krst? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Poroka, krst, obletnice ...

Sporočilo

Claudi -> krst? (21.7.2008 12:09:46)

Pozdravček.

Rada bi vprašala, če ktera kej ve kej v zvezi s krstom oz če je ktera bla v podobni situaciji...
Sem na polovici [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], s fantom nisva poročena, živiva skupaj, on ima vse zakramente(krst, obhajilo in birmo), medtem ko imam jst samo krst in obhajilo, birme pa ne.
A se da v tem primeru krstit otroka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Sm slišala vse možne informacije, da ne ker nisva poročena, da ne ker jst nimam birme...itd.Baje je pa tud dost odvisno od župnika?Eni nardijo drugi ne?

Za odgovore se vam že v naprej lepo zahvaljujem, vas berem , papa

Nika v službi -> RE: krst? (21.7.2008 12:28:59)

Ja, odvisno od duhovnika. Pri nas ne bi šlo skozi zaradi neporočenosti. Po moje ni toliko problem tvoja manjkajoča birma, kot to, da nista poročena.

Najbolje, da preveriš pri lokalnem duhovniku, župniku.

NATAŠI -> RE: krst? (21.7.2008 12:32:11)

tudi jaz se strinjam s tem, da je odvisno od duhovnika. Midva imava oba vse zakramente in nisva poročena pa ni bilo panike. In sva krstila najinega sončka v partnerjevi župniji (kar pomeni da mene ni poznal) pa me tudi vprašal ni ali imamo opravljeno ali ne.

pikalonca -> RE: krst? (21.7.2008 12:54:22)

Ja res je najbolj pomembno od župnika. Midva tudi nisva poročena, ampak naš župnik ni nič kompliciral, samo parkrat je namignil, kaj pa če bi kar oboje naenkrat opravili, pa sva mu samo obljubila ,da se bova enkrat v letu ali dveh res poročila.
Iam pa kolegico iz druge fare, ki ji pa župnik res ni hotel krstit otroka, ker nista poročena, pa čeprav imata oba vse zakramente opravljene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No in je šla potem v drugo faro vprašat, tam so ga pa krstili brez problema.

lemavrica -> RE: krst? (21.7.2008 12:57:58)

Midva sva samo civilno poročena, kar je za njih skoraj tako kot da nisi poročen, no vsaj pri nama je zabeležil pod poroko kot da nisva in ni nič kompliciral. Bolj je bilo za botre, ki morajo prinesti potrdilo da so primerni za botra. Tudi pri krstu nisva dobila Družinske knjižice ampak samo en listek kjer piše kdaj je bil Jaka krščen in kdaj ima god.

žarnica -> RE: krst? (21.7.2008 13:25:22)

Moj partner ima vse zakramente,jaz nobenega. Obe hčerki sta krščeni. Prva je v njegovem kraju,ta druga pa v drugem,saj nama je prvič župnik rekel,da nama naslednjega otroka ne bo krstil,če ne bova poročena.

naja17 -> RE: krst? (21.7.2008 13:44:51)

100% odvisno od župnika. Moja kolegica je malega krstila, pa ni poročena, pa še desc je ateist, pa je to župnik vedel. Če bi šli samo na drugi konec mesta, bi se ustavilo že pri poroki in ni variante, da bi ga krstila.

tehnofil -> RE: krst? (21.7.2008 14:08:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Claudi
nisva poročena, on ima vse zakramente(krst, obhajilo in birmo), medtem ko imam jst samo krst in obhajilo, birme pa ne.
A se da v tem primeru krstit otroka.

Krst sploh ni odvisen od tvoje birme ali poroke. Odvisen je od tvojega verskega življenja. Če ne živiš zakramentalnega življenja, če ti vera nič ne pomeni, zakaj sploh krst.

Torej zakaj bi rada otroka krstila? Kaj bi rada s tem dosegla? Če nimaš vere, da bi se cerkveno poročila, zakaj bi pa cerkveno krstila? V bistvu gre za bolj za vaše zafrkavanje župnikov, kot pa da bi župniki zafrkavali takšne padalce.

Danes hočete na vsak način izsiliti krst vaših otrok, jutri pa bodo ti isti vaši otroci govorili, da jih je cerkev nasilno krstila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Nika v službi -> RE: krst? (21.7.2008 14:14:48)

Tehnofil, v principu se strinjam s teboj, čeprav sem mnenja, da bi se dalo tudi malce lepše povedat.

Tudi mene vedno znova preseneča, zakaj nekateri, ki krščanskega življenja ne prakticirajo, želijo svoje otroke krstiti.....ampak to je že druga zgodba.

Naj vsak dela po svoji vesti in prepričanju.

Stran: [1]