MikyMiska
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 preveč dobr nam je, preveč zdrave otroke mamo, pač prepolne riti in preveč časa, pa si kr neki namišljujemo, kaj in kako... Se kar strinjam, ceprav mi tele kapljice niso sedle . Saj jih je dobila, ene dve v povprecju na dan pa celodnevno dozo sonca , tako da se nisem sekirala s stetjem, ko sem jih pozabila dati. sam ne gre pa posploševat, da so brezveze in da jih pač ni treba dajat. če jih neb blo treba pol jih nebi. in dostkrat so malenkosti, k bi se jih z AD3 dalo preprečit, pa k jih tud pediatri ( rutinski pregledi, malo časa, tečen otrok al mama, naveličanost...) spregledajo, tud zato k niso bogovi. recimo nogice na O, štrleča rebra, poležana lobanja, na splošno mehkejše kosti in večje možnosti za zlome, za kasnejšo osteoporozo. to res ni tolk dramatično in življenje ogrožujoče, ampak če se da na tako preprost način preprečit, mislim da splača. ker če druge ne, lohk s tem preprečiš kako stisko ali celo travmo pri otroku, sploh puberteti. in to s krči...kaj vem, naša je mela blazne krče prevbe tri mece, pa to zarad mleka v moji prehrani, te kapljice sem pač tolk časa probavala, da sem ugotovila kdaj je najbolj primeren čas. pa so tud krči minili. Jaz sem prepričana, da vsaka stvar ni za vsakega otroka in tudi pri teh zadevah bi morali biti bolj individualni, ne pa da vsesplošno šopajo otročke s tem. Vsesplošno lahko recimo cepimo otroke proti tem boleznim, ki so resnično nevarne in so bile množične, ampak ti dodatki, dajte dajte no...no, vidiš, topa je to, kar si mi prej rekla ti...danes imamo že vsega polno rit. Res je, ker imamo vsega polno rit, si že namišljujemo dodatke. Skrbeli bi raje za resnično zdravje svojih otrok, jih čimveč imeli na zraku, v naravi, jih zdravo prehranjevali-ne iz trgovinskih izdelkov, ampak iz doma pripravljenih vrtnin,ki bi jih prej seveda že posadili in zasadili, se ukvarjali z njimi in jih seveda vzgojili v človeka, nepav razpuščeno bando! Ampakseveda, kjepa imaš danes čas, a ne? No, vglavnoma da imamš čas hodit k pediatru po recept za AD3 :)