mojamura
|
temu se reče karma, kar sami izžarevamo, kar čutimo, mislimo, proiciramo na druge in na dogodke okrog nas. verjamem v dobro in zlo, prav tako tudi verjamem, da se vse zgodi z določenim namenom ter, da nam nikoli ni namenjeno toliko hudega, da ga ne bi mogli prenesti. ljudje smo dostikrat zamorjeni zaradi slabih stvari ki se nam dogajajo, a ne zavedamo se, da se je tisto slabo zgodilo z nekim namenom. recimo za sabo imam grozen zakon, takrat ko sem bila v tisti situaciji sem si tudi mnogokrat mislila, pa sem jaz tako slaba oseba, da je do mene nekdo nasilen, da se obnaša do mene, kot da sem njegova last...ipd. Situacija se je spremenila, ko sem obrnila misli: nisem jaz slaba, z mano je vse ok, želim si boljše življenje in storila bom vse, da bom to tudi dosegla. Zdaj, ko se ozrem nazaj, vidim, da čeprav se mi je zdelo takrat vse slabo in črno, sem jaz iz tega nekaj potegnila. postala sem močna in trdna osebnost, ki ni več naivna in ne gleda na svet skozi rožnata očala. tako sem iz tistega slabega odnesla tudi nekaj dobrega. še vedno se trudim biti dobra oseba, še vedno se učim odkrito povedati osebam, ki so mi blizu, kaj me moti, izogibam se obrekovanjem, rada pomagam - če le lahko in v zameno ne pričakujem ničesar, saj me že tisti občutek, da sem nekomu, pomagala osrečuje. Ker pa več nisem tako naivna, vem, da je vsak človek zgodba zase, zato se poskušam izogibati zahrbtnim in hinavskim ljudem, ki so le zavistni in drugemu želijo slabo - in pričakujejo, da boš vedno z njimi delil njihove zamisli oz. ideje. meni se je posredno mnogo dobrega že povrnilo: imam streho nad glavo, 2 zdrava otroka, partnerja, ki je obenem tudi moj najboljši prijatelj, sem zdrava, imam službo...