[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.7.2008 12:24:52)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

AnciM -> RE: avto - na leasing ali kredit? (16.7.2008 12:53:12)

Ne vem, kaj je bolj ugodno. Vendar če bi se sama odločala bi raje vzela kredit, saj je v tem primeru avto moj že od samega začetka. Če se slučajno kaj zalomi pri odplačevanju, mi ga vsaj ne morejo kar odpeljat.

pomar*ANČA* -> RE: avto - na leasing ali kredit? (16.7.2008 15:44:57)

kot je že napisala anciM bi se tudij jaz odločila za kredit, saj pri leasingu avto ni tvoj dokler ga do konca ne odplačaš. čeprav če bi dobila leasing veliko ugodneje kot kredit, bi se pa verjetno vseeno odločila za njega.

Anonimen -> RE: avto - na leasing ali kredit? (16.7.2008 20:45:45)

kaj je bolj ugodno - leasing ali kredit, pri znesku 8.000 €  ??

Prakticno enaki zneski pridejo.

Anonimen -> RE: avto - na leasing ali kredit? (16.7.2008 20:46:42)

Ne vem, kaj je bolj ugodno. Vendar če bi se sama odločala bi raje vzela kredit, saj je v tem primeru avto moj že od samega začetka. Če se slučajno kaj zalomi pri odplačevanju, mi ga vsaj ne morejo kar odpeljat.

Tudi v primeru kredita moras poplacati dolg. Ce ga ne s prodajo avta, ga pa s prodajo (ali rubezem) cesa drugega.

PinkaPolonka -> RE: avto - na leasing ali kredit? (17.7.2008 10:24:43)

IZVIRNO SPOROČILO: auroraa

kaj je bolj ugodno - leasing ali kredit, pri znesku 8.000 €  ??

Nič od zgornjega...saj v dobi 5-ih let preplačaš avto vreden 8000 € v najboljšem primeru za cca. 2000€.

Vsak mesec daj na kupček (namesto za kredit) npr.: 200 € in si ga kupi za gotovino.

Samo moj predlog... 

mighi -> RE: avto - na leasing ali kredit? (17.7.2008 14:08:14)

Se strinjam s predodnico, da je kredit za avto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Avto z leti zgublja vrednost, kredit pa rase...za nepremičnino še razumem. Tudi kredit oz. leasing je treba vračat. Zakaj ne rajši najprej šparat, potem kupit.

Za 5 tisoč € dobiš že dober rabljen avto, če ga že moreš menjat ( npr. http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2187235)

Stran: [1]