še enkrat spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Scubi -> še enkrat spanje (26.2.2005 20:48:45)

Naš enoinpolmesečni Mark pa ima ravno popoldan najslajše spanje. Zdajle spi kot bubek, pol pa še tisto rundo do polnoči, kasneje pa bolj tako tako, vse skupaj nič. Ker pa jaz z njim ne morem hodit spat popoldne do polnoči, bi mu rada ta ritem zamaknila. On kar zaspi, pol se zbudi pa ful lačen, ker predolgo potegne. Noč pa se mu konča ob štirih zjutraj! Vmes pa še hranjenje ob polnoči. Ve, ki imate res veliko izkušenj, kaj svetujete v tem primeru? A je še prezgodaj za vsiljevanje ritma in premikanje ure, če ne, kako naj se tega lotim? Ne bi rada par let preživela v tem njegovem ritmu. A je možno, da bo sam spremenil uro? Ne vem, kako da je ravno popoldan taka koma...Hvala za karkoli uporabnega!:sloncek::sloncek:




Erika 1 -> še enkrat spanje (26.2.2005 22:43:20)

No, naš Gregor je imel podobne ure. Pa sva probala vse živo, da bi ga zamotla, da bi vsaj do 6 spal. Nič. Okrog 5 meseca kot da bi odsekal. Hodil spat ob 11 do 8. Carstvo.

Torej, žur do jutranjih ur.




mamsi -> še enkrat spanje (27.2.2005 10:16:13)

Pri nas sem ritem začela kmalu tako, da tamale podnevi nisem pustila spat več kot 3 ure, in se v njenem budnem času čimveč ukvarjala z njo, da ji je bilo zanimivo. To mi je svetovala moja babica, ki je bila tudi po poklicu babica. Ponoči pa, če se je zbudila, sem jo tolk časa nosila v skoraj temni sobi, v tišini, da je nazaj zaspala po uri, največ uri in pol. Podnevi manj spanja in več igre, ponoči samo spanje, in nič igre, čimbolj delat na tem, da čimprej nazaj zaspi. Tamala je kmalu dobila tak urnik spanja, da je ob 19.30-20.00 zaspala in spi do 5.30 - 6h. Na začetku se je še prebujala, pri 4m samo še tolko, da je pojedla 1x, zdej pa spi, če se pa že zbudi, jo pa samo mirno pokličem in spi naprej.
;)




Stran: [1]