|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bi mu ve dovolile?
24.7.2008 8:28:23   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: caffee
IZVIRNO SPOROČILO: Teja27
kot mati nimam pravice zaščitit otroka, pred očetom, ki se bavi z mafijskimi posli in je bil od vsega začetka zmožen zganjat nad nama psihični in fizični teror.

Še vedno zagovarjam, da ima oče pravico do stikov.

To se sliši, kot da obstaja utemeljena bojazen, da bo hčerko potegnil v mafijske posle? Se mi ne zdi najbolj verjetno.

Za psihični in fizični teror se pa ve'. Vendar tvoj argument ni nasilje, ampak da se premalokrat in premaločasa zanima za otroka.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 24.7.2008 8:29:17 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
24.7.2008 8:43:30   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil

IZVIRNO SPOROČILO: caffee
kot mati nimam pravice zaščitit otroka, pred očetom, ki se bavi z mafijskimi posli in je bil od vsega začetka zmožen zganjat nad nama psihični in fizični teror.

Še vedno zagovarjam, da ima oče pravico do stikov.

To se sliši, kot da obstaja utemeljena bojazen, da bo hčerko potegnil v mafijske posle? Se mi ne zdi najbolj verjetno.

Za psihični in fizični teror se pa ve'. Vendar tvoj argument ni nasilje, ampak da se premalokrat in premaločasa zanima za otroka.

tehnofil...oprosto, ampak če boš slučajno (bognedaj) kdaj v podobni situaciji, boš mogoče drugače razmišljal.

vsi ste pojedli vso pamet tega sveta.....nikomur ne privoščim, da je kdaj v taki situaciji...

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 52
24.7.2008 12:59:48   
kalbo
Pa ti? Si kaj svetovala, al samo pametuješ?

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 53
24.7.2008 13:08:55   
Anonimen

Poleg tega, mi da to vedet, da kot mati nimam pravice zaščitit otroka, pred očetom, ki se bavi z mafijskimi posli in je bil od vsega začetka zmožen zganjat nad nama psihični in fizični teror.

V tem primeru bi jo morala zascititi ze na zacetku in dogovoriti stike samo v tvoji prisotnosti, ne pa da si cakala, da na nocne more.

Kaj narediti v konkretnem primeru? Lahko tudi ne gresta po darilo, tvoja izbira. Ampak oce bo se vedno oce.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 54
24.7.2008 18:25:58   
anitaz
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Pa ti? Si kaj svetovala, al samo pametuješ?

Samo pametujem....

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 55
24.7.2008 19:07:04   
Mišni
Jaz bi tudi raje videla, če bi se dalo temu stiku izognit. Če je tako manj boleče za hčerko, potem je tako bolje.

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 56
24.7.2008 19:48:36   
maruškaŠ
Razmisliti velja tudi - kolikšna je verjetnost ponovitve ali pa gre tu samo za enkratno odločitev. Torej, če lahko realno pričakuješ, da bo vsake nekaj mesecev imel takšne želje boš morala bolj razmisliti kot če je odločitev samo za ta trenutek.

In moje osebno mnenje - dokler ne plača - ni stikov - pa ti lahko vsi psihologi sveta nakladajo glih kar ti hočejo. In roko na srce - neplačevanje preživnine bi lahko pomenilo tudi, da otrok pol meseca strada - sam vsi vedno predpostavljajo, da bo v vsakem primeru (mama oz. starš skrbnik) poskrbela za otrokov preživetje čez cel mesec in potem lahko psihologi nakladajo o otrokovi dobrobiti....

Aja pa res obstaja zakon, ki kaznuje tistega, ki omejuje stike - vendar v primeru neplačevanja preživnine, znajo tudi izvajalci zakona pogledati stran....

p.s. tudi ob obtožbi, da omejuješ zakon imaš najprej možnost zagovora in dokler hčerka NE ŽELI na stik - ti nisi kazensko odgovorna za nobeno 'preprečevanje'.

p.p.s. Še vedno pa je glavno vprašanje kaj je s hčerkinimi nočnimi morami in zakaj nisi že ukrepala?

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 57
24.7.2008 20:19:17   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

p.p.s. Še vedno pa je glavno vprašanje kaj je s hčerkinimi nočnimi morami in zakaj nisi že ukrepala?

Glede mor in joka ponoči, takrat (in tudi zdaj )me ne skrbi, da bi jo zlorabil. Vem, da ne bi položil roke nad njo.

Problem je bil najprej v tem, da ni hotela povedat zakaj joka. Je rekla, da oči ne pusti.
Čez čas, ker je nonstop jokala in se zbujala, sem jo začela bolj podrobno spraševat kaj je narobe.
Najprej sem pomislila, da ga pač ful pogreša, pa je rekla, da zmeraj ko gre z očijem jo pri "teti" pusti. Verjemte, da sem mislila, da si mala zmišluje. Pa je zmeraj o "nekih tetah" govorila. Zato sem ga enkrat vprašala, kako je kaj s tem, pa se je začel ful izmikat, češ da nima zmeraj časa bit z njo (2*na teden po 3ure), ker ma "sestanke". In jo res kdaj pa kdaj pri kateri "teti" pusti. V času ko bi morala bit v njegovem varstvu/oskrbi, je bila prepuščena nekim "baburam", ki jih sploh ni poznala- od tod njen jok in nočne more.
Sem mu na vse načine skušala dopovedat, da sma SKUPAJ določila dneve in ure srečanj, ko bi se pač moral tamali posvečat, ne pa hodit okrog in ji rihtat nekega čudnega varstva.
Pa je samo zamahnil z roko, češ jaz se nimam cajta z njo ukvarjat, če imam "sestanek".user posted image
Bog, pa saj bi meni lahko reko, da je nima kam dat in da je takrat pač ne more metuser posted image
.........in potem, se je vedno manj zanimal za njo,.........
Po spremembi priimka, pa se sploh ne javi. (imel je zeljo podpisat tudi papirje, da se ji odpove, pa jaz in moj partner tega nisma dopustila. (naj le ve tamala, da ima očeta)

Ko bo sama želela spet kontakt z njim, ji ga pa ziher ne bom branila.

(odgovor članu maruškaŠ)
  Neposredna povezava do sporočila: 58
24.7.2008 22:32:01   
mateyka
jah, to je pa nekaj drugega (je bil že čas da si povedala) - da jo pri tujcih pušča, ko jo ima v varstvu. za moje pojme to vse spremeni. samo jaz bi potem bila skoz zraven prisotna pri stikih od takrat naprej, ko bi to izvedela seveda. samo verjamem, da ti je malo dvignilo pokrov. meni bi ga tudi user posted image
se pravi dovolila bi stike (tudi sedaj, če oba želita) samo v moji prisotnosti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
25.7.2008 8:17:36   
maruškaŠ
Po spremembi priimka, pa se sploh ne javi. (imel je zeljo podpisat tudi papirje, da se ji odpove, pa jaz in moj partner tega nisma dopustila. (naj le ve tamala, da ima očeta)

Škoda, morda bi bilo bolje, da bi takrat tako naredila. Takšen oče res ni oče - je samo darovalec semena.

Hmmmm če zdej premislim vse kar si povedala - jaz ne bi dopustila stika. Sploh ker gre očitno za enkrat in je čist brezveze. Če pa boš dovolila, pa dovoli le v tvoji prisotnosti in se prej s hčerko temeljito pogovori. Povej ji, da boš ti skos zraven, da se ne bo nič zgodilo, da je ne bo nikamor odpeljal, da ne gre k 'tetam' ipd... Pogovor pred stikom otroku najbolj pomaga.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 60
25.7.2008 8:20:14   
kalbo
Sem mu na vse načine skušala dopovedat, da sma SKUPAJ določila dneve in ure srečanj, ko bi se pač moral tamali posvečat, ne pa hodit okrog in ji rihtat nekega čudnega varstva.
Pa je samo zamahnil z roko, češ jaz se nimam cajta z njo ukvarjat, če imam "sestanek".

A seksat je pa mel cajt....grrrrrr.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
25.7.2008 8:25:43   
dory
Zdej me boste spljuval ampak bom rekla samo neki. Tako kot bodoči očka nima pravice svoje noseče partnerice prisilit v splav, ga tudi mama ne more prisilit,da sprejme obveznost. Moje mnenje.

Žalostna zgodba, res, ampak glejte na otroka in dobro njega. Če se ga sili k očetu, da ne bo pozabil na svoja dejanja, se mi zdi čisti nesmisel. Kaj ima otrok od takega očeta,ki mora bit prisilno z njim? Jst bi počakala. Itak je dejstvo,da do kontakta prej al slej pride, če ne težimo tastari, se za to hvalabogu odločijo otroci. In morda bo ta očka šele takrat dojel in sprejel dejstvo,da je očka. Neki na silo tiščat nima smisla.

In najbolj butast stavek,ki sem ga kdaj koli slišala. Da ima otrok hude psihične poslediče, če nima ob sebi tako ali drugače oba starša. Ja odlično, torej so tisti otroci, v družinah kjer vlada alkohol in nasilje srečni ker so v družini ali kako?

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 62
25.7.2008 8:38:12   
maruškaŠ
In najbolj butast stavek,ki sem ga kdaj koli slišala. Da ima otrok hude psihične poslediče, če nima ob sebi tako ali drugače oba starša. Ja odlično, torej so tisti otroci, v družinah kjer vlada alkohol in nasilje srečni ker so v družini ali kako?

V bistvu so psihologi povedali, da otrok potrebuje v življenju tako ženskega kot tudi moškega vzornika. Kdo pa je potem določil, da sta to lahko le biološka starša pa tut jst ne vem.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 63
25.7.2008 8:52:55   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: anitaz
Samo pametujem....

Jaz tudi. Zakaj se potem razburjaš. user posted image

(odgovor članu anitaz)
Neposredna povezava do sporočila: 64
25.7.2008 8:54:00   
tehnofil
V času ko bi morala bit v njegovem varstvu/oskrbi, je bila prepuščena nekim "baburam",

Spet informacije po kapljicah. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
25.7.2008 10:24:48   
kalbo
Zdej me boste spljuval ampak bom rekla samo neki. Tako kot bodoči očka nima pravice svoje noseče partnerice prisilit v splav, ga tudi mama ne more prisilit,da sprejme obveznost. Moje mnenje.

A ti to resno?

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 66
25.7.2008 10:41:18   
ronja
IZVIRNO SPOROČILO: dory

Hm, s tem se strinjam samo v primeru, da partnerka zavaja partnerja, da je zaščitena in ji je on prej povedal, da ne želi imeti otroka, vendar pa se ona na lastno pest odloči in neha jemat tabletke.
Če pa se za otroka odločita oba, potem sta tudi odgovorna zanj oba. Če se otrok "zgodi", ker nista bila zaščitena ali ker kontracepcija ni delovala, pa tudi. Če nista bila zaščitena, tako oba vesta, kaj reskirata, če konracepcija ne deluje, pa pač j* ga, to je pač riziko, ki ga sprejmemo, ko se gremo ljubit. Zato pa tega ne delamo s kar enim, ampak z nekom, s katerim ne bi bilo tako hudo, če bi se zgodilouser posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 67
25.7.2008 16:07:07   
dory
No pri nas se je zgodilo. Nisva bila pripravljena. Sploh mene je veza začela moriti in pač sem ugovila,da sva si preveč različna. Njemu je bilo samoumevno,da naredim splav, meni ne več. Odločila sem se,da otroka obdržim, s tem pa sem si nakopala psihični teror in njegova prizadevanja, da se otroka znebi tako ali drugače. Nosečnost se je skorajda končala tragično. Od takrat sem poskrbela za otrokovo varnost. Njega ni bilo več na spregled. Kljub temu sem vesela, da mi je uspelo speljat vse skupaj, ker imam sedaj čudovitega otročka in srečno življenje.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 68
25.7.2008 16:47:57   
lunca77
Meni se pa zdi, da imamo ljudje (ne samo ženske, da ne bo pomote) odgovornost do naših otrok, da jim "izberemo" dobre ljudi za starše. Ne vem, ampak se mi zdi, da se vse prevečkrat zapletamo z napačnimi ljudmi, imamo z njimi otroke, potem pa nam je žal. Redko se ljudje spremenijo šele z rojstvom otroka, navadno pravo naravo pokažejo že veliko prej, samo kaj ko jim ne verjamemo. Od partnerja se lahko ločiš in prekineš stike z njimi, otrokom je to veliko težje. In trpijo. Pa to ne leti nate, ampak takale splošna opazka, ko vidim take revčke majhne s starši, ki si otrok niti ne zaslužijo.
Se pa strinjam, zaščiti svojega otroka kakor najbolje veš in znaš in poslušaj jo. Veliko pametnejši so kot si mislimo.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 69
28.7.2008 15:08:27   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: lunca77
odgovornost do naših otrok, da jim "izberemo" dobre ljudi za starše.

user posted image Končno malo zdrave pameti.

(odgovor članu lunca77)
Neposredna povezava do sporočila: 70
30.7.2008 14:14:16   
smigli
Po vsem tem kar tukaj berem, ti polagam na srce, da ga ne puščaj samega z njo. V kolikor se odločiš za stike, se s hčerko pomeni in bodi zdraven!
Spremenila ga ne boš, čez noč ni postal drugačen, zato bodi previdna. 

Otrok potrebuje moškega in žensko za vzornika, kot je že ena prej napisala, ni nujno , da sta to biološka starša.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 71
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?