Dobra juhica! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

ancika20 -> Dobra juhica! (27.2.2005 11:11:57)

Dober dan!:)

Ko ste se že ˝navse zgodaj˝ pogovarjale o kosilih in pecivih :bravo:, me je prešinilo, če katera od vas ve kak dober recept za juhico, ker moj Tilenček obožuuuje juhice(no poleg kruha), jaz pa še kar rada eksperimentiram z hrano.Zdaj trenutno res nimam več idej.
Hvala vam! :love:

Pa en lep pozdravček;)

Spelca69 -> Dobra juhica! (27.2.2005 12:10:50)

:kava:lah pa albert kekse tunkas u mleko :kava:

Nogavička -> Dobra juhica! (27.2.2005 12:22:52)

Najbolje, da pogledaš kar pod recepte. Tam je kar nekaj receptov za juhe.

L.p.:rozica:

Tea

sergeja26 -> Dobra juhica! (27.2.2005 12:47:44)

ancika 20! kaj pa piščančeva juhica z avokadom? (kitajska)
Sestavine za 4 osebe:

300 g piščančevih prsi
1 čili serrano
1 avokado
1 pomaranča
1 žlička jušne osnove
vejica svežega koriandra ali peteršilja
ščepec popra
1 žlica oljčnega olja

PRIPRAVA:

Čebulo olupimo in sesekljamo. Piščančeve prsi operemo, poprova zrna pa grobo zdrobimo in ožamemo pomarančo.
V ponvi segrejemo oljčno olje, na katerem približno 20 sekund pražimo čebulo. Zalijemo s hladno vodo, dodamo piščančeve prsi, poper ter kuhamo pri nizki temperaturi približno 15 minut.
Avokado razpolovimo, odstranimo pečko in ga olupimo. Nato ga narežemo na podolgovate krhlje in zložimo na krožnik. Takoj ga pokapamo s pomarančnim sokom, da ne porjavi.
Piščančevo meso odstranimo s ponve in ga narežemo na kolobarčke.
V jušno osnovo vrnemo meso, dodamo avokado in ostanek pomarančnega soka. Jed okrasimo s sesekljanim koriandrom in postrežemo.

na vrh pa eno dobro :kava: za pridno mamico :sloncek:
pa dober tek;)
lp, sergeja

ancika20 -> Dobra juhica! (27.2.2005 20:14:51)

Pričakovala sm,da mi vas bo več odgovorilo :zmeden:,vbistvu sm vas mislila vprašat tud kakšne juhce pa vi vse kuhate, svojim :angel:,pa vseeno
najlepša hvala :)-, bom upoštevala vaše nasvete;).Sergeja lepo da si se javla na forumu,že lep čas se nisva slišali(kak tedn:) ).Kako moj umetni nečakec jure napreduje, zdej je pa ja mel 3 mesečnico :bravo:.

Lp, vsem skupaj.:rozica:

Stran: [1]