Prikolica - a je nujno potrebna? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

puncica -> Prikolica - a je nujno potrebna? (16.7.2008 13:59:14)

Tisti ki ste že gradili oz. ste v postopku gradnje. Mi še nismo tako daleč ampak zadnje dni sva z mojim ljubim možekom razglabljala in mal proučvala stvari in je moj strokovno ugotovil da bi bilo fajn imet priklop za prikolico (uno za stvari vozit) na avtu in zdej bi on to kr dal delat, kar pa ni glih finančno malo (imamo namreč nek ultra poseben avto in je potrebno dat tole delat prav na njihov servis al neki), jaz trdim da je to brez veze in čist nepotreben strošek on trdi nasprotno, da se bo ful prišparal, pa da ne bo treba okol prosit. Poleg tega pa je potrebno še prikolico registrirat in atestirat al neki, ker prikolico že imamo ampak ni registrirana.

Zanima me naslednje, glede na to da tole ni mali strošek dat delat kljuko na avto, koliko je to kaj uporabno al je brez veze, ker si pač sposodiš avto s priklopom pri kolegih al pa starših al pa naročiš dostavo.  A mislite da se splača?

maja1488 -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (16.7.2008 14:07:22)

Priključek za prikolico stane med 200 in 250 evrčki. Sva jo midva dala delat. Kolko jo boste rabili je pa čisto odvisno, kolko boste sami delali. Midva je nisva rabila, ker so material pripeljali iz trgovine z njihovim tovornjakom. Smeti, ki se naberejo pa sva vozila kr z avtom.

AKP -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (16.7.2008 14:14:23)

Mi je tudi nismo potrebovali. Smo si pa marsikaj z avtom domov pripeljali.

Anonimen -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (16.7.2008 15:10:07)

Pomoje tudi odvisno kako zidaš ... če ti dela neko podjetje, jo najbrš ne rabiš ... če je pa gradnja bolj v lastni režiji, potem pa je prikolica skoraj nuja (razen če ni pri hiši kak star steran avto) ... pri nas doma smo jo pri gradnji grozno rabili in pri fantu so jo tudi ... če bi vse tiste žakle cementa, ki so zmanjkali in podobne zadeve z avtom domov zvozili, bi bil na koncu samo še za na odpad.

PikicaStonoga -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (16.7.2008 21:43:42)

Midva sva delala tako, da sva zidarje plačala, za material pa sama poskrbela. Ampka itak so take količine, da ti vs epripeljejo s kamioni. Samo 2x sva preosila zidarja, da je s svojim kamiončkom pripeljal ene cevi in colarce. To je to. Nama bi blo odveč dajat denar.

Natyy -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (17.7.2008 6:42:13)

Midva sva v fazi dozidave. Delamo večina v lastni režij (sorodniki, prijatelji, znanci), kar pomeni tudi kar potrebuješ pripelji domov, saj ne gre za anormne količine, zato ti brez stroškov prevoza skoraj nihče ne pripelje domov. Tako, da sedaj kar precej obremenjujemo očetov avto. Ker imava oba kar precej stare kripe je brezpredmetno montirat priklop na avto, ga pa bova definitivno na moj novi jekleni konjiček. Se mi zdi definitivno praktično in nič stran vržen denar. Saj priklopa ne potrebuješ samo pri gradnji. Na njem lahko voziš tudi kolesa ali počitniško prikolico ....... .
Midva pač malo dolgoročno premišljujeva.

Anonimen -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (17.7.2008 6:44:54)

Midva sva jo potrebovala 2x in nič več. Ostalo so pripeljali s tovornjaki, če je bilo pa treba pripeljat kak žakelj cementa, sva ga dala pa pač v avto.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.7.2008 6:50:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

puncica -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (17.7.2008 8:06:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Nalin

Midva renovirava in je prikolica nujno potrebna. Predvsem za odvoz ostalega gradbenega materiala.  Naju bi uradno prišla kljuka okoli 250-300€, ampak ker je moj dragi štromar, si je sam zvezal elektriko na avto (za zadnje luči) in sva prišparala cca 200€, nekaj malega pa pride še atestiranje kljuke ( v vsakem primeru ga plačaš) prikolice pa nimamva svoje, ampak je sposojena od mojega fotra.

glede dostav je pa tako, vsaka trgovina ima svoje pogoje,..., vse je pa odvisno, ali bosta prikolico tudi kasneje potrebovala.

Tudi naš prilop bi stal okol 300 € sama pa tega ne moreva gor namontirat, pa čeprav je moj mal mehanika, ker dele zelo zelo težko dobiš, tud ko sva klicala na servis so se kr za glavo prijel na kakšen avto želiva dati priklop, pa je avto zgolj znamke Honda ampak ena taka unikatna izvedba, in lahko dele iščeš ko mutav če rabiš kaj in isto je za priklop.

Koliko bomo tole rabili, ja verjetno kr neki, bomo delal večinoma v lastni režiji, mah kaj pa vem, mogoče ima pa mož prav, že včeraj mi je rekel v kaj vse se ženske vtikamo, pa baje pojma nimamo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

honey -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (17.7.2008 9:02:53)

Mi2 sva komplet hišo sezidala v lastni režiji. Sicer so prišli zidarji, ampak material je bil ves na nama, da ga kupiva in dostaviva. In sva si omislila eno Katrco (R4). Je bila zelo lepa, ko sva jo kupila (mislim, da sva dala takrat 40.000,00 SIT in še približno toliko za registracijo - še vedno ceneje, kot če bi montirala kljuko in kupila prikolico). Imela sva jo mislim da 2 ali 3 leta, sterala sva jo kar dobr - cement, apno in ves droben material za komplet hišo sva prevozila v njej, nazadnje pa sva jo prodala nekemu "malarju", ki je prav iskal tak avto, ker ga je potreboval za delat. Mogoče razmislita malo še v tej smeri.

biba77 -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (17.7.2008 9:48:08)

MIdva jo redno uporabiva. Pa, ceprav je drug "delovni avto" karavan in gre dosti v njega, je prikolica sveta.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tehnofil -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (17.7.2008 14:36:05)

IZVIRNO SPOROČILO: puncica
jaz trdim da je to brez veze in čist nepotreben strošek on trdi nasprotno, da se bo ful prišparal, pa da ne bo treba okol prosit.

Odvisno kako delaš. Če ti vse naredijo drugi, ne rabiš nič. Če kaj delaš sam, še kako rabiš. Takšno ki se odpre spredaj in zadaj da lahko naložiš daljše dile. Svetla širina vsaj 100cm prostora. Da naštejem za kaj vse sem jo rabil:

- na začetku, ko ni bilo na parceli še ničesar sem vse orodje pripeljal in zvečer odpeljal.
- ko je zmanjkalo malo materiala se skočil v trgovino in ga pripeljal (zidaki, cement, apno, stremena za temelje).
- speljal sem ves stirodur za tlake.
- pripeljal in vrnil koze za zidarje
- pripeljal in vrnil plohe za zidarje
- pripeljal mešalec
- odpeljal mešalec na popravilo-švasanje in nazaj
- laminat za 3 sobe iz trgovine
- ploščice iz merkurja (2 furi za eno kopalnico)
- barva za beljenje (16 kant)
- pripeljal star sod za vodo za zidanje
- odpeljal 6x polno smeti
- še polno prevozov, ki so pomembni, da sem lahko peljal takoj in tako delavcem omogočil nadaljevanje dela.

Tako da, nakup prikolice in montaža kljuke takoj pred začetkom priprav na zidanje je bila za mene zelo pametna odločitev. Čisto vsakič, ko jo uporabim se zadovoljen zaradi moje odločitve na začetku.

Kdo ti bo stalno posojal prikolico? Koliko mu boš stalno dolžna za uslugo? Kdo ti bo vozil, če nimaš kljuke? Kdo bo imel čas peljati ravno tedaj, ko imaš delavce na bajti? - jih boš pustila čakati? Koliko ti je vredno prosjačenje za uslugo?

Kdo te ne bo imel kmalu dosti in ti rekel, kupi si prikolico. Za celo hišo ima denar, za ubogo prikolico si pa stalno hodi sposojevat. In jo boš potem kupila, pa čeprav bo gradnja pri koncu.

In prikolico lahko na koncu vedno potrebuješ pri hiši ali pa jo prodaš.

Prikolico sem kupil pri Kranju, kjer je uvoznik, kljuko pa je montiral Hernec, pod Šmarno goro.

tehnofil -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (18.7.2008 8:17:12)

IZVIRNO SPOROČILO: puncica
Poleg tega pa je potrebno še prikolico registrirat in atestirat al neki, ker prikolico že imamo ampak ni registrirana.

S starimi je problem, ker ne ustrezajo pogojem EU. Morajo imeti torzijske vzmeti. Za novo prikolico velja homologacija. Tudi novo prikolico je potrebno peljati na tehnični ko je stara mislim da 3 ali 4 leta.

puncica -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (18.7.2008 9:48:36)

Verjetno bomo priklop dal delat, ker bo obveljala moževa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ampak ok, me je prepričal, sploh glede na to, da bomo gradili predvsem in večinoma v lastni režiji.

kalbo -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (18.7.2008 10:12:09)

Jest mam to filozofijo...kar rabiš kupi. Pa naj bo to orodje, al pa priklop za prikolico. Tole sposojanje okol kolegov gre meni na živce. Tud oni so moral enkrat to kupit a ne. Ker koli k meni pride...ja stari ti maš pa orodja za izvoz...ja madona, sej če hoče človek nekaj nardit, rabi orodje.

Pri gradnji pa prilkolco še kako rabiš, je treba prpelat to, pa ono. Ne rabiš je edino, če delaš na ključ.

kalbo -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (18.7.2008 10:19:02)

Koliko bomo tole rabili, ja verjetno kr neki, bomo delal večinoma v lastni režiji, mah kaj pa vem, mogoče ima pa mož prav, že včeraj mi je rekel v kaj vse se ženske vtikamo, pa baje pojma nimamo

Zadel je žebljico na glavico. Jest sem poslušal za nakup čisto vsakega kosa orodja, ki ga premorem, pa tega ni malo...kaj boš pa rabil, pa gor pa dol pa na levo, pa na desno... ja hudiča, če češ kaj narest je treba met orodje.
Človek, ki pa izjavi, da je rabil prikolico ozijoma zjahan velik avto za prevoz materiala v celi gradnji zgolj dvakrat pa zadeve ni delal v lastni režiji oziroma izvedbi.

Dadi -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (22.7.2008 22:36:07)

Moj je imel eno staro razturano prikolico, ki je zdržala eno klasično gradnjo hiške. Ostanek te prikolice je bilo samo podvozje. Letos je to prikolico renoviral, preštrihal, zdaj mora narediti še stranice in poden, da bo zdržala novo gradnjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in selitev. Na upravno enoto je vprašal če mora za pridobitev tablice biti atestirana prikolica, pa je bil odgovor da ne in da je vsak voznik upravičen do 3 tablic. Ne glede na to če je prikolica atestirana ali ne.

Pi-kica 1 -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (28.7.2008 22:43:34)

IZVIRNO SPOROČILO: Dadi

Moj je imel eno staro razturano prikolico, ki je zdržala eno klasično gradnjo hiške. Ostanek te prikolice je bilo samo podvozje. Letos je to prikolico renoviral, preštrihal, zdaj mora narediti še stranice in poden, da bo zdržala novo gradnjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in selitev. Na upravno enoto je vprašal če mora za pridobitev tablice biti atestirana prikolica, pa je bil odgovor da ne in da je vsak voznik upravičen do 3 tablic. Ne glede na to če je prikolica atestirana ali ne.

Tablice seveda lahko dobiš, samo vozit se ne smeš z njo, oziroma policija te ne sme dobit z neatestirano prikolico na cesti.

Stran: [1]