katjes -> RE: čistilo za hladilni (22.7.2008 20:55:05)
|
Sem iskala na netu, pa mi je iskalnik našel tako čistilo za hladilnik: Hladilnik, očiščen na moj način [image]http://kulinarika.net/grafika2/trikotnik.gif[/image] [image]http://kulinarika.net/grafika2/sestavine.gif[/image] Zamesimo testo za kruh ali pizzo, recepti so v bazi. Medtem se lotimo čiščenja hladilnika. Kaj nudi hladilnik, kar gre že počasi proti koncu "življenjske dobe"? korenje bučke kisla smetana o, glej, par kislih kumaric, ki bi se jih lahko rešila seveda, ista zgodba v sosednjem kozarčku, dve osamljeni olivici (pa toliko prostora zavzameta ta dva kozarca!) paprika, ki se že počasi suši por, ki tudi že veni košček ene vrste sira tu košček druge vrste sira tam.... sol začimbe po okusu [image]http://kulinarika.net/grafika2/postopek.gif[/image] Vse, kar v hladilniku že dlje časa zaseda prostor in kvari idilično podobo ter po možnosti ustvarja slabo podobo gospodinje, pripravimo tako, da užitne dele porabimo, neužitni, če so, pa naj romajo v koš. Korenčke naribamo na debelejše rezance, prav tako bučke, kisle kumarice na tanjše rezance, olive in por na kolesca, sir na majhne koščke. Vse to zmešajmo s kislo smetano in dodamo sol ter začimbe po okusu (origano, timijan, česen, poper, čili, ...). Testo za kruh ali pizzo razvaljamo na prtiček in sicer 0,5 cm debelo ter namažemo s pripravljenim nadevom. S prtičem si pomagamo pri zvijanju, zvijemo kot potico. Pečemo v prej ogreti peči cca. na 200 stopinj približno 20 minut, nato pa še 20 minut na 220 stopinj oz. možna so odstopanja glede na vrsto pečice. Postrežemo kot prilogo (zraven zrezkov v omaki npr.), pri mizi nikakor ne razkrijemo izvora te dobrote.
|
|
|
|