BAMBINA_ -> RE: Pomoč pri izbiri prosim!? (21.7.2008 11:48:32)
|
Jaz nikogar ne grajam in napadam. PIAF je prosila za mnenje in povedala sem, zakaj JAZ nikoli ne bi kupila takšnega avtosedeža. In ni govora o dragih avtosedežih, pač pa o varnih in ustreznih avtosedežev (resda so dražji). Kdo mi zagotavlja, da je avtosedež ene znamke boljši od drugega? Neodvisen test varnosti avtosedežev. Npr. AMZS-jev. Citiram: Otroci se varno vozijo v avtomobilih le tedaj, če so pripeti v ustreznem otroškem varnostnem sedežu. Statistika prometnih nesreč kaže, da je na naših cestah spet vse več žrtev med otroci, še posebej tistimi, ki so potniki v avtomobilih. Za smrt ali težke poškodbe otrok so marsikdaj krivi tisti, ki otroke prevažajo nepripete, neustrezno pripete ali pa v slabih otroških varnostnih sedežih. O tem, kakšen je varen prevoz otrok, ni nobenega dvoma: otrok mora biti pripet v ustreznem otroškem varnostnem sedežu, ta pa mora biti pravilno pritrjen v avto z isofix pritrditvenim sistemom ali pa z v avto vgrajenim varnostnim pasom. Uporaba rabljenih otroških sedežev: lahko je nevarno! Marsikdo si zastavlja vprašanje, kako je z uporabo rabljenih otroških sedežev, saj lahko s sposojo ali nakupom rabljenega sedeža precej prihranimo. Otroški sedeži so uporabni do devet let, toda le, če so dobro ohranjeni in če niso doživeli trka. Ob trku lahko pride do poškodb, lahko tudi nevidnih, zato sedežev po trku ni priporočljivo uporabljati. Zato priporočamo samo uporabo tistih rabljenih sedežev, za katere natančno poznate njihovo zgodovino in ste prepričani, da niso bili udeleženi v trku. link Sicer pa... vaš otrok, vaša odločitev.
|
|
|
|