Rugelj o studentih :) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Rugelj o studentih :) (28.2.2005 13:15:09)

Kaj pa vem imam kar dosti stika s študenti Erasmus izmenjave, pa razen izredno urejenih študentskih naselij pravijo, da ni veliko drugače, razen tega da je študij na dodiplomski stopnji bolj podoben našem srednješolskem, bratranec, ki pa študira v Ameriki je pa sicer full navdušen nad samim študijskim procesom in odnosom prfoks:študent, ampak pravi, da je celo v primerjavi z DIFom vse skupaj nekako lažje, je pa zraven še polno dela (trener alpskega smučanja), ker si pač mora plačati visoko šolnino.
Mislim, da pri nas ni prave motivacije najprej s strani učiteljev, posledično se pozna tudi na študentih...
Osebno sem cel čas študija delala, dopoldan delala, popoldan pa obvezne vaje, zvečer in ponoči pa učenje - faks se mi je zaradi tega zavlekel za 2 leti, ampak zaradi tega sem dobila službo, drugače bi bila verjetno tudi na zavodu, kot večino sošolcev, ki niso delali med študije. ..Žalostno toda resnično...

Magi* -> Rugelj o studentih :) (28.2.2005 13:58:36)

ma ja, jaz mam izkušnje s študenti, ki so prišli k nam. pa dosti prijateljev je šlo ven. vsak ma mal drugačen vtis, resnica je najbrž nekje vmes.

tudi jaz sem delala v času študija, pa še žurala sem fajn (pa sem končala v roku. no ja absolvent se je mal potegnu) in tudi na ta način potem dobila službo. pol sem šla pa nazaj na faks. in zdaj poskušam motivirat študente, da bi študirali, žurali, delali in potovali. vse se da, če se hoče.

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]