Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Klara-1 -> Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 10:25:01)

Konec meseca mi preteče pogodba v službi, ki pa ne bo podaljšana. Posledično me tudi odjavijo iz zdravstvenega zavarovanja.
Čez 2-3 mesece me bodo v tej službi vzeli nazaj za nedoločen čas, tako, da se za to kratko obdobje ne bom prijavljala na zavod za zaposlovanje. In če se ne prijavim mi občina tudi ne plača zavarovanja kot brezposelni osebi.

Me zanima kako urediš, da plačuješ sam? Pa kolikšen je približno ta znesek?

Hvala.

benika -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 10:35:45)

Greš na ZZZS in tam urediš.

Polona31 -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 12:55:17)

Zakaj se ne bi prijavila na zavod za zaposlovanje in dve meseca prejemala 70% nadomestilo plače?

Klara-1 -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 13:08:06)

Kolikor vem, mi nadomestilo ne pripada, ker sem bila zaposlena samo 7 mesecev.

Pa ne bi zdaj o tem zakaj se ne bom prijavila.

Hvala Benika za odgovor, se bom pozanimala pri lokalnem ZZZS-ju.

lemavrica -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 13:11:22)

Ne potem ti nadomestilo ne preipada in se moraš zavarovati kot samoplačnik. Če si poročena te lahko zavaruje partner.

Ursa vzajemci.com -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 14:24:37)

Greš na ZZZS, izpolneš obrazec, plačuješ pa potem za 1 mesec za nazaj. Tako da boš za avgust šele septembra dobila položnico. Z istim obrazcem (ena od kopij) se potem tudi odjaviš. Mogoče lahko to urediš tudi naenkrat, če veš, kdaj natančno te bodo zaposlili nazaj.
V primeru, da nisi poročena in ne dobivaš dohodkov in nimaš premoženja, si lahko zavarovana kot občan in je zastonj. Sama imam v lasti stanovanje, tako da to ni šlo, sem morala plačevat. In bom še enkrat, mam podobno situacijo kot ti - prekinitev in ponovna sklenitev po enomesečni "pavzi". Tudi sama ne mislim na zavod, grem raje na dopust ;).

sazi -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 14:33:44)

jaz sem bila po poteku štuednetskega statusa zavarovana kot občanka, pa nisem bila prijavljena na zavodu, tako da ne vem, če je to res nujno  -je pa res, da ne smeš imeti premoženja ali biti poročena

Klara-1 -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 19:04:35)

Hvala za odgovore [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image].

Poročena še nisem, s partnerjem sicer živiva na istem naslovu že več kot tri leta pa imava dokaz samo za eno leto, za izvenzakonsko skupnost pa potrebuješ najmanj dve leti. Imam pa tudi stanovanje tako da je premoženje.

Torej se obrnem na ZZZS v svoji občini? Pa še zanima me, če kdo ve približen znesek.

Lunc_a -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (21.7.2008 19:06:57)

če imata otroka,potem za izvezakonska skupnost se ne šteje 2 leti skupnega življenja oz. bivanja

Klara-1 -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (22.7.2008 8:08:20)

Tudi otroka še nimava.

Ursa vzajemci.com -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (22.7.2008 10:59:55)

Mislim, da je okoli 20 evrov na mesec. 

Tejcha -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (24.7.2008 21:57:35)

če imata otroka,potem za izvezakonska skupnost se ne šteje 2 leti skupnega življenja oz. bivanja

Tudi brez otroka gre. Sem sama pred 2 leti znorela, ker moj ati ni imel poštimano in sem bila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] (že kar konkretno okrogla, kot študentka še vedno zavarovana po starših) in sem se hotela zavarovati po partnerju, na skupnem naslovu sva bila pa takrat celo 1 mesec...  in sem naredila halo na ZZZS, o  tem, da bi morala potem že v srednji šoli prijavljat skupno bivališče s partnerjem in da smo na faksu kar nekaj časa namenili problematiki, kaj se šteje za zunajzakonsko skupnost... Potem se je pa tetka le spomnila, da pravzaprav ona tega podatka sploh ne potrebuje, ker jim to, kdo bo po kom zavarovan, tako sporoči podjetje, v katerem dela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley27.gif[/image]. Šla tja, dala svoje podatke (noben še vprašal ni, kolk časa živiva skupaj) in imela v roku parih dni poštimano. Tak da...  [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley15.gif[/image] Velik sreče!

Ursa vzajemci.com -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (28.7.2008 10:09:42)

Sem doma pogledala položnice, v začetku leta je bilo 14 in še nekaj malega evrov na mesec.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.7.2008 11:17:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Ursa vzajemci.com -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (29.7.2008 9:50:04)

Samo če nimaš premoženja in nobenih ostalih prejemkov si lahko zavarovan kot občan.

Dadi -> RE: Obvezno zd. zavarovanje - samoplačnik (8.8.2008 18:49:48)

Jaz sem zavarovana kot občan-občina mi plačuje osnovno zdr. zavarovanje ko sem brezposelna te dva meseca. Pa mam moža, prijaveljana na skupnem naslovu itd. Nisem zavarovana preko njegove firme.

Stran: [1]