si dobila sklep iz sodišča, pač pa kateri je prvi mesec, za katerega ti mora oče otroka izplačati preživnino).
|
|
|
|