neka čorba :) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

Anonimen -> neka čorba :) (22.7.2008 12:05:04)

Saj nisem vedela kak naslov nej dam.. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Skratka, enkrat sem nekje jedla nekaj ful dobrega za na žlico. Notri je bilo malo zelenjave, krompir in testenine, zraven pa še hrenovke, pa vse skupaj malo pekoče. Takšna čorba ful dobra.

Ma katera kak podoben recept? Na žalost ne vem kako se reče, drugače bi sama našla.

Volga -> RE: neka čorba :) (22.7.2008 12:07:03)

Ma ne, saj ne rabiš recepta. Ti kar vse to v pisker zmeči, pa skuhaj. Malo tabaska ali čilija, malo pelatov, da se zgosti in to je to. Mmmmm, jaz bi tudi.

Anonimen -> RE: neka čorba :) (22.7.2008 12:15:31)

Fora je bila, da je blo tisto malo bolj gosto kot navadna juha. nekako tako kot pasulj.

Volga -> RE: neka čorba :) (22.7.2008 12:23:18)

IZVIRNO SPOROČILO: biba12

Fora je bila, da je blo tisto malo bolj gosto kot navadna juha. nekako tako kot pasulj.

Ja pa saj, malo krompir pomečkaj, ko bo kuhan, pa bo. Pa jaz bi dala pelate not v vsakem primeru, samo jih moraš dati šele potem, ko je krompir kuhan, drugače trd rata.

Anonimen -> RE: neka čorba :) (22.7.2008 12:36:00)

bom probala v četrtek, pa sporočim kako je ratalo. Če ima pa vseeno katera kakšen ornk recept, pa kar na plan z njim.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

želva -> RE: neka čorba :) (22.7.2008 17:17:00)

Kar si opisala pri nas tako zgleda fižolova juha. Fižol je spasiran, mal makarončkov, hrenovka in njam

Eca -> RE: neka čorba :) (22.7.2008 20:46:49)

Da bolj gostljato zgleda jaz naredim takole:
na malo maščobe prepražim žlico ali dve moke, nato dodam čebulo sesekljano in nato še ostalo poljubno zelenjavo. Malo podušim in nato vlijem jušno osnovo oz. vodo, pa not dam jušno kocko. Začinim in kuham nekje 30 minut oz. odvisno kakšno zelenjavo daš not. 10. min pred koncem daš not makarončke, hrenovke jaz posebej skuham in jih narežem in potem na koncu dam v "juho". Krompirja ne dajem not (je pa tudi opcija), ker tako čorbo skuham za 2 dni, drugi dan pa pri nas krompir ne gre v promet. Evo, če sem kaj pomagala.

Lp, Eca

Stran: [1]