začetek z zelenjavo (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

madasa -> začetek z zelenjavo (17.7.2008 12:07:55)

Čez dober mesec začnemo z uvajanjem GH. Nekaj o tem sem že prebrala, nisem pa zasledila ali se katero sadje ali zelenjava ne priporoča do 1 leta. (mogoče fižola ki napenja ?)
Imam namen začeti z zelenjavo (grah, korenček, šinača, brokoli, cvetača,..), potem pa sadje. Samo če ji bom devala eno vrsto zelenjave po tri dni bom glih do drugega leta prišla do sadja. Ali lahko uvajaš mešano malo sadja malo zelenjave?

Za vsak odgovor se zahvaljujem saj vem da je o tem že ogromno napisanega.
Lp

mateyka -> RE: začetek z zelenjavo (17.7.2008 12:25:10)

Samo če ji bom devala eno vrsto zelenjave po tri dni bom glih do drugega leta prišla do sadja. Ali lahko uvajaš mešano malo sadja malo zelenjave?

drugače pa ta uvajanje na 3 dni - to je mišljeno, da uvajajočo zelenjavo dodajaš/kombiniraš k tisti, ki je že uvedena (čeprav mi nismo tako komplicirali, ker smo začeli s sadjem in potem smo dodajali zelenjavo po navdihu). + ne pozabi krompir [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

uporabi RR iskalnik za sadno zelenjavne kombinacije.
na pamet ti zdaj iz rokava lahko povem kaj smo jedli mi:
banana+dušene bučke
banana+nariban dušen(ali surov) korenček
2/3 kuhano jabolko+1/3krompir - pire (tega ima še zdaj neznansko rada)
2/3 kuhana hruška+1/3 krompir - pire

Naja30 -> RE: začetek z zelenjavo (17.7.2008 12:43:24)

Jaz nisem 3 dni dajala samo eno vrsto hrane, smo malo hitreje uvajali.
Od tega, kaj se do 1 leta ne priporoča, se spomnem samo paradižnika (čeprav bo sledilo veliko naspotujočih si mnenj). Vendar jaz nisem komplicirala, postopoma sem ji kar vse dajala.
Malo uporabi iskalnik, ker na to temo je res ogromno že napisanega.

selma2 -> RE: začetek z zelenjavo (17.7.2008 12:58:43)

Mi smo tudi zdaj začeli in to s sadijem, ker nad zelenjavo ni preveč navdušen. Jabolko pa papa ko velik. Drugače pa trenutno kupujem tiste začetne kašice.

nuala -> RE: začetek z zelenjavo (17.7.2008 15:31:08)

Bravo, jaz vsekakor priporočam, da začneš z zelenjavo. Ne pa s kakšnimi Linoti in sladkim sadjem. Fin je krompir, korenček, koleraba, bučke, brokoli, špinača / blitva, buča, repa, grah, sladki krompir. Potem tudi sladko zelje, kumara, malancan in cvetača. Super je stročji fižol, ko je otroček že toliko star, da ga prijemlje z roko in daje v usta.
Ne, fižol ni dober za čisto male ( morda samo mlad, svež fižol v zrnju ) pa paradižnik lahko izzove alergijo ( čeprav sta ga moja imela zelo rada tam pri enih 10 mesecih in sem ga dala za poskusit ). Pa surova paprika jim navadno ni všeč. In koruza v zrnju, ker se lahko zatakne. Zmečkana zraven krompirja je pa super.

mateyka -> RE: začetek z zelenjavo (17.7.2008 21:33:16)

aja, definitivno probaj kitajsko zelje, ker je super za prebavo in lahko za želodec [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image] 

Tisana -> RE: začetek z zelenjavo (18.7.2008 7:39:45)

Priporočam, da si sposodiš v knjižnici ali kupiš knjigo Velika paparica za male papavčke. Notri je čisto vse, kar te zanima + recepti. Na netu sem vidla, da je knjiga nekaj pod 30 evri, jo majo pa tud v knjižnicah. V njej točno piše, kaj dojenček lahko in kdaj, pri katerih otrocih je treba bolj komplicirat, kako uvajaš hrano, ob katerih urah, koliko mleka ob tem še rabi, kaj je alergeno,...

Tisana -> RE: začetek z zelenjavo (18.7.2008 7:41:33)

Aja, pa še to. Res je najboljš najprej z zelenjavo, vendar pa če tvoj otrok ni nek jedec, je pa tud boljše, da poje kakšno jabolko ali pa banano, kot pa da nadaljujeta samo z mlekom.

Stran: [1]