kitka1 -> RE: raje k dr.rešu ali na kliniko v lj? (29.7.2008 11:41:44)
|
Potem imam pa očitno srečo z ginekologinjo. In je prav, da napišem, katera je: dr. Bojana Pinter. Res je, da si pri rednih pregledih ni vzela kaj dosti časa - glede na polno čakalnico jo razumem, in da sem pogosto dolgo čakala na pregled (ker je imela vmes kakšen nujen ultrazvok ali celo operacijo). Ampak danes mi je to logično, ker sem jaz tista, ki vskočim med naročene pacientke. In moram reči, da si zdaj vzame več časa zame. Je pa res, da se moraš za dosti stvari sam malo pobrigati, kar je pri privatnikih verjetno drugače. Mislim na to, da je treba pač malo bolj vztajati pri telefonu, kakšno stvar malo napihniti, si izmisliti kaj ... zato, da si prej na vrsti. Po domače: malo se je treba znajti. Slabih izkušenj z osebjem pa zaenkrat nimam. Ravno nasprotno: toliko prijaznih sester na kupu še nisem srečala, pa naj bo to v stari porodnišnici, kjer sem bila na laparo in histeroskopiji, ali pa npr. v sobi 105 na leonišču, ki je "specializirana" za naše probleme. Se mi zdi, da se zavedajo, da nismo ravno v zavidljivem položaju. Očitno pa Bokalova nima vsega razčiščenega. Meni je Pintarjeva takoj razložila, da so nadaljnje preiskave odvisne od partnerjevega spermiograma. Če ta ne bi bil odličen, bi imela že kakšen postopek ali dva za seboj, ker pa je bil, sva se skupaj odločili, da poskusimo najprej z manj invazivnimi metodami. Drugače pa sploh nisem vedela, da so že odobrili dodatna dva postopka umetne oploditve... Jupi! Upam samo, da to ne pomeni, da se bodo čakalne vrste drastično podaljšale. Sem pa danes v Oni brala, da smo v vrhu evropskih držav po številu otrok, rojenih z OBMP, kar se mi zdi super (vsaj nekje smo :). Punce, vprašajte se, kaj bi bilo, če bi se vam to zgodilo npr. na Poljskem? Vse je samoplačniško (kolegica mi je rekla, da zato, ker jih je že tako ali tako preveč :), postopek pa skoraj še enkrat dražji kot pri nas - za njih skoraj nedosegljiv, saj so plače tudi po nekajkrat nižje kot naše. Upam, da nam vsem hitro uspe.
|
|
|
|