Anonimen -> RE: botra brez zakramentov, samo krst (23.7.2008 13:08:24)
|
Prav to kar smo zapisale je odgovor na tvoj prvotni post ob odprtju te teme. Ampak očitno nisi sposobna brati med vrsticami, zato ti je potrebno na dolgo in široko razlagati. Pa naj bo, pa čeprav tudi jaz nimam časa, ampak take teme ki izkazujejo hipokratstvo na vsej črti so le vredne, da kaj zapišem jaz in podobno misleči. Torej sprašuješ ali je kdo izbral .... in kje bi lahko krstila... RKC je institucija, katere član si in očitno želiš, da bi bil tudi tvoj otrok. Če si prostovoljno članica RKC, kar očitno si in si tako srečna in zadovoljna in ti absolutno odgovarja v vseh pogledih, da si želiš, da bi bil tudi tvoj otrok. Zato ga želiš krstiti, saj je to prvi korak. Potem nam ni jasno zakaj že na začetku "iščeš krivine" , oziroma se izogibaš pravilom, ki jih RKC postavlja?? Kje je logika? Če si želiš biti član nečesa in posledično pripadaš je logično, da živiš po pravilih ki jih ta "nekdo" določa. Saj se vendar odločaš prostovoljno in te nihče ne sili v to. Ti pa sprašuješ kje bi jih " lahko okrog prenesla" zaobšla ta pravila? simple us that: očitno želiš otroka učlaniti v Cerkev, ampak ne sprejmeš pa nič kar učijo in kar zahtevajo?? Zakaj potem sploh to delaš??? Upam, da sedaj razumeš odgovor na tvoj prvotni post! Tista ki je pa pripomnila (higuys), da smo nekateri bolj papeški od papeža in ker razumem to pripombo kakor, da sem očitmo še bolj zagrižen katolik od njega - pa takole: Papež meni osebno pomeni ravno toliko kot lanski sneg. Nič. Sem namreč muslimanka, česar nikoli in nikjer ne skrivam, celo z ponosom povem. Torej naj bo jasno, da se ne oglašam zaradi tega, ker bi nekdo, ki hoče Cerkev okrog prinesti s tem žalila moja verska čustva, ampak se oglašam izključno zato, ker me taka narejena hinavska pripadnost pogreje. Zato se bom vedno v takih in podobnih primerih oglasila z istim komentarjem in istimi vprašanji. Neni13 ni ne prva ne zadnja ,ki jo sprašujem, zakaj?? Odgovori pa so itak zmeram butasti: - Ker je taka tradicija... - Ker se spodobi... -Ker starši tako želijo... -Ker to pač mora bit, zakaj pa ne vem... in tako dalje Morda pa nam Neni13 poda še kakšen nov odgovor zakaj bi nekaj naredila kar že v osnovi negira in hvata krivine že v štartu?? In vsakomur je seveda jasno, da vsi ti odgovori niso pravi. Pa še takole naj zapišem če komu še zmerja ni jasno: Jaz ne maram planin in ne planinarim, če grem kdaj na najbljižji hrib zato še nisem planinec. In potem vas bi tukaj spraševala o članstvu v planinski klub... In pa če grem lahko na Triglav v natikačih, pa kje bi našla gorskega vodnika ,ki bi me hotel peljat na Triglav v natikačih.. Precej čudno aneda? Če že ne bolano?! Evo zato moje pisanje, in pisanje vseh, ki se je tebi zdelo, da pametujemo in smetimo, še kako paše k tvojemu prvemu postu. Pa brez zamere in lep pozdrav **** p.s. Raho: to kaj je naloga botra ne mislimo mi ampak to določa Cerkev. In imaš prav, če je ta človek vse kar si naštela je absolutno dober zate in za vzgled tvojemu otroku... Cerkev pa zahteva, da ima še zakramente.
|
|
|
|