tehnofil -> RE: Prikolica - a je nujno potrebna? (17.7.2008 14:36:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: puncica jaz trdim da je to brez veze in čist nepotreben strošek on trdi nasprotno, da se bo ful prišparal, pa da ne bo treba okol prosit. Odvisno kako delaš. Če ti vse naredijo drugi, ne rabiš nič. Če kaj delaš sam, še kako rabiš. Takšno ki se odpre spredaj in zadaj da lahko naložiš daljše dile. Svetla širina vsaj 100cm prostora. Da naštejem za kaj vse sem jo rabil: - na začetku, ko ni bilo na parceli še ničesar sem vse orodje pripeljal in zvečer odpeljal. - ko je zmanjkalo malo materiala se skočil v trgovino in ga pripeljal (zidaki, cement, apno, stremena za temelje). - speljal sem ves stirodur za tlake. - pripeljal in vrnil koze za zidarje - pripeljal in vrnil plohe za zidarje - pripeljal mešalec - odpeljal mešalec na popravilo-švasanje in nazaj - laminat za 3 sobe iz trgovine - ploščice iz merkurja (2 furi za eno kopalnico) - barva za beljenje (16 kant) - pripeljal star sod za vodo za zidanje - odpeljal 6x polno smeti - še polno prevozov, ki so pomembni, da sem lahko peljal takoj in tako delavcem omogočil nadaljevanje dela. Tako da, nakup prikolice in montaža kljuke takoj pred začetkom priprav na zidanje je bila za mene zelo pametna odločitev. Čisto vsakič, ko jo uporabim se zadovoljen zaradi moje odločitve na začetku. Kdo ti bo stalno posojal prikolico? Koliko mu boš stalno dolžna za uslugo? Kdo ti bo vozil, če nimaš kljuke? Kdo bo imel čas peljati ravno tedaj, ko imaš delavce na bajti? - jih boš pustila čakati? Koliko ti je vredno prosjačenje za uslugo? Kdo te ne bo imel kmalu dosti in ti rekel, kupi si prikolico. Za celo hišo ima denar, za ubogo prikolico si pa stalno hodi sposojevat. In jo boš potem kupila, pa čeprav bo gradnja pri koncu. In prikolico lahko na koncu vedno potrebuješ pri hiši ali pa jo prodaš. Prikolico sem kupil pri Kranju, kjer je uvoznik, kljuko pa je montiral Hernec, pod Šmarno goro.
|
|
|
|