kalbo -> RE: LCD televizor - nasveti na kaj pozoren (22.7.2008 14:32:42)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rainbow evo nasvet mojga moža: mora imeti čim večjo svetilnost (nad 500), čim večjo ločljivost (1920krat1080-to je za 40inčni), čim večji kontrast (recimo 33000), čim boljšo osvetljevanje (manj kot 8milisekund), pa full HD zaslon, pa čim večji vidni kot (nad 178 stopinj). Ful HD zaslon je ta hip še totalno brez veze, ker v nadaljnih vsaj 5 letih, če ne še več nobena TV postaja ne bo sposobna proizvajat ful HD signala. HD redy je vrh glave zadost. Treba se je zavedat, da so spoti, ki se vrtijo na ful HD TVjih v izložbah posneti v ful HD tehniki prav za takšno reklamno predvajanje. Ob priklopu po možnosti analognega TV signala(beri kabelske) bi imela pa oba televizorja identični sliki, tako HD redy, kot ful HD, ki je pa neprimerno dražji. Sam bi predvsem pogledal, koliko priključkov ima TV in seveda za kakšno ceno se prodaja, pa mogoče kontrast in odzivnost, pa vidni kot. Treba je poiskat eno zlato sredino med temi parametri in ceno. Meni je bolj važno, da ima TV nekaj HDMI priključkov, pa nekaj scart priklčjučkov in 8,5 milisekunde odzivni čas, kot pa da ima ta čas pod 8 milisekund in vsakeha samo po en priključek. Znamka pa v bistvu sploh ni pomembna, ker trenutno le dva proizvajalca na svetu proizvajata LCD zaslone. Sam sem kupil TOSHIBO, leto dni star model znižano iz 2500 ojrov na 900. Je pa človek kar malo razočaran, ko priklopi kabelsko na 107 ekran, ker se vidijo vse napake v sliki. Sam tko pač je.
|
|
|
|