Driska (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


andrejkam -> Driska (23.7.2008 9:38:22)

Mene pa skrbi moj mali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Že tri dni veliko kaka in zadnja dva dneva mislim, da ima drisko, ima zelo tekoče blato (do sedaj je kakal normalno 1x na dan). Star je 3 mesece in pol in je samo dojen. Kaka pa po vsakem obroku, včasih se tudi vmes zelo nepenja, tako da se niti ne more dojiti. Poklicala sem p, pa je rekla, da dokler ni jokav in nemiren, je to normalno. Ma ne vem, meni se ne zdi normalno, da kar naprej kaka tako tekoče. Kaj bi lahko bilo krivo in kako naj mu pomagam revčku? Jedla pa nisem nič takega.
Prosim za kakšen nasvet.




kristinaj -> RE: Driska (23.7.2008 10:09:58)

tekoče blato še ne pomeni da je to driska.... počakaj še malo in boš videla kako bo...... mogoče je začel delati dlesni, kar povzroča povečano slinjenje, posledično temu tudi več kaka in bolj tekoče.....

počakaj še dan dva in ponovno pokliči p in jo vpraši kaj lahko daš takemu malemu, da bo blato postalo trnejše.....

sigurno se bo našel še kakšen dobrodošel predlog....




blaža -> RE: Driska (23.7.2008 10:13:09)

Tudi jaz sem imela s ta malim okoli tretjega meseca enake težave, čeprav nisem jedla nič takega. Poleg kakanja se je slišalo tudi nenavaden zvok, kot nekakšno prdenje, ma v rafalu in to je trajalo dva dni. Sem klicala v posvetovalnico in so rekli, da če ne bo boljše, da naj pridem in da naj pazim, da ne bi imel vročine, da ne bi dehidriral. Dajala sem mu prekuhano vodo. Pa se je samo uredilo tako hitro kot je prišlo. Kasneje sem tudi pedjatrinji povedala, da me skrbi njegovo blato, pa mi je rekla, da je to vse normalno, da ,ko je ta prava nevarna driska, da plenička kar vpije, da je sama voda. ( imam pa res dobro pedjatrinjo, ki ji zaupam). Če se ti zdi, da kaj ni v redu s tvojim otrokom, ga pelji k zdravniku in ne sekiraj se, če ti rečejo, da si ga po nepotrebnem pripeljala in da paničariš. Če se  meni res zdi, da bi blo lahko kaj narobe z mojim otrokom, ga raje peljem, da si ne bi kasneje kaj očitala, da nisem pravilno in dovolj hitro ukrepala. Sej zato pa so oni tam, da nam pomagajo.

Lep pozdrav!




anny1 -> RE: Driska (23.7.2008 10:28:46)

Hallo,
tudi pri nas se je pojavila driska- samo je vsebovala sluz- ni bilo samo tekoče, pa je po 1 tednu izginila, nič ni blo hudega, kasneje-po ene 3 dneh driske- pa je dobila vročino in kašljala 2 dni- je malo zbolela, znaki kot so malo bol tekoče blato je lahko zaradi zobkov- mi smo jih bomo sedaj dobili- ali pa zaradi kakega prehlada, počakaj da vidiš če se ti bo uredilo, drugače pa vsekakor pot pod noge in do P, če ne bo kmalu bolje da pogleda kaj je vzrok.
Upam da bo vse ok, srečno, lp




Srčekgirll -> RE: Driska (23.7.2008 13:54:08)

Rmanov čaj pomaga proti driski[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




matic0105 -> RE: Driska (23.7.2008 14:34:19)

Saj je menda normalno tudi, če je malo sluzi v blatu - sploh takrat, ko je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] npr prehlajen. Na www tanč pravi, da je driska (dehidracija) nevarna, če mali kaka oz driska okoli 20x dnevno.




tejč29 -> RE: Driska (23.7.2008 16:05:48)

Moj malček (3,5 m - dojen) je v petek tudi imel drisko (kakal je 8-9x na dan + sluz v blatu) in ponoči je dobil še vročino 39...Pediater mi je svetoval le pogosteje dojenje zaradi dehidracije....je rekel, da je lahko zaradi kake viroze....pa se je stanje v 2 dneh izboljšalo




Stran: [1]